Készítette:Szőke Gréta

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Tóth Evelin
Advertisements

Az ÓKORI EGYIPTOM.
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Róma az örök város.
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Afrika.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Társadalmi–gazdasági fejlettségi különbségek Észak-Afrikában
Egyiptomi kultúra Készítette: Engárt Zsuzsanna
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Egyiptom építészete Frivaldszky Lőrinc.
Budapest mint világváros
5. NAP.
FÖLDRÉSZEK.
A középkori világ 7 csodája
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Készítette: Fröhlich Noémi
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Városi turizmus. Város A turista szemében a város szabadidős termék, amelyet arra használ fel, hogy élményei, tapasztalatai bővüljenek. Így - marketingszempontú.
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Világ legrégebbi még lakott városa
Esztergom.
A világ képe az arabokról
Ausztrália Egyenes Henrik.
Az ÓKORI EGYIPTOM.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Olaszország.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Muhammad Ali mecset 1. rész
A népességnövekedés tényezői és következményei
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Anglia- Portsmouth.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Középkori araboktól származó leletek
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Károlyi György utazásai az 1820-as, 1830-as években
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Szerbia – Szerb Köztársaság
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
AFRIKA Gazdasága Észak-Afrika Nyugat-Afrika Közép-Afrika Kelet-Afrika
Sao Paulo.
Louvre Régen és napjainkban.
ŐSI EGYIPTOMI ÉKSZEREK
Egyiptom Kormos Áron 5.a.
MADAGASZKÁR a makik szigete
Kolozsvár.
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
CIVILIZÁCIÓS ÖVEZETEI
Román stílus Félköríves mennyezet Vastag falak Szűk, kicsi ablakok
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Előadás másolata:

Készítette:Szőke Gréta Kairó Készítette:Szőke Gréta

Kairó a világ egyik legnagyobb és legnagyszerűbb turista paradicsoma. Egyiptom a világ egyik legkedveltebb üdülőhelye és a piramisok őshazája. Kairó arab nevén al-Káhira. Kairó Egyiptom fővárosa, a világ 13. legnépesebb városa, valamint a Köze-Kelet és Afrika legnagyobb városa is egyben. Területe: 460 négyzetkilométer

Kairó városának falain belül 7,7 millió fő él, de a vonáskörzetével együtt eléri a 16 millió főt. A csodák városa a Nílus folyó partján és a szigetein fekszik. A várost irányító kormányzót maga az elnök nevezte ki a posztra. Kairó nemcsak Egyiptom leglátogatottabb és legközkedveltebb turistaparadicsoma, de politikai, kulturális és gazdasági központja is Egyiptomnak. Míg Kairó nyugati részét elsősorban kormányzati épületek jellemzik , addig a keleti részén több száz műemlék található

Kairó belváros 2 részre tagolódik Kairó belváros 2 részre tagolódik. Egy modern és egy tradicionális részre. Az utóbbi fekszik távolabb a Nílus partjaitól. Kairó ókori része is nagyon közkedvelt a turisták szemében, ahol nem más mint a koptok lakta negyed található. A város másik része a modernebbik városrész számos üzlettel és látnivalóval kecsegteti az idelátogató turistákat.  Egyik kiemelkedő üzleti negyede Zamalek.

Látnivalók Abu Szerge-templom, mely az ország legrégibb temploma, körülbelül az V. században épülhetett. Kairói torony,mely Gezira szigetén található és nem kevesebb mint 187 méter magas. Mohamed Ali-mecset, ez Kairó leghíresebb mecsete. Egyiptomi Múzeum Egyiptomi és Iszlám Múzeum Memphis mely a várostól délre fekszik. Gízai piramisegyüttes mely nyugatra fekszik a várostól. A Holtak városa nagy különlegességnek számít. A Holtak városa egyébként egy ókori temetkezési hely volt.

Gízai piramisok,Abu Szerge Templom

Holtak városa, Mohamed Ali mecset

Köszönöm a Figyelmet!