BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS1 AZ ÁLLOMÁNY MÁSFAJTA ELHELYEZÉSE CSALÁDI KÖNYVTÁRAK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Női viselet.
Advertisements

A MATARKA használata a Nyíregyházi Főiskolán Pillanatképek egy tájékoztató könyvtáros életéből. Nyíregyházi Főiskola Központi KönyvtárHatvani István.
könyvtár ismeretek A könyvtár fogalma, típusai
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal Moldován István Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
A könyvtárak szociális funkciói. Visszatekintés  70-ES ÉVEKTŐL - “MŰVELŐDÉSI HÁTRÁNY”  MANFRED NAGEL(1982) - SZOCIÁLIS FUNKCIÓ MEGHATÁROZÁSA - “ KÜLÖNLEGES.
Gyermekkönyvtárak kialakulása
A Krúdy Gyula Városi Könyvtár katalógusának használatáról…
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények Zenei és Audio-vizuális Dokumentumok Gyűjteménye Nagy Anita SZTE Klebelsberg Könyvtár november 20.
Könyvtári munkafolyamatok. Főfolyamatok Alfolyamatok Részfolyamatok Támogató folyamatok.
BLK:OLVASÓSZOLGÁLATI TEREK1 OLVASÓSZOLGÁLATI TEREK.
A lokális szint és a könyvtári hálózat összjátéka, kulturális találkozási lehetőségek Németh Márton MKE Baja 2010 július 16. Hálózati Könyvtári Szolgáltatások.
Czeglédi László Integrált tartalomszolgáltatás megújult környezetben
Az iskolai könyvtár állománya
Alap és járulékos szolgáltatások A dokumentumok és szolgáltatások rendelkezésre bocsátásának formái és eszközei.
KÖNYVTÁRAK SZÁMÁRA NYÚJTOTT KÖZPONTI SZOLGÁLTATÁSOK
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
Információ feldolgozása
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Könyvtárhasználat.
Raktári jelzet a könyvtárakban
Az iskolai könyvtár telepítés, térszervezése és felszerelése.
BLK Könyvtármenedzsment III. 1. előadás 1 Könyvtármenedzsment III. Szolgáltatások szervezése.
BLK: AZ ÁLLOMÁNY ELHELYEZÉSE1 AZ ÁLLOMÁNY ELHELYEZÉSE SZABADPOLCOS ELRENDEZÉS.
SZOLGÁLTATÁSOK A különféle könyvtár típusok
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
KÖNYVTÁR ÉPÜLETE ÉS BERENDEZÉSEI. Az épület feladatai ÁLLOMÁNY –MEGŐRZÉSE –VÉDELME –HASZNÁLATA REPREZENTÁCIÓ SZELLEM TISZTELETE.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár - mint fogadó intézmény -
Könyvtári informatika II.
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
A könyvtárak rendje Hozzáférhetőség szempontjából a könyvtárakban megkülönböztethetünk zárt raktárat és szabadpolcos tárolást. A zárt raktárhoz csak a.
OLVASÓSZOLGÁLAT = A KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK FIZIKAI SZÍNTERE
TÉRÍTÉSES INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK = TISZ. JÓ TUDNI… 1. Miért működtetjük a TISZ-t? 2. Miért számítunk fel költségeket?
A TÖRVÉNYEKBEN ELŐÍRT SZOLGÁLTATÁSOK
A GYŰJTEMÉNY KVANTITATÍV ELEMZÉSE AZ ELEMZÉS KÉRDÉSE: SZÁMSZERŰEN ÉS ARÁNYAIBAN HOGYAN OSZLIK MEG A GYŰJTEMÉNY?
AZ ÁLLOMÁNY GYARAPÍTÁSÁNAK MÓDJAI KVACS + S. 1. KÖTELESPÉLDÁNY SZOLGÁLTATÁS a) a) A DOKUMENTUMOK MELY KÖRÉRE TERJED KI? b) b) HÁNY MEGJELENT PÉLDÁNYTÓL.
Könyvtári marketingvizsgálat Debrecen, Eger, Szolnok Szolnok május 26. Vidra Szabó Ferenc Könyvtári Intézet
CSALÁDBARÁT KÖNYVTÁR XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Könyvtáros Klub április
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
KÖNYVTÁRISMERET.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
Beszélgessünk a MOL Könyvtáráról Készítette: Kaposi Józsefné és munkatársai október 25.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
2014. augusztus 20. Új kialakítási koncepció augusztus 20.2 A postabolt elhelyezésével és belső elrendezésével kapcsolatos levárások Egyfelől legyen.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
Az olvasó hallgató Olvasásszociológiai felmérés a Debreceni Egyetemen Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem ONK 2010.
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Könyvtárbemutató középiskolásoknak MTA Kémiai Kutatóközpont Könyvtára.
Sonnevend Péter Új munka indult:
Hatékony-e az e-olvasás? – e-könyv vs. papír
Az iskolai könyvtárakban végzett szakfelügyelet tanulságai Gondolatébresztő április
Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár Kézdivásárhely Olvasási és kölcsönzési szokások 2006, 2014 Vántsa Judit Szentendre,
Tendenciák a felsőoktatási könyvtári szolgáltatások területén március 10. Batiz Judit szolgáltatásvezető 1.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményének megújult Budapest-képarchívuma Előadók: Dávid Adrienne (FSZEK BGY) és Fülöp Endre (Monguz Kft.)
Könyvtár: Nagyobb mennyiségű könyvnek rendszerezett (közhasználatra szánt) gyűjteménye. Szerepe: beszerezni, őrizni, hozzáférhetővé tenni a tudást és az.
Online és e-könyvek Hasonlóságok és különbségek. Tartalom és funkcionalitás A hagyományos print könyv tartalma elektronikus formátumban + kiegészítő funkciókkal:
Könyvtártípusok és funkcióik. Könyvtár dokumentumtár információtár.
A könyvtárak állományának tagolódása
Gyűjtemény mint rendszer
Könyvtármenedzsment III. Szolgáltatások szervezése
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
Előadás másolata:

