Cinkefőző fesztivál Szatmárcseke Késztítette: Szilágyi Márió 2356-14.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 Ide a testvértelepülési táblákról berakni a képet  „ Építsünk hidat tiszta szavakból határok fölé,  S elindulhatunk egymás felé!”   (Ismerős Arcok)
Advertisements

„Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben” című projekt I
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Géza-nap témahét Bátaszéken a II. Géza Gimnáziumban.
Szóviv ő Bál – nem csak szóviv ő knek! A rendezvényr ő l… A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének szervezésében immár VIII. alkalommal rendezzük.
2. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás Budapest november
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Elérhetőségek: Elérhetőségek: Cím:4400, Nyíregyháza Lapály u Cím:4400, Nyíregyháza Lapály u Tel.: +36/ , +36/ , +36/
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Aquaticum Élményfürdő Debrecen 2004
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
Eumanók csapata POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
A Hősök csapat vándorpóló mozgalma
Emberi Erőforrások Minisztere alapította,
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
A Lélekkutató Intézet, az Yrisz Klub és az X-party Központ szervezésében 6. Miss Írisz szépségkirálynő választás 2007.
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 9–13.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Tisztelt Vadászkamarai Tagok, figyelem!
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Balatonfüredi Anna-Bál
Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál /18 Készítette: Panghy Bence.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
Eperfesztivál. Mint tudjuk az eper több mint 300 olyan anyagot tartalmaz,amelyek kedvezően hatnak az egészségre C- vitamin tartalma meghaladja a citromét,és.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Készítette: Horváth Mónika
Kutatási összefoglaló. Regionális eltérések Magyarországon nemzetközi összehasonlításban.
III. ÚJRÓNAFŐI BIRKAPÖRKÖLT FESZTIVÁL május 30-án 14 órától.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
T Á J É K O Z T A T Ó az ÚMVP Irányító Hatósága által vidéki rendezvények és falunapok szervezésére évben kiírt pályázatról február FVM.
Budapest, Szabadkai Andrea Magyar Biokultúra Szövetség; SZÖVET 30/ ,
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
A Ráday-kastély helyén Ráday I. Pál ( ) – II. Rákóczi Ferenc titkos kancellárja és diplomatája – kezdett építkezésbe, míg a ma látható, Grassalkovich.
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
Rendezvények.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Így készítek fel a „Bod-ra”…. A verseny három fordulós: 1. iskolai forduló 1. iskolai forduló 2. megyei/fővárosi forduló 2. megyei/fővárosi forduló 3.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
A Vésztői Református Egyházközség 19
Dobolyi Alexandra Európai Parlamenti Képviselő Külügyi Bizottság
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
2014. szeptember Célkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai és etnográfiai értékeinek bemutatása.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Támogatói tájékoztató. A Magyar Ügyvédi Kamara november 15-én hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ügyvédek Napját. Az egész napos rendezvény.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
Mezőnagymihály, december 9.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
RENDEZVÉNYEINK
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Tiszafüredi Halas Napok
Zemplénagárd.
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő magyar közösségek együttműködése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja, Gidófalva:
Tisza mente – Óbecse Közüzemi Szolgáltató Kft.
Önkormányzati tisztségviselők és képviselők képzésének új lehetőségei
Európai újságírók találkozója
AZ ÉSZAK ALFÖLDI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI HELYZETÉRŐL
Balatoni Horgászok Napja 25 éves a BHSZ
Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Előadás másolata:

Cinkefőző fesztivál Szatmárcseke Késztítette: Szilágyi Márió

Tartalom  Bevezetés  Programok  Rendezvény  Elérhetőség  Képek

Bevezetés A Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója rendezvénysorozatot 1999 óta rendezik meg minden évben február utolsó hétvégéjén Szatmárcsekén. A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja. A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel, de ezenkívül más népi ételt is megkóstolhatnak a településre látogatók.

Programok (délelőtt) február 25. (szombat) Libafogás A fesztivál ünnepélyes megnyitása Köszöntőt mond: Sarkady Pál István, Szatmárcseke polgármestere és Dr. Tilki Attila, Országgyűlési képviselő,a szatmári települések nevében A rendezvényt megnyitja: Dr. Fazekas Sándor, Vidékfejlesztési Miniszter A versenyző csapatok bemutatása Termékbemutatók: - szilvapálinka, szilvalekvár, aszalt szilva kóstolás - kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatkozása - gasztronómiai különlegességek, feledésbe merült ételek, vidéki ízek bemutatása, fotózása, receptismertetés - a versenyző települések specialitásai (minden csapat kötelezően főz „cinkét”, és egy tetszés szerinti menüt, amelyeket a zsűri értékel) – Kulturális műsor (A fesztivál színpadán folyamatosan) - Székelyföld népzenei értékeinek bemutatása: zenél a Kászonújfalui Népi Zenekar - Hazai testvértelepüléseink hagyományőrző műsora - Határon túli testvértelepüléseink népi kultúrájának bemutatása - Kárpátaljai művészeti csoportok műsora - Szatmári települések hagyományőrző bemutatója - A szatmárcsekei Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjainak műsora

Programok (délután) Zsűrizés A versenyző csapatok – sorszámuknak megfelelően – folyamatosan tálalják fel a cinkét és a szabadon választott menüt a zsűri részére Az elkészült ételek kóstolása Kizárólag a pénztárban vásárolt kóstolójegyek ellenében! Vendégeink különböző finomságokat ízlelhetnek meg: pl.: cinke, málékásás töltött káposzta, pezsgős pogácsa, lapcsánka, túrós pászka, kötött-tészta leves, szilvás étel, szilvalekváros porlós, palacsinta, kemencés lángos, kihúzott rétes, kalács Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás A díjakat átadja: Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Elnöke A rendezvényt bezárja: Dr. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja Zárókoncert „PULISZKA BÁL” a Kölcsey Ferenc Művelődési Házban – élő zenével Nyitótánc, tombola, „Puliszka Bál Szépe” választás

Rendezvény A rendezvény fővédnöke: Dr. Fazekas Sándor, Vidékfejlesztési Miniszter A rendezvény védnöke: Dr. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja, valamint Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Közgyűlés Elnöke BELÉPŐ: Ft / fő

Elérhetőség  Telefonszám: / , / / Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a mellette található sportpálya Szatmárcseke, Kölcsey u. 11.

Képek

Köszönöm a figyelmet!!!