Pályára állás – fiatalok munkatapasztalat-szerzése TÁMOP-1. 4

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Fiatalok foglalkoztatásának javítása: mit jelent ez a gyakorlatban? BORBÉLY-PECZE, Tibor Bors, Ph.D. MOM Kulturális Központ Budapest, november 28.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban” elnevezésű kiemelt projekt közvetlen célcsoportját érintő SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
KMRMK XXI. kerületi, XX.-XXIII. kerületi, XVIII.-XIX. kerületi Kirendeltsége Pályakezdő és Diplomás Álláskeresők Közvetítő Irodájának ügyfelei részére.
Ifjúsági munkanélküliség Magyarországon
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
Konzorciumi együttműködés
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Társadalmi tudatformálás
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
Előadás másolata:

Pályára állás – fiatalok munkatapasztalat-szerzése TÁMOP-1. 4 Pályára állás – fiatalok munkatapasztalat-szerzése TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0107 Innovatív,kísérleti foglalkoztatási program

Projekt információk ELNEVEZÉS: „SZOCIO-PRÍMA” a Tisza-tó térségében élő fiatal felnőttek elhelyezkedését segítő szolgáltató centrum – Innovatív, kísérleti foglalkoztatási program AZONOSÍTÓSZÁM: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0107 KEDVEZMÉNYEZETT:Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért ELNYERT TÁMOGATÁS: 153.471.365 Ft PROJEKTIDŐ: 2013. április 01. - 2015. március 31. (24 hónap) A PROJEKT LOGÓJA:

A projektünk célcsoportja Poroszló és vonzáskörzetében élő 15-29 év közötti fiatal: munkaerő-piacon különösen rossz helyzetben lévő pályakezdő, felsőfokú végzettséggel rendelkező vagy alacsony iskolai végzettségű, nem tanuló nem dolgozó inaktív, álláskereső fiatal felnőtt.

A szakiskolai szelekció hatása Az iskolai agresszió az intézménytípusok közül legsúlyosabban érinti a szakiskolákat, és ezen belül a nagyvárosi (megyeszékhelyen, fővárosban működő) intézményeket. A szakiskolai programmal nem rendelkező középiskolák az első két intézménytípusnál lényegesen kevésbé érintettek. A szakiskolák csaknem 50%-ában okoznak problémát a súlyos agresszív cselekedetnek számító tanár-diák konfliktusok és az iskolai zaklatás. Ezek a viselkedések az általános iskolák harmadrészében, míg a gimnáziumok 10-15%-ában jelennek meg. Forrás:TÁRKI

Minőségi szakképzés vagy hátránykezelés? A 21. századi kihívásokra válaszolni tudó szakemberek: Szaktudás (gyakorlati és elméleti ismeretek) Kommunikációs készségek Idegen nyelvtudás (angol, német) Vállalkozó készség, pénzügyi ismeretek Informatikai ismeretek A vállalatok inkább a vállalat specifikus ismeretek átadásában érdekeltek. Szükséges az általános kompetenciák fejlesztése a szakmai képzés mellett DE: HOGYAN? KINEK? MIKOR? VAGY: emelni kell az alapképzés hosszát? (6+3) vagy/és növelni kell a szakképzés alatt is a szükséges kompetenciák fejlesztésére szánt időt. Forrás:TÁRKI

A TANÁCS AJÁNLÁSA Magyarország 2013 A TANÁCS AJÁNLÁSA Magyarország 2013. évi nemzeti reformprogramjáról és Magyarország 2012–2016-os időszakra vonatkozó konvergencia-programjának tanácsi véleményezéséről Foglalkoztatás-politikát érintő megállapítások és ajánlások a fiataloknak Megállapítások Az alacsony foglalkoztatási ráta nagyon alacsony munkaerő-piaci részvételi rátával társul. A fiatalok körében a munkanélküliség a 2001. évi 11 %-ról 2012-re 28,1 %-ra emelkedett. A közmunkaprogram arra használja fel a költségvetési források nagy részét, hogy a tartósan munkanélküliek számára munkához kapcsolódó jövedelmet biztosítson a szociális ellátás helyett, de a foglalkoztathatóság szempontjából még bizonyítania kell hosszú távú előnyeit.

