A klímaváltozás hatása a kritikus infrastruktúrák védelmére Balatonföldvár, 2010. március 17. Előadó: Dr. Tóth Ferenc pv. ezredes Országos Katasztrófavédelmi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
A kritikus infrastruktúra sérülékenysége, a Polgári Védelem feladatai, az ivóvíz és a távfűtés hiánya esetén Leskó György mk. pv. alez.
OGY Környezetvédelmi Bizottság ülése október 5.
katasztrófa-veszélyeztetettsége Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium ülése
III. MAGYARORSZÁGI KLÍMACSÚCS Szentendre jan. 19. Birkás Márta DSc Szent István EgyetemGödöllő Mezőgazdaság és KörnyezettudományiKar VÉDEKEZÉS /
A KLÍMAVÁLTOZÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI tudományos konferencia A VAHAVA JELENTÉS FONTOSABB JAVASLATAI Láng István – Csete László – Jolánkai Márton Budapest,
A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
Lakosságvédelmi intézkedések katasztrófaveszély időszakában
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
A VÍZÜGY STRATÉGIÁJA „C ÉLKERESZTBEN A VÍZGAZDÁLKODÁS ” K ONFERENCIA D R. V ARGA M IKLÓS „C ÉLKERESZTBEN A VÍZGAZDÁLKODÁS ” K ONFERENCIA D R. V ARGA M.
Előadó: Dr. habil. Lakatos László ny. okl. mk. vezérőrnagy
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KÉSZEN AVÉSZBEN KÉSZEN AVÉSZBEN A viharokra történő felkészülés Győr-Moson-Sopron megyében Előadó:
BÉKÉS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG
Viharkárokra történő felkészülés, reagálás Vas megyében. Köszöntöm az előadás résztvevőit ! Horváth Tibor pv.alez.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Kibertér-biztonság és iparbiztonság Kossa György tű. dandártábornok
szakmérnök hallgatók számára
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Katasztrófavédelem válaszai a globális klímaváltozás
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A veszélyeztető hatások (saját település és környezete) és a veszély-elhárítási tervezés Készült: Közbiztonsági referensek felkészítésére.
A háború és a modern fegyveres erő
Tartalom  Infrastruktúra meghatározása  Infrastruktúrák osztályozása  Kritikus információs infrastruktúrák  Információs infrastruktúrák támadása és.
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia. Folyamat Kormányprogramban Kormányprogramban OGY határozat-tervezet OGY határozat-tervezet NÉS koncepció: MTA-EMLA,
A magyar vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövője Európában Konferencia 2011.május 24. Javaslatok az EU vízpolitikájának integrálására a Nemzeti Vidékstratégia.
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
E-közigazgatás biztonsági nézőpontból Szigeti Szabolcs CISA, CISM, CISSP
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Válságkezelő rendszere
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
Dr. Dobó Marianna október 4..  vízkár elhárítás: az árvizek belvizek, helyi vízkárok, vízminőségi haváriák károkozó hatásának megelőzésére, csökkentésére.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Köszöntöm a települési önmentő képesség fejlesztő felkészítésen résztvevőket Előadó: Lóki Richárd okl. tű. őrgy.
Az éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra (Európa)
Klímaváltozás – alkalmazkodási stratégiák Bozó László
Az ivóvíz ellátás hatása a világ migrációs folyamataira
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
A VÁLTOZÓ ÉGHAJLATTAL ÖSSZEFÜGGŐ VÁLTOZÁSOK, PROBLÉMÁK BEMUTATÁSA, KATASZTRÓFAVÉDELEM EURÓPA Blázsovics Péter Globális és regionális klímaváltozások Környezettudomány.
Annex VI: Examples of the national research programme supporting drought management 2. Nemzeti Aszálykonzultáció Budapest, október 16. Bihari Zita.
Előadás másolata:

A klímaváltozás hatása a kritikus infrastruktúrák védelmére Balatonföldvár, március 17. Előadó: Dr. Tóth Ferenc pv. ezredes Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Infrastruktúra létrejötte I SzükségletekSzükségletekNépességNépesség 2

Footprint of humanity

A klímaváltozás hatása a kritikus infrastruktúrák védelmére

Szöllősi-Vágó Rita, 2.a Gedói Áltlános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szeged Szöllősi-Vágó Rita, 2.a Gedói Áltlános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szeged Felkészítő tanár: Vukov Alexandra

Satellite image – 31 July 2007

Kockázati Kockázati tényezők

If you don’t actively attack the risks, they will actively attack you. Ha nem lépsz fel aktívan a kockázatokkal szemben, a kockázatok lépnek fel aktívan veled szemben.

