A előtti Google: Eleinte a kollégiumból üzemeltették, nem voltak sikeresek, otthagyták Ph. D. tanulmányaikat. BackRub keresőmotor Befektetőket kerestek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Advertisements

Keresés a számítógépes katalógusokban
Üdvözlünk!. Az internetezők 90% - a vásárlás előtt a neten gyűjt információt 1998-ban 70 millió internetező volt a világon, ma kb. 2 milliárd.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
BEE Satisfaction / Piackutatás Vélemény felmérés Online elégedettség mérés.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Keresőmarketing Nap 2007 A keresés mindent visz? Avagy a keresés szerepe a mindennapokban… Darvas Péter Szonda Ipsos.
© Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform Digital Natives Somos Sándor.
Videó kommunikáció ben!  Marketingtorta – IV. Fókuszban a webáruházak  WebSEO Kft. Horváth Ernő.
Statisztikák. Foursquare • 2014 Januári adatok forrás: foursquare.com/about • Több mint 45 millió felhasználó • Több mint 5 milliárd check-in • Több mint.
A szolgáltatásai Gödöny Péter ELTE IK Pataky István Inf. Szki.
Bemutatkozás Mádi Gábor BME – 3. év villamosmérnök (Bsc) MobilNetPályázat I. – BME I. helyezés – mywalk.
SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR AUTO- SZŰRŐ FEJLESZTÉSE TÁBLÁZAT ALAPÚ JELENTÉSEK UTÓLAGOS, BÖNGÉSZŐN BELÜLI TOVÁBB- FELDOLGOZÁSÁRA.
1 Megaprofil 2 Termékeink 3 Projekt, – beépített termékek 4 Sikertényezők.
Nyelv-ész-gép Új technológiák az információs társadalomban.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
Készítette: Kozák Magdolna. Google  „google”: eredetileg „googol”, ami a matematikában azt a számot fejezi ki, ahol egy 1-es után 100 darab nulla van.
iOS Android Symbian WebOS Kernel Multi-Touch Multitask.
Reklámok az interneten: célozni tudni kell! Erőss Csaba.
A Pharmanex ® Biophotonic Scanner. Pharmanex Biophotonic Scanner A világ első, azonnali, külsőleg alkalmazott, antioxidáns-mérő eszköze. „Valódi” táplálék-
IWiW Problémák és megoldások Lécz Balázs iWiW Üzemeltetési vezető Virgo Systems Kft
Új funkciók az EBSCOhost-ban november 21. Egyetemi Könyvtár Szeged.
GOOGLE 1998 szeptember Ma: az IN-es keresés 75%-a Webes keresés Képkeresés Usenet csoportokban Könyvtárban (hierarchikus katalógus) Egyéb szolgáltatások.
Samsung Galaxy S a továbbfejlesztett technológiák ütőképes ötvözetét kínálja, ezáltal olyan felhasználói élményt garantál, mellyel minden elődjét felülmúlja.
Műszaki tudományok az interneten
1 Hogyan juthatunk be a keresők első oldalára – kereső optimalizálás.
OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON.
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Közösségi portálok használata
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Közösségi oldalak használata
Pannon Egyetem Kihelyezett Képzés Székesfehérvár.
Könyvtár egy kicsit másképp - a Magyar Elektronikus Könyvtárról és legújabb fejlesztéseiről Szombathely, Góczán Andrea OSZK, MEK osztály.
Bevezető Készítette: Mándó Milán
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
2007. május 22. Debrecen Digitalizálás és elektronikus hozzáférés 1 DEA: a Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma Karácsony Gyöngyi DE Egyetemi és Nemzeti.
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Dr. Sajó Andrea Országos Széchényi Könyvtár. DIGITÁLIS VILÁG Gyűjtés Megőrzés Megosztás ÚJ LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK Offline és online világ.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Kereső programok levelezés. Google története 1995: Larry Page és Sergey Brin 1996: keresőmotor tervezése 1998 szept. 7: megalakult a Google Inc. Ma: havonta.
GMail & Google felületek IT előadás. Áttekintés  Google Inc.   Google Calendar  Google Docs  Google Maps  Picasa  Remember The Milk-feladat.
Hibák, pozitívumok Szerző, dátum, helyszín? A háttér jól passzol a témához, de ott elég lenne a szürke- árnyalatos effekt a színek helyett… Nem az előrejelzésről.
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
a google adwords változásainak követése, a változások várható iránya
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
N E M Z E T I A U D I O V I Z U Á L I S A R C H Í V U M
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
A z o n l i n e m a r k e t i n g l e h e t ő s é g e i SZAKDOLGOZAT.
Adatkeresés az interneten
Assoc. Prof. Ján Gunčaga, PhD. Faculty of Education Catholic University in Ružomberok Nyílt forráskódú szoftverek és IKT az oktatásban.
Készítette: Gál Imola.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
Microsoft Corporation Alapítva: április 4. (Albuquerque, Új-Mexikó) Alapítók: Bill Gates, Paul Allen Cégvezető: Satya Nadella Székhely: Redmond,
A JaDoX, mint repozitórium szoftver a közgyűjteményi informatikában JaDoX 3 Monguz Portál24 Monguz Kft. Mazula Zoltán.
Lente Tamás Méliusz Juhász Péter Könyvtár
SZOFTVEREK (programok)
Navigáció az Interneten:
„Megbízható segítség a vállalkozóknak”
INFORMATIKA november ELŐADÓ VI. alkalom
MySQL története, részei, felhasználhatóság, PHPMyAdmin
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
Előadás másolata:

