Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési munkacsoport 2011-2012. évi tevékenységének bemutatása Beitl.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
Területi államigazgatási szervek
A időszak végrehajtási intézményrendszere
A járási rendszer megújítása
Informatikai fejlemények a kormányhivatalban
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer TISZKIR Térségi Integrált Szakképző Központ Információs Rendszer Fővárosi Oktatástechnológiai.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
A kormányhivatalok és a kormányablakok
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
Időszerű informatikai kérdések
KORMÁNYABLAK, JÁRÁSI HIVATALOK- ÚJ UTAKON A KÖZIGAZGATÁS
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
ISO : 2011 – energiairányítási rendszer (EIR)
2005. június éves a Magyar-Osztrák Területrendezési és Tervezési együttműködés dr. Tompai Géza főosztályvezető Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési.
A járási rendszer megújítása
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
szerepe a köznevelésben
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
Munkakultúra Szakképzési modellek 19. Országos Konferencia Az Országos Képesítési Keretrendszer és a Központi Validációs Rendszer a TÁMOP as projektben.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
EKOP projektek jelene és jövője
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
A területi államigazgatás átalakítása
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
Intézményfenntartás a köznevelésben, új irányok
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal Széles Sándor kormánymegbízott
Egészségbiztosítási Szakmai Fórum ZM Kereskedelmi és Iparkamara, február 05. Dr. Árok Krisztina igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási.
Dr. Polner Eörs Főigazgató Járási Hivatalok létrehozására kötendő megállapodások, ingatlanok helyzete.
Kormányhivatal szakigazgatási szervei 1.Szociális és Gyámhivatal 2.Építésügyi Hivatal 3.Igazságügyi Szolgálat 4.Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 5.Erdészeti.
Az egészségbiztosítási közigazgatás változásai 2011 Balatonalmádi, november 11. Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Varga Péter, Finanszírozási.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
A járási rendszer megújítása
AZ OKTATÁSI HIVATAL ÉS A SZAKÉRTŐK EGYÜTTMŰKÖDÉSE
A KÖZBESZERZÉSEKRŐL KÖZÉRTHETŐEN
A kötelező közigazgatási továbbképzések vizsgálata
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
Dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatai
Cégalapítás Ukrajnában
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
A közigazgatás szervezete
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Kormányzati igazgatási szervek álláshely-nyilvántartása (ÁNYR)
Előadás másolata:

Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési munkacsoport 2011-2012. évi tevékenységének bemutatása Beitl Attila informatikai főosztályvezető Veszprém Megyei Kormányhivatal 20/256-56-74 beitl.attila@vpmkh.hu

Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési bizottság ülései 2011. december - a Bizottság alakuló ülése; - elfogadásra került a Bizottság ügyrendje; - 2012. évre kitűzendő feladatok átbeszélése; - HelpDesk rendszer fejlesztési lehetőségeinek ismertetése - a rendszerrel szemben támasztott hardver és szoftveres feltételek ismertetése

Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési bizottság ülései 2012. május - az eddig elkészült rendszer bemutatása, a rendszer működésének ismertetése; - további fejlesztési lehetőségek ismertetése; - 2012. évi munkaterv előkészítése

Veszprém Megyei Kormányhivatalnál kifejlesztett Help Desk rendszer működésének bemutatása

Előzmény: A Kormányhivatalok létrejöttével, a szakigazgatási szervek funkcionális informatikai működtetését újra kell szervezni; Nem minden szakigazgatási szervnél van informatikus; Az informatikai főosztályra érkező feladatok hatékonyabb feldolgozása vált szükségessé; Informatikai vezetői rendszer szükségessége (dolgozók szakmai ellenőrzése, szükség esetén beavatkozás)

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala 03/2011. számú szakmai ajánlás A Kormányablak funkcionális jellegű szolgáltatástámogatását a KEKKH szakmai irányítása mellett a Kormányhivatal Informatikai Főosztálya látja el; A Kormányhivatal Informatikai Főosztálya látja el a kormányablak informatikai szolgáltatásainak funkcionális jellegű I. szintű HelpDesk feladatait.

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala 05/2011. számú szakmai ajánlás A kormányhivatal egységes kialakítását és működését célzó informatikai alapinfrastruktúra kialakításának biztosítása és működtetése érdekében az informatikai erőforrásaira alapozva szervezze meg az informatikai funkcionális szolgáltatás támogatását; A kormányhivatalok az informatikai funkcionális és szakmai szolgáltatásaikat a területi I. szintű „Help Desk” egységes keretein belül hozzák létre. A funkcionális feladatokat a KEK KH szakmai irányítása mellett, míg a szakmai feladatokat a központi szakigazgatási szervekkel egyeztetett szolgáltatási szinteknek megfelelően kell biztosítani.

I.-II.-III. szintű Help Desk rendszerek összeköttetései

HD - belépés

HD – vezetői információk

HD – vezetői hibajegy státusz

HD – adminisztrátori felület

HD – funkcionális e-mailek

HD – felhasználói nézet

Hibajegyek száma 2012 február 1 - április 30

Összegzés Szakigazgatási szervek HelpDesk rendszereinek összehangolása KH HelpDesk rendszerével. (pk.: Munkaügyi Központ, Földhivatal) A rendszer tovább paraméterezhető (Wiki, SLA rendszerek, számítógépek javításainak karton nyilvántartásai); Jelen gazdasági helyzetben új IT irány az OpenSource rendszerek használata. A licencelt rendszerekkel szemben nagyságrendekkel olcsóbb.

HD – fejlesztési lehetőségek

Elismerés a VPMKH-nak Jelen HelpDesk rendszer kialakítását elsőként a Kormányhivatalok közül, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezette be. A rendszer használatára és az elért eredményekre a KEK KH és a többi Kormányhivatal is felfigyelt, a tapasztalatok átadására nagy igény mutatkozik.

Köszönöm a figyelmüket! Beitl Attila