A statisztikai adatvédelem szabályozása az Európai Unióban MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága Statisztikai Tudományos Albizottsága.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Advertisements

Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Adatvédelem a statisztikai munkában
•Adathozzáférési csatornák Adatvédelem Vereczkei Zoltán Módszertani főosztály Adatfelhasználói fórum
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓS OSZTÁLY Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapest, április 16.
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
1 Anonimizálási és adathozzáférési eljárások a hivatalos statisztika gyakorlatában Szép Katalin – Gadácsi Katalin KSH Fényes Elek Műhely május 26.
EU KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS SZERKEZETE. IDŐZÍTÉS Április 1-ig: tervezett összegek Július 1-ig: becslések Szeptember 1-ig: előzetes költségvetési.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
2011. július 27. OST adminisztratív és hatósági nyilvántartások statisztikai célú felhasználását elősegítő munkabizottságának 1 Adminisztratív adatok statisztikai.
1 OST 2. munkabizottság ülése KSH november 18. Dr. Laczka Éva.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
1 Tájékoztató rojektről április 23. Tájékoztató az EKOP1.A „Adatállományok központosított átvételét, átadását kezelő, valamint.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
A statisztikai adatokhoz való hozzáférés módjai  Vereczkei Zoltán Módszertani főosztály MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Adatvédelmi alapelvek
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Az adatvédelem szabályozása
Köz beszerez; ÉS? avagy informatikai biztonság a központosított közbeszerzésben.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Az Európai Unió gazdasági joga III. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG Szilágyiné Holecz Mónika
Országos Statisztikai Tanács
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Az EU intézményrendszere
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Ide kerülhet az előadás címe
Nemzetközi magánjog II.
Dr. Nagy Dóra Adriána ügyvéd
Kutatószobák létesítése
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Az SZMBK Intézményi Modell
Dr. Nagy Dóra Adriána ügyvéd
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
A statisztikai adatvédelem szabályozása az Európai Unióban
Új adatvédelmi szabályok – Az EU adatvédelmi rendelete
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

A statisztikai adatvédelem szabályozása az Európai Unióban MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága Statisztikai Tudományos Albizottsága május 24. Dr. Nagy Eszter

223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet az európai statisztikákról  V. Fejezet: a statisztikai adatok bizalmas kezelése Bizalmas adat: olyan adat, amely lehetővé teszi a statisztikai egységek közvetlen vagy közvetett azonosítását, és ezáltal egyedi információt közöl. A statisztikai egység azonosíthatóságának megállapításakor figyelembe kell venni mindazokat az eszközöket, amelyeket egy harmadik személy ésszerűen igénybe vehet az említett statisztikai egység azonosításához.

Legfontosabb alapelvek Statisztikai célra gyűjtött adatot csak statisztikai célra lehet felhasználni. Nem hozható nyilvánosságra olyan statisztikai eredmény, amely lehetővé teszi a statisztikai egység beazonosítását. Kivételek: a)amennyiben a Tanács és a Parlament jogszabálya egyedi feltételeket és körülményeket határoz meg, és ezeket a statisztikai eredményeket úgy módosítják, hogy közzétételük ne sértse a statisztikai adatok bizalmas kezelését, amennyiben a statisztikai egység ezt kéri (passzív adatvédelem); b)amennyiben a statisztikai egység egyértelműen hozzájárult az adatok közzétételéhez.

Bizalmas adatok továbbítása az Európai Statisztikai Rendszeren belül Valamely, adatgyűjtést végző ESR-hatóságtól származó bizalmas adatoknak valamely más ESR-hatósághoz történő továbbítására akkor kerülhet sor, ha az európai statisztikák hatékony fejlesztéséhez, előállításához és terjesztéséhez, vagy az európai statisztikák minőségének javításához szükséges. Nem lehet a statisztikai adatok bizalmas kezelésről szóló nemzeti szabályokra hivatkozni a bizalmas adatok továbbításának megakadályozása érdekében akkor, ha az Európai Parlament és a Tanács jogszabályban előírja az ilyen adatok továbbítását.

