Étkezési szokások az ókori Hellászban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Angol – amerikai projekt hét
Protokolláris vendéglátás
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
TÁPLÁLKOZÁSUNK, VITAMINJAINK
B-vércsoport.
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
A táplálkozás rendje.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Az ókori görög étkezési szokások
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az ókori egyiptomi étkezési szokások
Az ókori sumér étkezési szokások
Franciaország gasztronómiája
Az egészséges táplálkozás irányelvei
Hypoglükaemiák Post-prandiális h. étkezést követően ’-en belül
Car Warner angol fotográfus az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Startolj Reggelivel! iskolareggeli program
MEXIKÓI KONYHA.
Az ókori római étkezési szokások
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Car Warner angol fotográfus készítette az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
Car Warner angol fotográfus készítette a képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testünk építőkövei – a vitaminok
Római étrend,étkezés.
Német étkezési szokások
Ételkészítő technológiák
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Klikk a folytatáshoz!. A szénhidráttartalmú ételeket újabban aszerint csoportosítják, hogy milyen mértékben emelik a vércukor szintjét. Ezzel új fogalom.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Mátyás Étterem Étlapunk.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Car Warner angol fotográfus készítette az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek. 
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Vérzékenységben szenvedő és gyenge látású űrhajósok számára
Élelmiszer lábnyom.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Car Warner angol fotográfus készítette az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek. 
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 40.hét Október 2-6. Hétfő Kedd Szerda
Étlap olyan űrhajós számára, aki folyton ideges és csontritkulása van
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Étlap Tízórai Ebéd Uzsonna 46.hét – 19 . Hétfő Kedd
Élelmiszer lábnyom.
Car Warner angol fotográfus készítette az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek. 
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Előadás másolata:

Étkezési szokások az ókori Hellászban

Az ókori Hellász elhelyezkedése

Az étkezések reggeli: borba mártott kenyérből vagy péksüteményből állt ebéd: gyümölcsöt, sajtot és édes tésztaféléket ettek, hozzá bort ittak vacsora: ez volt a legtöbb fogásból álló, legbőségesebb étkezés

Általános ételek

Kenyér 72 féle kenyeret ismertek péksüteményeket is készítettek kedvencük a kovásztalan pogácsa volt, ezt „nasiként” is fogyasztották

Gyümölcsök legkedveltebb a füge, a szőlő, a datolya és a gránátalma volt frissen, borba áztatva, sütve és aszalva is fogyasztották kedvelték a csonthéjasokat is

Zöldségek sok hagymát, fokhagymát fogyasztottak ezenkívül: káposzta, lencse, borsó, spárga zöldbab, tök, uborka és gomba salátaként, levesben, pürésítve vagy főzve ették

Húsfélék legkedveltebb hús a marha volt ezenkívül ettek juhot és bárányt is kedvelték a szárnyasokat (tyúk, liba) is disznóhúst csak ritkán ettek

A tenger gyümölcsei sok halat fogyasztottak legkedveltebb a polip, az angolna és a kagyló volt legolcsóbb a papagájhal, legdrágább a kékúszójú tonhal volt halásztak még: vörös márnát, tokhalat, kardhalat, osztrigát és polipot

Italok először kizárólag tejet és vizet ittak később megjelent a bor is ismerték a külön fehér- és vörösbort, illetve a rosét is a bort krátérben higították