HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
Munkával a segélyezés ellen
LEADER  LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért.
Az oltalom alatt álló magyar termékek lehetőségei a kereskedelemben
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
Aktuális pályázati lehetőségek
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
LEADER Szeged LEADER pályázatok
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenysége Kiss Ágnes mb. igazgatóhelyettes MNVH Hatékonyság, Innováció, Szakmaiság HISZ-ünk benne! Budapest, november.
1.A gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatottság növelése 1.1 Mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenység fejlesztése •Biotermékek.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
HELYI ÉRTÉKET! A Vidékfejlesztési Terv Intézkedéseinek bemutatása.
Minőségi helyi termékek - Szekszárd és vidéke – Egy helyi termék rendszer működésének tapasztalatai Csillag Péter, ügyvezető Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit.
MEGŐRIZHETŐEK-E ELTŰNŐ FÉLBEN LÉVŐ TÁJFAJTÁK FALUSI KERTEKBEN?
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
Fogyasztói magatartás, attitűdök a funkcionális élelmiszerek piacán
Helyes táplálkozás.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Felülvizsgálata 2011.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség
08_12_03 kertbaratok.ppt MAGYAR AGRÁR-KÖRNYEZETGAZDA EGYESÜLET
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
DG-AGRI, Közvetlen Kifizetések Igazgatóság
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Konferencia projektu HUSK-0901/1.2.1/0010 Mossonmagyaróvár,
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Világ és Regionális Gazdaságtan Intézet Helyi termék klaszterek a vidékfejlesztésben G.Fekete Éva CSc, egyetemi.
PIACI INFORMÁCIÓS RENDSZER
Általános áruismeret 5. EAN-kódok
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Élelmiszer-szabályozás, magyar termék, nemzeti érték
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
„New Hungary” Rural Development Programme A Pannónia Kincse LEADER Egyesület AaAa Nyárádszereda, Pannónia Kincse LEADER Egyesület.
Pályázati feltételek LEADER felkészítő fórum „vállalkozási alapú fejlesztés" jogcímre pályázók részére.
Agrár- és vidékfejlesztési támogatások 2004 I. félévében 1. SAPARD 2. NFT, Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program Intézkedései.
B örzsöny- D una- I poly V idékfejlesztési E gyesület Nemzetközi együttműködés Miért jó vidéken élni?
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
Hálózati együttműködés a vidéki térségek fejlesztéséért – Pannon Helyi Termék Klaszter Zalamerenye, szeptember 10.
„New Hungary” Rural Development Programme Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Szepetneki Kiállítás és Vásár Február 28. AaAa.
Hungarikumok a Parlamentben II Gyaraky Zoltán főosztályvezető Gőgös Zoltán államtitkár.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
FoodManufuture WP3 - Nemzeti Workshop Budapest, FoodManufuture Nemzeti Workshop Jövőbeli lehetséges forgatókönyvek Berczeli Attila Campden.
Mi fán terem az ételhulladék?
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
Pálinka – élelmiszeripar - vidékfejlesztés
A magyar mezőgazdaság szerkezete
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Vidékfejlesztési Program Pályázati lehetőségek a vidéknek Dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Hatósági díjak változása. BORÁSZATI DÍJTÉTELEK 1.1. A forgalomba hozatali engedély kiadásának és az ahhoz kapcsolódó analitikai vizsgálatok díja az alábbi.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága Az élelmiszer-biztonság hazai jogforrási és ellenőrző szervei.
Az élelmiszerek jelölése. jelölé s Élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004 (II. 26.) FVM-ESZCSM- GKM rendelet (200/13/EK irányelv alapján) Módosítás: 167/2004.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Vidékfejlesztési Program Baromfitartó telepek korszerűsítése dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program és az eredetvédelem
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
28. KÖNNYŰIPAR.
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Előadás másolata:

HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság

2 HÍR Program visszatekintés 2001: HÍR Gyűjtemény (300 termékleírás) 2009: első pályázati felhívás a HÍR védjegy használatára 2011: pályázatok benyújtása folyamatos pályázható termékek köre bővült

3 Pályázati feltételek dokumentált történelmi múlt, legalább kétgenerációs (50 éves) ismertség hagyományos előállítási mód adott tájegységhez (település, régió stb.) kötődés előállításának legalább egy eleme helyi, speciális tudáson alapul ismertség (legalább az előállítási körzetben) az előállítás és forgalmazás megléte.

4 Pályázható termékek köre 1.Gabonafélék, malomipari termékek 2.Friss vagy feldolgozott gyümölcs 3.Friss vagy feldolgozott zöldség, gomba 4.Húsok, húskészítmények 5.Halászati termékek 6.Olajok és zsírok 7.Tejtermékek 8.Sütőipari termékek 9.Édesipari termékek 10.Száraztészták 11.Cukrászati termékek 12.Italok , beleértve a szörpöket 13.Fűszernövények, gyógynövények, ízesítők 14.Méz 15.Tájjellegű ételek: levesek; pörkölt, pásztor ételek; tésztafélék; egyéb  Kivéve a borokat és ásványvizeket, továbbá a HÍR gyűjteményben „mézes pálinka” elnevezéssel szereplő terméket

5 HÍR RÉGIÓK

6

7 Hagyományok- Ízek- Régiók Program Eredményei

8 Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

9

10 Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

11 Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

12

13

14

15

16

17 HÍR Program célja Hagyományok megőrzése Termékfejlesztés Helyi termelők támogatása Munkahelyek megőrzése Munkahelyek teremtése Környezetterhelés csökkentése Környezettudatos vásárlás ösztönzése

18 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!