A előtti Google: Eleinte a kollégiumból üzemeltették, nem voltak sikeresek, otthagyták Ph. D. tanulmányaikat. BackRub keresőmotor Befektetőket kerestek a cégalapításhoz. Andy Bechtolsheim (Sun Microsystems) – „A részletek megbeszélése helyett inkább írok nektek egy csekket.” A Google Kft. részére írta ( $), így megalapították a céget családi, baráti segítséggel. Egy garázsban „üzemeltek”.

Kezdeti évek: Teljes kezdőtőkéje 1, 1 millió dollár Eleinte a lebonyolított keresések száma tízezres 1999: Palo Alto-i irodaházba, 8 fős a személyzet o már napi 500 ezer keresés o tőkealapjuk 25 millió dollár 2000: ismét költözés (Googlekomplex) ugrásszerű növekedés o egymilliárd beindexelt oldal Így lett a világ legnagyobb keresőmotora. Itt kezdett a Google profitot termelni.

2001: a fejlődés kezdete 26 nyelven elérhető A keresés kiterjedt különböző file-típusokra is o Képkereső (Google Image Search) o Katalóguskereső (Google Catalog Search) - téma szerint kiválaszthatjuk azokat az online katalógusokat, amelyekben keresni szeretnénk Szabadalmaztatták a besoroló mechanizmusukat o Tulajdonos: Stanford Egyetem o Feltaláló: Lawrence Page A kereshető internetes dokumentumok száma év végére már meghaladta a három milliárdot.

Google eszköztár (Google Toolbar) o többek között továbbfejlesztett keresőmezővel, szókereső gombokkal, szófordítóval, helyesírás javító funkcióval és a Page Rank kijelzővel könnyíti meg a böngészést Google AdWords o hirdetési rendszer o kattintás után kell fizetni Froogle, később Google Product Search o termékkereső o egyszerű összehasonlítás Google News o 4000 forrásból gyűjti össze a híreket Google Labs o a felhasználók megjelenés előtt kipróbálhatják a legújabb fejlesztéseket Blogger felvásárlása és üzemeltetése Innovációk :

Tovább terjeszkedés: 2004 o a keresési index már 4,28 milliárd URL-t és 880 millió képet tartalmaz o a Google megjelenik a tőzsdén o útjára indul a Gmail (eleinte csak meghívásos rendszerben) o felvásárolják a digitális térképészettel foglalkozó Keyhole nevű céget 2005 o Googele Maps (élő forgalmi információk, tranzitútvonalak és utcaszintű képek, műholdfelvételek és útvonaltervező) o Google Earth (virtuális földgömb) o Google Talk (chat felület a levelezőrendszeren keresztül) o Google Analytics

2006 YouTube felvásárlása (ma percenként 60 órányi videót töltenek fel) o Google Naptár (megosztható napirendtervező szolgáltatás) o Google Dokumentumok (ingyenes online szövegszerkesztő és táblázatkezelő) 2007 o a Fortune Magazine szerint a Google a „legjobb munkahely” o a Gmail meghívás nélküli levelezőrendszer lesz o Google Gears (egy nyílt forráskódú technológia, amellyel offline üzemmódban is használhatók a webes alkalmazások) o Google Dokumetumok prezentációkészítő modu llal gazdagodik o Android és Open Handset Alliance szolgáltatás megjelenése

A Google napjainkban Folyamatosan, feltartóztathatatlanul fejlődik o Google TV o Google Instant (miközben írjuk a keresőbe a szavakat, ez már kidobja a találatokat) o Google Instant előnézet o Google eBookstore o Google Művészeti Projekt (virtuálisan felfedezhet 17-et a világ legjobb múzeumai közül) o Google+

A Google most Székhely : o 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View California Googleplex, dolgozó, környezetbarát helyszín, emberbarát munkafeltételek. Rengeteget adakozik a cég, mind a környezetvédelem, mind a technikai fejlődés javára.

Történelmi pillanat: A világ második legnagyobb technológiai cége lett a Google! Októberében a Google megelőzte a Microsoftot

Egy túlzó megállapítás, vagy reális jövőkép? Készítette:Bánfi Julianna