Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
Híres épületek a Reformkorban
Képeslapok a Dunáról.
„Rejtett kincseink”.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
A Fortepan fotómúzeum képeiből mazsoláztam.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Séta Budapest utcáin.
„A múlt ajándékai a jövőnek..” Készítette: Németh Krisztina
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Szépművészeti Múzeum 1928 Gellért szálloda.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Red Bull repülőnap miatt tilos megállni és várakozni
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
Budapest a századfordulón
A Fortepan fotómúzeum képeiből mazsoláztam.
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest, mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest Mint Világváros
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Világ város születik: BUDAPEST
FESTŐI BUDAPEST.
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Budapest turisztikai marketingje
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
Esztergom.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
„Barangoljon a Grassalkovich család birodalmában!
Együtt a családdal, együtt a nemzettel! augusztus 16. Kormányszóvivői tájékoztató.
Magyarország Lánchíd.
Budapest nevezetességei!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
A Tápió-vidék 2009-es naptárának képei
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni Most: van A pontos id ő : 19:58
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Magyarországi művészet
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ 7. legszebb villamosvonalán
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
Világörökségek Magyarországon
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Chris Spheeris – EROS(Rain) Klösz György nem csupán a magyarországi városfotózás úttörője volt, hanem egyik máig legjelentősebb alakja. A németországi.
Veresegyház.
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP)
Budapest Programajánló
Holnemvolt Budapest.
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Előadás másolata:

Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői 2356/5 Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői Készítette: Veszi Viktória

Tartalomjegyzék Közép-Magyarország régió Budapest A budai oldal látnivalói A pesti oldal látnivalói Múzeumok, hidak Pest megye

Közép-Magyarországi régió Közép-Magyarország a hét magyarországi statisztikai régió egyike. Pest megye és Budapest főváros alkotja. Központja Budapest. Az ország legfejlettebb régiója. Közép-Magyarország területe a Budapest-Közép-Duna vidék turisztikai régió részét képezi.

Budapest A Budai Vár és a Duna-part 1987 óta, az Andrássy út és történelmi környezete, valamint a milleneumi Földalatti Vasút és a Hősök tere 2002 óta a világörökség része. Budapest világhírű fürdőváros, a gyógyturizmus egyik kedvelt célpontja. Különleges összetételű gyógyvizet 10 gyógyfürdő hasznosítja, amelyek többsége egyben műemlék és turisztikai látványosság is. A főváros számos turisztikai szempontból is jelentős programnak ad otthont. Ezek közé tartozik a budapesti Búcsú és Augusztus 20-i programok (tűzijáték, Mesterségek Ünnepe, Budapest Parádé).

A budai oldal látnivalói: a Gellért-hegy és a törökkori emlékek (Rudas fürdő) Óbudán az ókori római maradványok (a Nagyszombat utcai amfiteátrum és Aquincum romjai) a Budai-hegyekben pedig a Libegő, a Gyermekvasút, és a Pálvölgyi-cseppkőbarlang.

A pesti oldal látnivalói A Hősök terén, ill. az Andrássy úton és környékén kívül: az Országház a Belvárosban a Szent István Bazilika a belvárosi plébániatemplom az Akadémia és a Vigadó a Kiskörút mentén a Nemzeti Múzeum és a Dohány utcai zsinagóga a Nagykörút vonalán pedig a New York-palota és az Iparművészeti Múzeum.

Múzeumok, hidak Budapest leglátványosabb múzeumai közé tartoznak az említetteken kívül a Szépművészeti Múzeum, a Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, Budapest Történeti Múzeum, és a Szoborpark. Turisztikai szempontból is jelentős látnivalók Budapest legrégibb hídjai: Széchenyi Lánchíd, Margit-híd, Szabadság híd, Erzsébet híd, amely modern kialakítása ellenére a városkép meghatározó elemévé vált. Turisták kedvelt célpontjai a legnagyobb közparkok, különösen a Városliget (benne a Vajdahunyad vára, Széchenyi fürdő és az Állatkert) és a Duna parkosított szigete, a Margit-sziget.

Pest megye Pest megye turisztikai szempontból legfontosabb települései: Gödöllő (Gödöllői Királyi Kastély és az arborétum), Ráckeve (a szerb templom és a Savoyai kastély), Szentendre (barokk Főtér, Templom-domb, szerb püspöki Székesegyház, Kovács Margit Múzeum, skanzen), Vác (Püspöki Székesegyház, Diadalív), Visegrád (a visegrádi vár, visegrádi királyi palota). A megye egyéb jelentős látnivalói közé tartozik a zsámbéki középkori templomrom, Pusztavacs (Magyarország földrajzi középpontja),Tápiószentmártonban található Attila-domb. Túrázásra, kirándulásra sok lehetőséget kínál a Pilis (Holdvilág-árok, Rám-szakadék), a Visegrádi-hegy (Dobogókő, Ördögmalom-vízesés),

Tápiószentmárton: Attila-domb Visegrádi-hegy: Ördögmalom-vízesés Szentendre: barokk Főtér Pilis: Rám-szakadék

Köszönöm a figyelmet!