Általános áruismeret 5. EAN-kódok Készült 2010-2011 években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0016 azonosítószámú projekt keretében
Áruismeret Az EAN-kód
Áruismeret Az EAN-kód
Az EAN-kód Áruismeret a) (1-3. számjegy): ország azonosító b) (4-8. számjegy): termelői azonosító, vállalati sorszám c) (9-12. számjegy): gyártó által adott termék azonosító szám d) (13. számjegy): ellenőrző szám
Áruismeret Az EAN-kód Az ellenőrző szám képzése: A kódszámokat balról jobbra haladva 1-gyel, illetve 3-mal súlyozzák, majd az így kapott szorzatösszeget 10-zel osztják. (modul). A maradékot 10-ből levonva kapják az ellenőrző számot. 10 esetén az ellenőrző szám 0.
Áruismeret Az EAN-kód 5 + (3*9) + 9 + (3*8) + 7 + (3*7) + 9 + (3*5) + 0 + (3*0) + 8 + (3*3) = 134 134/10 = 13,4 10 – 4 = 6
Áruismeret
Áruismeret Az EAN-kód Az EAN-8 kód szerkezete:
Áruismeret Belső cikkszámozás Az EAN-13 vagy az EAN-8 kódon alapul leolvashatóság. Akkor alkalmazzák, ha a terméket nem látják el EAN-kóddal (pl. zöldség-gyümölcs, kistermelők száraztésztái, süteményei, stb.) Az EAN-8 belső cikkszámozásán hiányzik az ármező.
Áruismeret
Áruismeret
Áruismeret
Áruismeret