„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Diplomát adó alapszakjaink:
Advertisements

A tanári mesterszakról és a TÁMOP 3.1.5/A pályázatról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály Pécs, november 18.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Főiskolai Pályázatok Kari érintettségek jan. 31.
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
A rendszerépítés változó jogszabályi környezetben A pedagógusképzés a magyar bolognai rendszerben – ELTE IV. Pedagógusképzési nap Papp Lajos ELTE Pedagogikum.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Általános ismertető Tájékoztatás a választható képzési formákról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály, vezető tanácsos, képzési referens Simon Kata.
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
Közoktatás – pedagógusképzés - neveléstudomány
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
Benedek András – BME GTK APPI A Bolognai Folyamat hatása a szakmai pedagógusképzésre Budapest, október 25.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
„ A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának.
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Szakképzési programok kidolgozása az FSZ szakképesítésekhez
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
A MENTOR(H)ÁLÓ KLUB szélesre tárja kapuit!
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
A HEFOP e-taneszközeinek és anyagainak disszeminációs feladatai Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt SCHMERCZ.
FELVÉTELI 2015 SZIE-ABPK JÁSZBERÉNY.
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
A Calderoni Program megvalósítása az OKMT nézőpontjából Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
Szaktanári Segédlet Tananyagfejlesztés A TÁMOP /2 projekt keretein belül.
IKT alapú kompetenciák a XXI. századi pedagógusképzésben
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
Szakmódszertani fejlesztés
EKF Comenius Kar, Sárospatak Dr. Kelemen Judit dékán.
IKER felülvizsgálata, referenciakeret bemutatása IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
Lejtmenetből lendület
Előadás másolata:

„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói körében HEFOP 3.3.3. Rigó Róbert 2008.

A jelen projekt előzményei A HEFOP 3.3.1. „A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projektben az ELTE vezetésével létrejött konzorcium tagjai voltunk az összes hazai tanítóképzővel együtt. Ez a projekt 2005. január elsejétől 2006. december 31-ig tartott. A projektről a legfontosabb információk a http://ppk.elte.hu/pedagogushefop címen érhetők el. Karunk hat millió forint támogatást kapott. 14 fő oktató vett részt a projektben és a GF munkatársai.

A honlapról A bal oldalon lévő menüpontok közül a Kész anyagok cím alatt találhatjuk meg a tanító és az óvodapedagógus szakra vonatkozó kidolgozott anyagokat és a felsőfokú szakképzési anyagokat is (pedagógiai asszisztens, iskola és óvodatitkár). A Megvalósítók menüpont alatt a projektben résztvevők nevét, elérhetőségét tekinthetjük át.

A projekt célja, szakmai tevékenysége a bolognai rendszerbe beépítve a pedagógusképzés alapképzési kereteinek és szakmai programjainak kimunkálása; az óvó- és tanítóképzés képzési és kimeneti követelményeinek feldolgozása és képzési programjainak megújítása; a közoktatás igényeinek megfelelő új tanítói és óvodapedagógusi kompetenciák fejlesztése; a tanító- és óvodapedagógus-képzés lehetséges kapcsolódási pontjainak kimunkálása más BA szintű képzésekhez, felsősokú szakképzéshez, szakirányú képzésekhez, illetve a majdani mester szintű pedagógia szakhoz; az óvó/tanítóképzéshez csatlakoztatható felsőfokú szakképzési szakok programjainak kidolgozása; a tanári (mesterszint) képzési keret körvonalazása.

A jelen projektről Zártkörű pályázat volt, csak azok vehettek részt benne, akik az előző projektet megvalósították. A jelen projekt célja, hogy az előző projekt keretében kidolgozott anyagokat az oktatók szélesebb köre megismerje. A pályázaton a Kar 8.873.130 Ft támogatást kapott. A képzésen 60 főnek kell részt vennie és legalább 90%-nak sikeres vizsgát kell tennie. A teljes projektet le kell bonyolítani szeptember 30-ig. (?) Mindenki megkapja a 120 oldalas tananyagot.

A projekt hozadékai Megismerjük a több intézmény által közösen kialakított BA tanító és óvodapedagógus képzés jellemzőit. Megismerkedünk a felsőoktatási törvény tartalmi elemeivel. Alkalom arra, hogy megbeszéljük a képzéseink problémáit. A részt vevők étkezési támogatása (10,000 Ft/fő) Útiköltség támogatás (átlagosan 4,700 Ft/fő) Frissítők biztosítása a képzéseken (80,000 Ft/alkalom) Kis értékű beszerzések A projekt lebonyolításában, szakmai munkájában részt vevők díjazása Más projektekben való részvétel lehetősége

Képzés időpontja A képzés témája Előadó 1. nap augusztus 29. 8,30-14,00 1. A projektek (HEFOP 3.3.1., 3.3.3.) bemutatása, ütemezésének, feladatainak ismertetése 2. Az óvodapedagógus szak képzési és kimeneti követelményei 3. A projekt keretében kidolgozott óvodapedagógus szak és a mi szakunk különbségei 4. Tantervfejlesztési törekvések a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán Rigó Róbert Dr. Hegedűs Gábor 2. nap szeptember 5. 8,30-14,00 1. A Bologna-folyamat jellemzői és hazai megvalósításának eddigi tapasztalatai 2. A kompetencia alapú képzés lehetőségei a pedagógusképzésben 3. Az új felsőoktatási törvény lényeges elemeinek bemutatása Dr. Horváth Ágnes Dr. Rádli Katalin 3. nap szeptember 12. 8,30-14,00 1. A HEFOP 3.3.1. keretében kidolgozott tanító szak, a képzési és kimeneti követelmények, tantárgystruktúra, illeszkedés más képzési szintekhez 2. A KF-TFK-n megvalósult szerkezeti és tartalmi fejlesztések, a jövőben szükséges átalakítások a tanítóképzés területén 3. A magyar tanítóképzés nemzetközi összehasonlításban Dr. Steklács János Dr. Sztinkóné dr. Nagy Irén 4. nap szeptember 26. 8,30-14,00 A HEFOP 3.3.1 keretében kidolgozott műveltségterületi képzések képzési és kimeneti követelményeinek összehasonlítása a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának műveltségterületi képzéseinek képzési és kimeneti követelményeivel. Csatlakozási lehetőségek az MA képzésekhez. Brindza Attila Dr. Balanyi Zoltán Dr. Kozmács István 5. nap október 3. 8,30-14,00 1. Felsőfokú szakképzéseink (ifjúságsegítő és a csecsemő- és kisgyermekgondozó, Lovas oktató, Vizuális kommunikáció) képzési és kimeneti követelményeinek bemutatása. 2. A projekt keretében kidolgozott és a mi szakunk különbségeinek és hasonlóságainak összevetése Neszt Judit, Dr. Sztrinkóné dr. Nagy Irén Dr. Strohner József október 10. 8,30-10,00 Vizsga