AZ EMBERNEK NEM SZABAD ÖSSZEKEVERNIÜK A ROSSZ A MENEDZSMENTET A VÉGZETTEL ONE MUST NOT CONFUSE BAD MANAGEMENT WITH DESTINY

Következmények: – – gyorsuló népesség növekedés – – urbanizáció miatti lakosságeloszlási szélsőségek – – források nem arányos megoszlásban hozzáférhetőek – – hagyományos módon nem lehet létfeltételeit biztosítani – – környezet átalakítással kell alkalmazkodni Az új mesterséges környezeti tényező az infrastruktúra (Jelentése: alapszerkezet, alapépítmény, alap) Következmények: – – gyorsuló népesség növekedés – – urbanizáció miatti lakosságeloszlási szélsőségek – – források nem arányos megoszlásban hozzáférhetőek – – hagyományos módon nem lehet létfeltételeit biztosítani – – környezet átalakítással kell alkalmazkodni Az új mesterséges környezeti tényező az infrastruktúra (Jelentése: alapszerkezet, alapépítmény, alap) Infrastruktúra létrejötte II. 13

Alapvetések I. 14 Az európai uniós politika értelmezésében: „kritikus infrastruktúrák a tagállamokban található azon eszközök, rendszerek vagy ezek részei, amelyek elengedhetetlenek a létfontosságú társadalmi feladatok ellátásához, az egészségügyhöz, a biztonsághoz, az emberek gazdasági és szociális jólétéhez, valamint amelyek megzavarása vagy megsemmisítése e feladatok folyamatos ellátásának hiánya miatt jelentős következményekkel járna valamely tagállamban.” (2008/114/EK tanácsi irányelv)

Alapvetések II. 15 NATO Polgári Védelmi Bizottsága (CPC) szerint : „Azokat a létesítményeket, szolgáltatásokat és információs rendszereket jelenti, amelyek olyan létfontosságúak a nemzetek számára, hogy működésképtelenné válásuknak vagy megsemmisülésüknek gyengítő hatása lenne a nemzet biztonságára, a nemzetgazdaságra, a közegészségre, a közbiztonságra és a kormány hatékony működésére.” (EAPC(SCEPC)D(2003)15, MULTI REF) NATO Polgári Védelmi Bizottsága (CPC) szerint : „Azokat a létesítményeket, szolgáltatásokat és információs rendszereket jelenti, amelyek olyan létfontosságúak a nemzetek számára, hogy működésképtelenné válásuknak vagy megsemmisülésüknek gyengítő hatása lenne a nemzet biztonságára, a nemzetgazdaságra, a közegészségre, a közbiztonságra és a kormány hatékony működésére.” (EAPC(SCEPC)D(2003)15, MULTI REF)

Hazai kritikus szektorok (2080/2008 Korm. hat. 2. számú melléklet) 16 Közbiztonság - Védelem Jogrend - Kormányzat IparIpar PénzügyPénzügy EgészségügyEgészségügy ÉlelmiszerÉlelmiszer VízVíz KözlekedésKözlekedés ITIT EnergiaEnergia SzektorokSzektorok

Sérülés forrása: – – Technológiai rendellenesség, – – Külső tényező kiváltotta véletlen baleset, – – Szándékolt sérülés okozása. Sérülés forrása: – – Technológiai rendellenesség, – – Külső tényező kiváltotta véletlen baleset, – – Szándékolt sérülés okozása. Védelem célja: – – működési zavar vagy fizikai károsodás megelőzése, elhárítására való felkészülés, – – sérülés bekövetkeztekor a káros hatások csökkentése, a kiesés időtartamának csökkentése. Védelem célja: – – működési zavar vagy fizikai károsodás megelőzése, elhárítására való felkészülés, – – sérülés bekövetkeztekor a káros hatások csökkentése, a kiesés időtartamának csökkentése. Kritikus infrastruktúrák védelme 17

Fő összetevők: rendelkezésre állás feltételei (kritikus infrastruktúra oldaláról); rendelkezésre állás feltételei (kritikus infrastruktúra oldaláról); környezeti behatások (időjárási elemek oldaláról). környezeti behatások (időjárási elemek oldaláról). Önmagukban is veszélyes időjárási paraméterek újabb veszélyeket gerjeszthetnek. 18 VizsgálandóVizsgálandó