Tudományos célú hozzáférés a bizalmas adatokhoz 223/2009/EK rendelet 23. cikk: A tudományos célból statisztikai elemzéseket végző kutatók számára a Bizottság (Eurostat) vagy az NSH-k vagy más nemzeti hatóságok saját megfelelő hatáskörükben hozzáférést biztosíthatnak olyan bizalmas adatokhoz, amelyek révén a statisztikai egységek csupán közvetetten azonosíthatók. Amennyiben az adatokat a Bizottsághoz (Eurostat) továbbították, az adatokat átadó NSH vagy más nemzeti hatóság jóváhagyására is szükség van.

A Bizottság 831/2002/EK rendelete a bizalmas adatokhoz való tudományos célú hozzáférés tekintetében a közösségi statisztikákról szóló 322/97/EK tanácsi rendelet végrehajtásáról Személyi hatály: Jogszabály erejénél fogva hozzáférésre jogosultak Külön engedélyezési eljárás alapján hozzáférésre jogosultak Tárgyi hatály: Rendeletben meghatározott adatállományok Problémák: Rugalmatlan; Lassú eljárás; Magas adminisztratív teher (kutatóknak, statisztikai hivataloknak egyaránt); Nem támogatta az új technológiákat.

Új bizottsági rendelet tervezet a bizalmas adatokhoz való tudományos célú hozzáférésről Kidolgozása egy Task Force keretében történt, együttműködve a kutatókat képviselő ESGAB testülettel. Szövegtervezet kész, eljárások kidolgozás alatt, ESR Bizottság most tárgyalta első olvasatban. Hatályba lépés 2012 év végén várható.

Főbb jellemzők Keretjogszabály: cél az időtállóság és a rugalmasság; Részletes eljárási szabályok kapcsolódnak majd hozzá; Nincs előre definiált különbségtétel kutatók között, egységes engedélyezési eljárás; Hozzáférésre jogosultak köre nem jogszabályban rögzített; Hozzáférhető adatállományok köre nem jogszabályban rögzített, bármilyen, Eurostat-nál hozzáférhető állomány igényelhető lesz.

Adatállományok Secure use file: olyan adatállomány, amelynél csupán a közvetlen azonosítók lettek eltávolítva, felhasználásuk ezért csak biztonságos környezetben (kutatószoba, távoli hozzáférés) lehetséges. Kutatási eredmények elvitele előzetes adatvédelmi szempontú ellenőrzés követően. Scientific use file: olyan adatállomány, amelyen a közvetlen azonosítók eltávolítása mellett már felfedés elleni módszereket alkalmaztak, amelyekkel elfogadható szintre csökkentették a felfedési kockázatot. Ezek megfelelő eljárás mellett kiadhatók.

Hozzáférés módja: Anonimizált CD Kutatószoba Biztonságos távoli hozzáférés (remote access) Hozzáférési pontok: Tagállami statisztikai hivatalok Akkreditált intézmények Akkreditáció:  Előre definiált kritériumok alapján;  Tagállami statisztikai hivatalok egyetértésével;  Határozott időre kötött szerződés alapján;

Hozzáférés engedélyezése 1. Kutatóhely akkreditációja:  Előre meghatározott kritériumok alapján: Cél, küldetés; Kutatói múlt, gyakorlat értékelése; Szervezeti függetlenség, politikai befolyástól mentesség; Biztonsági intézkedések megléte.  Aláírt adatvédelmi nyilatkozat  Rendszeres felülvizsgálat 2. Kutatási projekt értékelése:  Előre meghatározott kritériumok alapján: Kutatási projekt célja Annak indokolása, hogy ez a cél nem érhető el egyéb, nyilvános adat felhasználásával; Hozzáférési pont megjelölése; Hozzáférésre jogosult kutatók megjelölése; Az igényelt adatállományok vizsgálatának módszertana; A létrehozni kívánt eredmények és azok publikációjának leírása; Legfeljebb 5 éves projekt.  Minden kutató adatvédelmi nyilatkozatot ír alá.

Tagállami statisztikai hivatalok szerepe Részvétel az eljárási kritériumok kidolgozásában; Részvétel az adatállományok anonimizálási módszertanának kidolgozásában; ESR Bizottság a fentieket megvitatja; Minden egyes adatkiadás esetében van tagállami vétójog (egyszerűsített eljárásokra van lehetőség).

Köszönöm a figyelmet!