A TANÁCS AJÁNLÁSA Magyarország 2013 A TANÁCS AJÁNLÁSA Magyarország 2013. évi nemzeti reformprogramjáról és Magyarország 2012–2016-os időszakra vonatkozó konvergencia-programjának tanácsi véleményezéséről Foglalkoztatás-politikát érintő megállapítások és ajánlások a fiataloknak Ajánlások - Szorítsa vissza az ifjúsági munkanélküliséget például ifjúsági garancia segítségével. - Erősítse meg az aktív munkaerő-piaci intézkedéseket és javítsa a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat ügyfél-kategorizálási rendszerét.

A projekt célja a fiatalok foglalkoztatás bővülésének elősegítése, a helyi adottságokra, ökoturizmusra, minőségi szolgáltatásokra épülő fejlesztések támogatása az alacsony iskolai végzettségű hátrányos helyzetű álláskeresők felzárkóztatása kulcskompetenciáik fejlesztésével a pályakezdő diplomások szakmai tapasztalatainak megszerzésének, bővítésének segítése 50 fő szakmai képzése, ezt követően 10 fő foglalkoztatása annak érdekében, hogy később tartósan is foglalkoztatásba helyezkedjenek

24 hónapig tartó program elemei Képzés 50 fő számára Munkaerő-piaci szolgáltatások 120 fő számára Tanácsadás (munkaerő-piaci, képzési, pszicho-szociális) Mentorálás Munkába álláshoz szükséges képességek fejlesztése Munkatapasztalat-szerzés biztosítása, szakmai tapasztalat-szerzés bővítése Közösségfejlesztés Foglalkoztatás 12 illetve 6 hónapon át Szolgáltatás, tanácsadás, képzés munkáltatók számára

A program szakmai tartalma, Szolgáltatások a projektrésztvevőknek 120 fő 92 fő alacsony iskolai végzettségű 28 fő pályakezdő diplomás Egyéni fejlesztés, Csoportos foglalkozás OKJ-s képzés 40 fő részére : 10 fő sajtkészítő 10 fő falusi vendéglátó 10 fő kosárfonó 10 fő ECDL-számítógép kezelői Szociális menedzser képzés 10 fő részére 5 fő részére 12 hónap foglalkoztatás 5 fő részére: 3 hó munkatapasztalat-szerzés + 3 hó foglalkoztatás: 6 hónap foglalkoztatás

Fejlesztés Csoportos foglalkozások: Személyiség-fejlesztés Szociális-fejlesztés Közösség-fejlesztés Képzés és kulcsképesség-fejlesztés Munkatapasztalat-szerzés Csoportos foglalkozások: „Iránytű” (pályaorientáció) „Most-mutasd meg…” (tanulásmódszertan) „Szublimáció” (konfliktus-kezelés) „Mosolyalbum” (önismereti csoport) „Munka-hej” (álláskeresési technikák)

Szolgáltatások a Munkáltatók részére 30 órás munkáltatói érzékenyítő képzés Szolgáltatás és tanácsadás a munkatapasztalat-szerzés, foglalkoztatás sikeres megvalósításához Munkaerő közvetítés/kölcsönzés

Együttműködő partnereink Poroszló Polgármesteri Hivatal Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Kft. Poroszló Honismereti Baráti Kör Országos KID Egyesület További 43 együttműködő partnerrel dolgozunk a Tisza-tó településeiről

Tóth Péter Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Útirány Egyesület a Munkaerő-piaci Esélyegyenlőségért Finy. szám: 01273-2010, AL - 2707 4030 Debrecen, Szablya utca 11. Telefon: 52/541-378 Fax: 52/541-379 E-mail: info@utiranyegyesulet.hu Web: www.utiranyegyesulet.hu Tóth Péter elnök, szakmai vezető Tel.: 20/310-01-09