Készítette: Fröhlich Noémi

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Siófok és környéki hungarikumok
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
Készítette: Albert Krisztina
A világ 7. csodája Avagy a világ leghosszabb temetője vagy a könnyek fala.
Mezopotámiai régészeti leletek
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
NYON 1.
Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Split Dalmácia központja
Kνωσός Knósszosz.
Stromboli (felszínalaktan)
Pannonia Városai.
5. NAP.
FÖLDRÉSZEK.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
Cseh nyelvre fordította:
A Balaton földrajza.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Világ legrégebbi még lakott városa
A Segovia-i akvadukt talán a legnagyobb és legépebb akvadukt (oszlopokon álló vízvezeték) az ókori római császárság idejéből.
Az ókori Róma építészete
Készítette: Sümegi Dániel
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
A világ hét csodája azaz 3x7 nevezetesség.
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
Szabó Renáta–Újj Alexandra:
Salamon temploma 11/C.
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.
Olaszország.
Készítette: Bujdosó Villő
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
MADEIRA és PORTO SANTO 2008 november 3. rész
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Ellas / Elleniké / Demokratia Görög Köztársaság
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Vanuatu egy Dél-Csendes-óceáni vulkanikus eredetű szigetcsoport, található Ausztráliától 1750 km-re keletre, Új-Kaledóniától 500 km-re észak-keletre és.
Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben területe: km 2 Növényvilága gyér tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
L’Argentine en images.
Eger Télanyók csapata.
Susann Nordströms Orkester - True Love
London parkjai kvíz.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
A Twisted Sifter weblap minden negyedév végén kiválaszt 25 képet az jelenlegi év 100 legjobb képiből. Minden érdem azokat a fotósaokat illet akik csodálatos.
Készítette: Hatvani Ferenc Bence
Székelykeresztúr Fekvése:
Sao Paulo.
Az ókori görög építészet
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
TENERIFE.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Tiszta iszonyat a Wall-Street
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

Készítette: Fröhlich Noémi ALEXANDRIA Készítette: Fröhlich Noémi

Elhelyezkedése A monda szerint Nagy Sándornak egy aggastyán jelent meg álmában, és Homérosz sorait idézte, amelyekben Pharosz szigetét említi Ez bírta rá, hogy ott építse meg a várost A tenger és a Mareotisz nevű parti tó közötti homokos partszegélyen épült, Deinokratesz építész tervei szerint Kerülete 19 km volt Az előtte fekvő Pharoszt egy hatalmas, 7 stadion (1290 m) hosszú gáttal (Heptasztadion) a parthoz csatolták, így keletkezett a nyugati (Eunosztosz) és a keleti (ún. Nagy-) kikötő A masszív Heptasztadiont idővel 500 méter szélesre növelte a tenger, ami folyton kavicsot és homokot rak le mellé

Elhelyezkedése

A város alapítása Alexandria a Nílus deltatorkolatában fekszik, Egyiptom egyik legnagyobb kikötővárosa A várost Nagy Sándor alapította i.e. 331-ben Az ókor egyik legnagyobb és legpompásabb városa volt, Róma után a második A nagy kikötő déli részén állt a királyi palota az összes melléképületével együtt Nagyon sokáig ez volt a világ szellemi központja, és itt helyezkedett el az ókor legnagyobb könyvtára is, mely akkoriban állítólag hétszázezer tekercsből állt

Ókori nevezetességek Itt volt még Poszeidón temploma, és egy színház is A keleti végen álltak Kleopátra tűi, mely két roppant karcsú obeliszk volt i.e. 16. századból A két obeliszk egyike manapság New Yorkban, a másika pedig Londonban látható A várostól délnyugatra áll Pompeius oszlopa, mely egyetlen vörös gránittömbből lett faragva Magassága húsz méter, szélessége két és fél méter. I.sz. 4. században emeltette Diocletianus császár Érdekessége, hogy Napóleon belevésette a francia katonák nevét, akik a város ostroma közben estek el

Ókori nevezetességek Az ókori Alexandriának a főútja 30 méternél is hosszabb volt Számos vízelvezető árok és oszlop még ma is jelzi az egykori utak irányát. Nyugaton pedig a Nekropolisz állt, mely a híres föld alatti Halottak városa volt Ez egészen Kleopátra fürdőjéig vezetett

A világító torony A Pharosz sziget keleti fokán emelkedett a híres világítótorony, amelyet a Kr. e. 3. században I. Ptolemaiosz Szótér uralkodása alatt Szósztratosz épített; nyolcemeletes és 160 méter magas volt, fénye 300 sztadionnyira (50–60 km) látszott a tengeren A világ 7 csodája közé tartozik

Szállások Sheraton Montazah Hotel ***** Alexandria Corniche Hotel ***** Four Seasons Hotel Alexandria at San Stefano ***** Hilton Alexandria Green Plaza ***** Radisson Blu Hotel, Alexandria **** Mercure Alexandria Romance Hotel**** Sofitel Cecil Alexandria **** Alexandria Mediterranean Suites *** Tekintse meg az összes hotelt itt: Alexandria, Egyiptom Az árak éjszakánkénti, kétágyas szobára vonatkoznak, és az összes adót tartalmazzák Az árak a rendelkezésére állástól függnek

Szabadidő eltöltése Homokos, hosszan elnyúló tengerpart Vizisprotok Városnézés Vásárlás Kikapcsolódás és pezsgő éjszakai élet várja az itt pihenni vágyókat

Köszönöm a figyelmet!