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS1 AZ ÁLLOMÁNY MÁSFAJTA ELHELYEZÉSE CSALÁDI KÖNYVTÁRAK

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS2 VÁLTOZTATÁSOK A FSZEK-BEN z CÉL: TÖBB ÉS JOBB SZOLGÁLTATÁS ÉS GAZDASÁGOSABBAN MŰKÖDŐ KÖNYVTÁRI HÁLÓZAT, AHOL A POZITÍV FEJLESZTÉSI TENDENCIÁK ÉRVÉNYESÜLTEK zLÉPCSŐZETES ELLÁTÁS KÉRDÉSE: EGYMÁSRA ÉPÜLJENEK, EGY KÖNYVTÁR TAGJAKÉNT AZ ÖSSZES KÖNYVTÁR SZOLGÁLATATÁSÁT IGÉNYBE TUDJA VENNI zFSZEK HÁLÓZATOT MODERNIZÁLNI KELL yMEGSZŰNTETNI A ZSÚFOLTSÁGOT yELLÁTÓ VÉDŐVONALAK KIALAKÍTÁSA (PAPP ISTVÁN) yGYEREKKÖNYVTÁRAK RÉSZLEGEK KÉRDÉSE

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS3 CSALÁDI KÖNYVTÁRAK z m², 1000 OLVASÓ EZRES LAKOSSÁG zA FELNŐTTEK ÉS GYEREKEK KÖZÖSEN HASZNÁLJÁK A KÖNYVTÁRAT zA TÖMEGES IGÉNYEKET ELÉGÍTI KI z20-25 TÉMA KIEMELÉSE - SZÍNCSÍKOK - IGÉNY SZERINT VÁLTOZTATNI zKATALÓGUS NEM MINDIG VAN zKIS KÉZIKÖNYVTÁR - NINCS OLVASÓTEREM zPÉNTEK DU. ÉS SZOMBAT DE. A FŐ LÁTOGATÁSI IDŐ

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS4 KÉTFEDELŰ KÖNYVTÁR z m² zKÉT EGYSÉG: yCSALÁDI KÖNYVTÁR y HAGYOMÁNYOS ELRENDEZÉS - SPECIÁLIS IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSE zA KÖLCSÖNZÉS DOMINÁL zHAGYOMÁNYOS RÉSZEN OLVASÓTEREM IS zKESZ (KÖNYVTÁRI ELLÁTÓ SZOLGÁLAT) ALKALMAZÁSA yKEVÉSBÉ HASZNÁLT DOKUMENTUMOK ÖSSZEGYŰJTÉSE yIGÉNY SZERINT SZÁLLÍTÁS y2001- VISSZAINTEGRÁLÁS AZ ÁLLOMÁNYBA

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS5 KERÜLETKÖZI KÖNYVTÁR z m², 5000 OLVASÓ, ÁLLOMÁNY zFREKVENTÁLT HELYEN, TÖBB OLVASÓ ELLÁTÁSA zMINDEN 1945 UTÁN MEGJELENT DOKUMENTUMHOZ HOZZÁJUSSANAK AZ OLVASÓK zKÉTFEDELŰHÖZ HASONLÓ ELRENDEZÉS - PICI CSALÁDI KÖNYVTÁRI RÉSZ, A MÁSODIK FEDÉL A FONTOSABB zKAPCSOLAT KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ KÖNYVTÁRAKKAL - SZOLGÁLTATÁSOK KIBŐVÍTÉSE zKESZ HASZNÁLATA

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS6 TAPASZTALATOK zCSALÁDI KÖNYVTÁR NEM IGAZÁN FELTÁRT zA KÖNYVTÁROS SZEREPE MEGNÖVEKEDETT zHÁLÓZAT RENDSZERŰ ELLÁTÁS LÉNYEGE, HOGY KÖNNYEN MEGKÖZELÍTHETŐ LEGYEN zGYEREKKÖNYVTÁRAK HELYZETE - GYEREK KÖYNVTÁR LÉTREHOZÁSA A KÖZPONTI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁRBAN IS

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS7 OLVASÁS VIZSGÁLATOK, OLVASÁSSZOCIOLÓGIAI VIZSGÁLATOK zVIZSGÁLATOK CÉLJA: yKÉPET KAPNI EGYES RÉTEGEK OLVÁSI SZOKÁSAIRÓL, AZ EMBEREK IZLÉSÉRŐL zTUDJÁK MILYEN GYARAPÍTÁSI POLITIKÁT KELL FOLYTATNI zEGYES OLVASÓ TÍPUSNAK MILYEN OLVASNIVALÓT, MILYEN MÓDON AJÁNLHATNAK

BLK:MÁSFAJTA ELHELYEZÉS8 KÖNYVTÁHASZNÁLATI VIZSGÁLATOK zVISSZASZORULT A SZÉPIRODALOM OLVASÁSA zKOMMERCIALIZÁLÓDIK A SZÉPIRODALOM zELSZEGÉNYEDÉS - KÖNYV VÁSÁRLÁS VISSZASZORULÁSA - KÖNYVTÁRI SZOLGÁLATATÁSOK IGÉNYBE VÉTELE zVÁLLAKOZÓI RÉTEG MEGJELENÉSE zA KÖNYVTÁRAK PÉNZÜGYI LEHETŐSÉGI CSÖKKENÉSE zMEGNÖVEKEDETT IGÉNY A SZOCIÁLIS FUNCIÓ IRÁNT zPR MUNKA