Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában Az ókori Mezopotámia Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Az ókori Mezopotámia elhelyezkedése
Eufrátesz folyó „Rengeteg víz”
Gabonafélék
Az árpa
„Nem ismerték viszont a rizset és a kukoricát, a búza nem termett meg
„Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó” Söröző sumérok „Aki nem ismeri a sört, nem tudja, mi a jó”
Gyümölcsök és zöldségfélék
Öntözőcsatorna
Termesztett gyümölcsök Alma Barack Füge Cseresznye Gránátalma Szeder
A legfontosabb gyümölcs A datolyapálma
Termesztett zöldségek Saláta Káposzta Retek Répa Uborka Borsó
A legfontosabb zöldségek Fokhagyma Hagyma
Fűszerek és gyógynövények
Termesztett fűszerek Kakukkfű Majoránna Mustár Kömény Zsálya Menta
Háziállatok és halak
A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh Háziállatok A legrégebb óta tenyésztett és a legkorábban háziasított állat: a juh
Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó Háziállatok Az egyszerű tenyészthetősége miatt tartott állat: a disznó
Halak Az egyik leggyakrabban fogyasztott, tengerből és egyéb mesterségesen kialakított tavakból kifogott és fogyasztott állati eredetű táplálék: a hal
Köszönöm a figyelmet!