Pedagógiai értékelés és kommunikáció. SzempontokA tanár viselkedéseIndoklása A tanulóra tett hatás A hallgatag tanár A felelet közben Némán végighallgatja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Advertisements

Hogyan értékeljünk Moodle-ban? Papp Gyula CONSEDU BT. MoodleMoot 2012 – Gödöllő.
Emberi tényező a vállalkozásvezetésben
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Gyakorlati pedagógiai
A tanári munka értékelése
MF RFK Kecskemét, június 3.
Értékek az értékelésben Mik a fontos kérdések?
Számítógép az oktatásban Készítette: Halász Rita Tanár- informatikatanár MA 2010/2011.
Antalné Szabó Ágnes: A mentor szerepei és feladatai
Takács Béla Tanulási VÁZ (lat). Mit várok a szóbeli feleletnél? Gondosan felépített, végiggondolt feleletet! A továbbiakban ehhez kívánok segítséget.
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Illemtan tréning.
A tanulók társas helyzete az iskolában
Pedagógiai értékelés történelemből
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
A NEVELÉS FOLYAMATA ÉS MÓDSZEREI
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
A fejlesztő értékelés.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Az ellenőrzés, értékelés szerepe, módszerei A teljesítménymérés
Szeretet, türelem, tolerancia
Tanulási eredmények – papír vagy valóság? Bánki Horváth Mihály
Date: in 12 pts Krémó Anita, DG EAC A.3 anita.kremo(at)ec.europa.eu Lifelong learning programme Nemzeti képesítési keretrendszerek NKKR szint 10 NKKR szint.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
„A XXI. századi köznevelés”
Megfigyelés Irodalom: Falus Iván (200,szerk.): Bevezetés a pedagógiai kutatás módszereibe. Műszaki Könyvkiadó, Budapest.
A pedagógusok mindennapi küzdelmei
Isten küldte Szent Fiát, Jézust Szeretni, gyógyítani jött
REGIONÁLIS SZAKKÉPZÉSI FÓRUM
Pedagógiai értékelés történelemből
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
Emberi Erőforrás Menedzsment Teljesítményértékelés
Pedagógiai értékelés.
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Teruleteket Kepletek Gyakorlatok.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldalai kongruens Fontosab dolgokat szeretnem meg tudni? Meg.
Pedagógiai szempontok a szakmai vizsga során
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
A beiskolázás előkészítése
Csörömpölj a cukorkáért!. 1. A pedagógusnak tanulmányai során miben NEM kell fejlesztenie önmagát? a) a választott szakterület tudományos igényű ismeretében.
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
Pedagógus értékelési rendszer
Hogyan tanulok? 5/8.
Tanórai szokásaim 5/14.
Coachinggal a sikeres nyelvtanulásért
A „hegyi beszéd” (Mt 5, 1-7, 28.): az evangélium „radikalitása”.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Magyar Képesítési Keretrendszer EURÓPAI MOBILITÁSI ÉS LLL ESZKÖZÖK, ALAPELVEK.
Pedagógiai hozzáadott érték „Őrült beszéd, de van benne rendszer” Nahalka István
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Általános iskola eredménye, értékelése
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle! Michelangelo.
Bosszú helyett szeretet
Life is game! But do not only play with a game!
Pedagógus kompetenciák mérése és mérőeszközök kidolgozása
pedagógusképzés kihívásai „A tanítás művészete és tudománya”
[Év beszúrása]. évi iskolaév Intézmény Tanár Osztály
Előadás másolata:

Pedagógiai értékelés és kommunikáció

SzempontokA tanár viselkedéseIndoklása A tanulóra tett hatás A hallgatag tanár A felelet közben Némán végighallgatja a tanuló feleletét Így biztosítható önállósága, így ítélhető meg Biztonsággal tudás és Teljesítőképes- sége *+ Zavartalanul beszélhet - Verbális jóváhagyások hiányoznak, elbizonyta- lanodhat Értékelés a felelet után Csak összegzőek vagy későbbre halasztódnak, vagy elmaradnak Értékelésre az osztályozás- hoz van szükség,ami a tanár dolga

SzempontokA tanár viselkedéseIndoklása A tanulóra tett hatás A hallgatag tanár A felelet közben Némán végighallgatja a tanuló feleletét Így biztosítható önállósága, így ítélhető meg Biztonsággal tudás és Teljesítőképes- sége *+ Zavartalanul beszélhet - Verbális jóváhagyások hiányoznak, elbizonyta- lanodhat Értékelés a felelet után Csak összegzőek vagy későbbre halasztódnak, vagy elmaradnak Értékelésre az osztályozás- hoz van szükség,ami a tanár dolga - Fokozott bizonytalansá gérzés - feleletei és (későbbi) minősítése közt nem láthat összefüggést

SzempontokA tanár viselkedéseIndoklásaA tanulóra tett hatás Az együttműkö- dő tanár A felelet közben A szükséges- nek ítélt mértékben közbekérdez, helyesbít Így biztosítható a felelet célirányultsága, egyben kiküszöbölhető a tévedések további rögzülése + Felelete nem fut vak vágányra - Túlzottan a tanár megerősítésére, ill. kiigazítására figyel Értékelés a felelet után Értékelő megjegyzéseit is közben megteszi és befejezése után a teljes felelet értékéről is informálja a tanulót Érdeklő visszacsatolásokr a szüksége van a tanulónak, a felelet végén pedig biztosan tudni szeretné, milyen eredményt ért el + A megerősítésekből biztonságot merít, a kiigazításokból tanul

SzempontokA tanár viselkedéseIndoklásaA tanulóra tett hatás A bőbeszédű tanár A felelet közben A feleletet jelentősen kiegészíti, magyaráz, megjegyzéseket fűz az elhangzottakhoz A tanárnak akkor is tanítania kell, amikor feleltet vagy vizsgáztat; így képes igazán egyénre szabottan fejleszteni a tanuló tudását +Valamennyit valóban tanulhat - Tudásáról alig tud számot adni Értékelés a felelet után A sok tanári beszéd miatt vagy nem kerül sor értékelésre, vagy az értékelő megjegyzések is elburjánzanak Vagy: a tanárnak a tartalomra kell koncentrálnia, vagy: az alapos értékelés teszi gyümölcsözővé a feleltetést, vizsgáztatást - A folyamat mellékszereplőjén ek érezheti magát; saját teljesítménye nehezen értékelhető