A helyes táplálkozás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Egészségtudatos táplálkozás
Táplálkozási alapfogalmak
Alap Termékek.
A TAKARMÁNYOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a ménesgazda szak I
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
„Ez az icike-picike mind megette!”
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
A vitaminok és ásványi sók
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Mese a tejről.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Táplálkozás Az egészséges táplálkozás alapelvei
Reformtáplálkozás.
A TAKARMÁNYOZÁSTANI ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA az agrármérnöki szak III. évfolyamán szeptember 06. – december 13. HétIdőpontTéma 1.IX. 06.A Weende-i.
Az élelmiszereket felépítő anyagok
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
Táplálkozási ismeretek II.
A Weende-i takarmányanalitikai rendszer
Tápanyagok.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe
A táplálkozás és az egészség összefüggései
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Aktív, egészséges életmód
Egyed alatti szerveződési szintek
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Egészségkultúra 9. évfolyam
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

A helyes táplálkozás

A táplálkozás szükséges: A létfenntartáshoz, a növekedéshez, a fejlődéshez, Testi, szellemi frissességhez, Munkaképességhez, Jó közérzethez

Fehérjék Állati és növényi egyaránt szükséges Állati – teljes értékű fehérjék: azok a fehérje alapegységek is benne vannak, amit sejtjeink képtelenek előállítani Napi fehérjeszükséglet fele-fele arányban legyen állati ill. növényi

Szénhidrátok Keményítőben gazdag élelmiszerek pl.:gabonafélék, burgonya Cukortartalmú gyümölcsök Finomított cukortartamú ételeket lehetőleg mellőzzük! Fogyasszunk teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket: Magas rosttartalom miatt egészségesebb, mint a finom lisztből készültek Magas rosttartalmúak a nyers zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek magvai is

Zsírszerű anyagok Fontos a megfelelők kiválasztása 2/3 része növényi, 1/3 része állati legyen Fogyasszunk keveset belőlük. Szükségesek, mert: Szükségesek a zsírba oldódó vitaminok felszívódásához Szigetelnek, védenek, raktároznak Túlzott fogyasztás elhízáshoz és érrendszer problémákat okoz (koleszterin lerakódás – érelzáródás) Vízben oldódó vitaminok főleg gyümölcsökben,zöldségekben, hüvelyesekben, gabonafélékben találhatók

Ásványi anyagok és a víz Változatos táplálkozással biztosítható a megfelelő mennyiségű ásványi anyag Túlzott sófogyasztás káros (vese és keringési problémák) Fűszernövények: ízhatás és emésztés serkentés Víz: napi mennyiség kb. 2,5 l (ételekben + ivóvíz) Lehetőleg kerüljük a szénavas, cukrozott ételeket

A helyes táplálkozás (élelmiszerpiramis)

Szervezet energiaigénye változhat: Nemmel Korral Életmóddal Külső hőmérséklettel Végzett munkával