A hőcserélő nem kér enni…(?)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
Advertisements

Cleartec Water Management Biotextil Cleartec  Innovatív – gazdaságos – biológiai szennyvíztisztítási technológia kommunális és ipari célokra.
Mivel fűtünk majd, ha elfogy a gáz?
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
A jövő kezdete! Élő kommunikáció az interneten, iWowWe a kommunikáció új generációja Pénzcsinálási alapképzés.
Aktuális pályázati lehetőségek
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Többet ésszel, mint erővel
PÁLYASZERKEZET MÉRETEZÉSI ESETTANULMÁNYOK KAROLINY MÁRTON ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ H – TPA KFT NOV
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
Beruházási projektek dokumentációja
Az egészségügy és az egészség „ügye” „Képes vagy-e EGÉSZ-séget ÉP-íteni?
Göd Város 2011 évi költségvetésének elemzése és alternatívái.
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
Márpedig enni kell….! Teljeskörű vállalati tervező rendszer bevezetése a KOMETA 99 Zrt.-nél.
Vezetékes átviteli közegek
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
1. Közgazdaságtani alapfogalmak
GÉPKIVÁLASZTÁS.
Volumetrikus szivattyúk
Az esőszerű öntözőberendezések fő alkotóelemei
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége szervezésében az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. támogatásával TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 3. előadás
Elgázosító kazánok Hő és áramlástani gépek 1.
Készítette: Komádi István
Műszaki haladás közgazdasági szempontból Meyer Dietmar március 3.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Levegő-levegő hőszivattyú
Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Gazdálkodási ismeretek 11. osztály
A jó webáruház fejlesztési igényei
Szeretettel köszöntöm az Etikus cégek üzleti fórumán megjelenteket!
A pécsi hőszolgáltatás fennállásának 50. évfordulójának alkalmából 1 TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK május 9-11., Pécs amihez gratulál a 22 éves.
A fedezeti pont szerepe a távhőszolgáltatásban
Kozik Árpád Műszaki Igazgató ALFA-NOVA Kft május 13.
A MATÁSZSZ Vizuális arculatának megújítása
Microsoft TechNet IT vezetőknek
Sólyom Andrea PhD Hallgató
A diákat készítette: Matthew Will
ENERGIAGAZDÁLKODÁS 6. Energia és költségmegtakarítás tárolással dr. Balikü Sándor:
Épületgépészet B.Sc., Épületenergetika B.Sc.
Minőségtechnikák I. (Megbízhatóság)
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
Programozási alapismeretek 11. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 11.2/ Tartalom  Rendezési.
BME Közösségi sportlétesítmények non- profit üzemeltetésének új iránya Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 5. Andor György –
Családbarát szolgáltatások Tényleg jó üzlet? december 2.
Energetikai gazdaságtan
Előadó: Markovich Béla, ügyvezető, Mapei Kft.. Hogyan érjem el, hogy a viszonteladóm ne akarjon megkerülni? Mit tegyek, hogy a viszonteladók az én termékeimet.
A súrlódás és közegellenállás
1 Tervezés, kontrolling 8. előadás. 2 Tartalom Mitől függ az operatív tervezés hatékonysága A terevzési rendszer A bázis terv A projektek, mint a fejlődés.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Decentralizált energiaellátás
A világ legjobb és legkönnyebb pénzkereseti lehetősége ! SOHA vissza nem térő alkalom ! Volt már lehetősége egy olyan üzletben részt venni, ami nem rég.
Kockázat elemzés Mikor? 150M Kritikus tényezők volatilisek.
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
1 Business marketing. 2 3 kevesebb, de nagyobb vevő szoros eladó-vevő kapcsolat származtatott kereslet rugalmatlan kereslet ingadozó kereslet versenytárgyalás.
Neked nem szabad sokat dolgozni.... …hanem egyszerüen csak heverészni.
Város energetikai ellátásának elemzése
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Valami Extra a FŐGÁZ-tól Kovács Richárd marketing vezető
Készítetek: Toboz Angelika, Árvai Krisztina Toboz István, Toboz Dániel
Az energetikai szakreferensi tevékenység előnyei
Fenntarthatósági témahét
Fogyasztók kapcsolása
Az emberi erőforrás menedzsment (EEM)
GÉPKIVÁLASZTÁS.
Előadás másolata:

A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. A hőcserélő nem kér enni…(?) Hegel István cégvezető MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

A hőcserélő nem kér enni…(?) Egy évvel ezelőtt: Marketing előadás egy szakmai szervezet szakmai napján; nem túlzottan ildomos. Illendő lenne mostmár szakmai(bb) előadást tartani. A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

A hőcserélő nem kér enni…(?) A többiek mit csinálnak? Pl. a szivattyúsok? Motiváció: A szivattyúk élettartamköltség előadásai: Ismertetnek egy műszaki megoldást Elemzik a gazdasági hasznot Bemutatják a környezetvédelmi előnyöket Szakmai előadás – gazdasági és ökológiai végkövetkeztetéssel („csak semmi marketing”!) A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

A hőcserélő nem kér enni…(?) Motiváció: A szivattyúk élettartamköltség előadásai: Ismertetnek egy műszaki megoldást Elemzik a gazdasági hasznot Bemutatják a környezetvédelmi előnyöket Fizess az áramszolgáltatónak hosszútávon sokkal kevesebbet! Fizess nekünk most egy picivel többet! Mindketten jól járunk!! És még a környezetet is óvjuk!! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

A hőcserélő nem kér enni…(?) Enni nem kér, villanyt nem fogyaszt … irígység Hogyan tudnék én is ilyen előadást tartani? Üzemeltetési költségekről nemigen tudok beszélni Tömítéscsere? Majd talán 10 év múlva… Tisztítás, savazás? esetleg, nagyritkán… A hőcserélő nem kér enni…(?) Enni nem kér, villanyt nem fogyaszt … Buy and forget … MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

A hőcserélő nem kér enni…(?) Hogyan tudnék én is a vevőnek költséget spórolni hosszútávon, és eközben drágább hőcserélőt eladni? Hogyan tudnék én is ilyen előadást tartani? Üzemeltetési költségekről nemigen tudok beszélni Tömítéscsere? Majd talán 10 év múlva… Tisztítás, savazás? esetleg, nagyritkán… A hőcserélő nem kér enni…(?) Enni nem kér, villanyt nem fogyaszt … Buy and forget … MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

Valóban nem fogyaszt villanyt egy hőcserélő? Éppenséggel nem! (be se lehet dugni a konnektorba) A hőcserélő nem kér enni…(?) Helyette a villanyt a szivattyú fogyasztja! r : adott a közeggel V : adott: hozza/viszi a hőt H : részben a hőcserélő miatt kell MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

A hőcserélő miatti villanyfogyasztás A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

Vegyük le a terhet a szivattyúról! Csökkentsük a hőcserélő hidraulikai ellenállását! És valóban!! Kisebb ellenállású hőcserélő esetleg kisebb szivattyú is megteszi!! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

Az előnyök szemmel láthatók! A szivattyú kisebb méretű (esetleg) kisebb motorral (esetleg) fordulatú (zajú) áramfogyasztású olcsóbb beruházás (esetleg) üzemeltetés – hosszú távon jelentős A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

Kerül ez valamibe? Igen, sajnos ingyenebéd, ugye, nincs.  A lemezes hőcserélő azonban szinte kínálja a megoldást! A lemezszám növelésével egyszerűen öblösebbé tehető a hőcserélő! A hőcserélő nem kér enni…(?) MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

Sokba kerül ez? Pl. +50% plusz felület kb. fele ellenállás A hőcserélő nem kér enni…(?) Pl. +50% plusz felület kb. fele ellenállás kb. fele áramköltség mindez kb. +30% a hőcserélő árában Megéri? Attól függ!! MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

Nos, mitől függ? Természetesen függ a konkrét adatoktól! Hasraütés helyett pontos méretezés! az átadandó hő pontos ismerete a rendszer hidraulikájának ismerete nyomásveszteségek pontos számolása szabályzás!! A hőcserélő nem kér enni…(?) Változatok elemzése! MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.

SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. Változatok elemzése Keressenek bennünket! A hőcserélő nem kér enni…(?) SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft. +36-30-585-0583 hi@sondex.hu www.sondex.hu MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási Szakmai Napok, Velence, 2011. nov. 21-22. SONDEX Hőcserélők Magyarország Kft.