Elsődleges (meteorológiai jelenségek): — extrém magas hőmérséklet; — extrém csapadékok (felhőszakadás, jégeső, hófúvás); — szélvihar. Másodlagos (természeti, környezeti változások): — árvizek, belvizek; — sárfolyam, földcsuszamlás; — aszály, elsivatagosodás; — gyakori tüzek; — járványos betegedések elterjedésének módosulása, stb. Harmadlagos (társadalmi, gazdasági változások): — mezőgazdasági termelés feltételeinek megváltozása; — migráció fokozódása; — kritikus infrastruktúrák sérülései, szolgáltatások zavarai; — gazdasági tevékenység költségeinek növekedése. Elsődleges (meteorológiai jelenségek): — extrém magas hőmérséklet; — extrém csapadékok (felhőszakadás, jégeső, hófúvás); — szélvihar. Másodlagos (természeti, környezeti változások): — árvizek, belvizek; — sárfolyam, földcsuszamlás; — aszály, elsivatagosodás; — gyakori tüzek; — járványos betegedések elterjedésének módosulása, stb. Harmadlagos (társadalmi, gazdasági változások): — mezőgazdasági termelés feltételeinek megváltozása; — migráció fokozódása; — kritikus infrastruktúrák sérülései, szolgáltatások zavarai; — gazdasági tevékenység költségeinek növekedése. 19 KlímaváltozásKlímaváltozás

20 Behatások I. Közvetlenül hatnak: – a létfontosságú infrastruktúrák fizikai elemeire; Közvetetten hatnak: – környezeti változásokat előidézve; – interdependenciák közvetitésével.

Természeti környezet INTERDEPENDENCIÁKINTERDEPENDENCIÁK INTERDEPENDENCIÁKINTERDEPENDENCIÁK ForrásoldalForrásoldal Kritikus Infrastruktúra 21

Mezőgazdasági károk miatti terméskiesés 22 Forrásoldalra gyakorolt hatások Nyersanyag kitermelésének leállása műszaki hiba miatt Források minőségromlása miatti leállás

Természeti katasztrófák okozta fizikai károk 23 Üzembiztonságra gyakorolt hatások Más infrastruktúrák időjárás előidézte zavarai Időjárási jelenségek miatti technológiai zavarok

Source: CRED, KatasztrófákKatasztrófák

Hazai mutatók 25

26 Vas és Zala Megye

Rendkívüli időjárás június - - kárt szenvedett települések száma: 36 db; - - károsodott épületek száma: 7201 db; - - lakhatatlan lakóházak száma: 6 db; - - időszakos áramszünet 13 településen. - - kárt szenvedett települések száma: 36 db; - - károsodott épületek száma: 7201 db; - - lakhatatlan lakóházak száma: 6 db; - - időszakos áramszünet 13 településen. 27

Behatások II. Interdependenciák hatása: 28 „Infrastruktúra elemei”

29 Válaszok I. Átfogó kockázatelemzések végzése az egyes kritikus infrastruktúra típusokra a katasztrófavédelem és az érintett közszolgáltató együttműködésében. (Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, ) Átfogó kockázatelemzések végzése az egyes kritikus infrastruktúra típusokra a katasztrófavédelem és az érintett közszolgáltató együttműködésében. (Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, )

Felkészülés: – Folyamatok figyelése és kockázatok elemzése; – Minimum követelmények kidolgozása; – Védelmi beruházásokat ösztönző gazdaság környezet kialakítása. Alkalmazkodás: – Technológiák átalakítsa; – Lakossági szokások formálása. Képességfokozás: – Műszaki követelmények szigorítása; – Biztonságirányítás technikai és intézményi fejlesztése; – Szükségkapacitások kialakítása. Felkészülés: – Folyamatok figyelése és kockázatok elemzése; – Minimum követelmények kidolgozása; – Védelmi beruházásokat ösztönző gazdaság környezet kialakítása. Alkalmazkodás: – Technológiák átalakítsa; – Lakossági szokások formálása. Képességfokozás: – Műszaki követelmények szigorítása; – Biztonságirányítás technikai és intézményi fejlesztése; – Szükségkapacitások kialakítása. 30 Válaszok II.

Elkészült: Elkészült: – KIV Nemzeti Programja (2080/2008. Korm. hat.); – 2008/114/EK tanácsi irányelv. Elkészült: Elkészült: – KIV Nemzeti Programja (2080/2008. Korm. hat.); – 2008/114/EK tanácsi irányelv. 31 Jogszabályi háttér megteremtése Elkészült: Elkészült: – Települések polgári védelmi besorolásáról szóló tervezet; (114/1995. Korm. r.); Ø sorolási kritérium a létfontosságú infrastruktúrák sérülése által érintett lakosságszám; Elkészült: Elkészült: – Települések polgári védelmi besorolásáról szóló tervezet; (114/1995. Korm. r.); Ø sorolási kritérium a létfontosságú infrastruktúrák sérülése által érintett lakosságszám; Elkészült: Elkészült: – KIV szabályozási koncepciójáról szóló előterjesztés-tervezet; (Korm. hat.); Ø KIV átfogó nemzeti rendszerének elgondolása; Elkészült: Elkészült: – KIV szabályozási koncepciójáról szóló előterjesztés-tervezet; (Korm. hat.); Ø KIV átfogó nemzeti rendszerének elgondolása;

Köszönöm a figyelmet!