A SCOPUS adatbázis használata 2006. március Kmety Andrea, Scopus-tréner

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Kiss Danuta Könyvtári szakinformátor NyME Központi Könyvtára
Advertisements

Zoological Record adatbázis bemutatása A Web of Knowledge platformon Tóth Szász Enikő
Nyiri Lajos, ZINNIA Group
A szakirodalom forrásai online adatbázisok és folyóiratgyűjtemények
Open Access: fordulópont a tudományos közlésben? Makara B. Gábor MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet. Budapest.
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
EISZ elektronikus információszolgáltatás Dr. Hulesch Helga tájékoztató könyvtáros, szakreferens SZTE Egyetemi Könyvtár SZTE GTK november 20.
Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society ben az Internet.
Műszaki tudományok az interneten
Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
Természetvédelmi mérnök MSc 2010/2011. I. félév Készítette: Joó Tímea.
Szakirodalmi információkeresés Adatbázisok bemutatása EISZ és adatbázisai Természetvédelmi mérnök MSc 2010/2011. I. félév Készítette: Joó Tímea.
Kmety Andrea május 13.. Az Alexandriai Könyvtár egykor és ma.
Book Citation Index a Web of Science-en. Könyvek szerepe a tudományos irodalomban Folyóiratok Aktuális Formális Recenzált Konferenciakiadványok Új koncepcók.
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
MEDLINE.
8. téma A környezettudományi szakirodalmat feltáró adatbázisok, használatuk.
5.AZ AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS A MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMAT FELTÁRÓ ADATBÁZISOK, HASZNÁLATUK. A FAO SZEREPE A NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓELLÁTÁSBAN.
Kutatókönyvtár az íróasztalon Nyílt folyóirat-adatbázisok Kutatók Éjszakája
SiteTalk Statisztikák Frissítve: július 19..
Integrált Könyvtári Rendszer. Történeti áttekintés  ‘85-ben kezdődött el a fejlesztés  ‘94-ben már a felhasználók rendelkezésére állt  ‘95-től az OSZK-val.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
Beke Gabriella Egészség – Információ - Könyvtár MOKSZ – ÁEEK Könyvtár tudományos konferencia Budapest, 2015.március 27.
Könyvtárinformatikai ismeretek (a „Bevezetés a tudományos kutatásba” tantárgyhoz) Biológus, molekuláris biológus hallgatók számára Pappné Czappán Marianna.
Tudományos adatbázisok az Eszterházy Károly Főiskolán az Eszterházy Károly Főiskolán szeptember Gál Tibor (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Irodalomkutatás.
Google Scholar Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Berhidi Anna 2015/2016.
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Dr. Kiss Danuta, Tóth Mónika NymE Központi Könyvtára Március 3.
National Center for Biomedical Information PubMed, MESH, PMC adatbázis TÁMOP rendezvény Vasas Lívia lvasas.lib.sote.hu Budapest,
Változások az EISZ projektben Markója Szilárd EISZ Iroda és könyvtárvezető szeptember 18.
Open Access források. A publikálás veszélyei: parazita folyóiratok
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Tudományos adatbázisok az Eszterházy Károly Főiskolán az Eszterházy Károly Főiskolán október Gál Tibor (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)
Google Scholar és Mendeley Az irodalomkutatás, valamint a bibliográfia- készítés, megosztás, kapcsolatépítés segédeszközei Semmelweis Egyetem Központi.
OH. Az egyes vizsgázói rétegek átlageredményeinek összehasonlítása %-ban, középszinten VizsgatárgyÖsszesGimnázium Kecskeméti Református Gimnázium.
VIZSGÁZÓK SZÁMA Tantárgy neve Közép- szinten Emelt szinten matematika magyar nyelv.
Orvosi kiadványok-üzleti modellek Tartalom STM (Scientific, Technical, Medical) Főbb piaci szereplők Üzleti modellek Papp Zoltán szerkesztőségigazgató.
PsycINFO és az APA Style
A Nation Library of Medicine és adatbázisai
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB)
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
Személyek/Szerzői azonosítói
Irodalomkeresés, folyóiratok – és az orvosi adattárak
Útmutató az adatbázis használatához
Szinergiák az orvosi lapkiadásban
A tudományos kutatások lehetőségeinek kiszélesítése
Scopus Vasas Lívia, PhD 2017.
Adatbázisok, publikációs segédletek a sebészetben
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Scopus Vasas Lívia, PhD 2017.
SEAS Adatbázis bemutató
Vasas Lívia, PhD 2017 Web of Science Vasas Lívia, PhD 2017.
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Könyvtár, 2014.
Digitális tankönyvtár
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Készítette: Pacsirta Szilvia
Vizsgaelőadás útmutató
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Vizsgaelőadás útmutató
Vasas Lívia március 3. A National Center for Biotechnology Information adatbázisai:     Books, National Library of Medicine katalógus,
Kiadói honlapok, folyóiratok
Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Vizsgaelőadás útmutató
Előadás másolata:

A SCOPUS adatbázis használata március Kmety Andrea, Scopus-tréner

  Legnagyobb A&I adatbázis  27 millió kivonat 15,000 STM folyóiratból (scientific, medical, technical)  4,000+ kiadó világszerte (nem csak az Elsevier)   +7.0 millió full-text cikk  Legnagyobb teljesszövegű adatbázis (a teljes tudományos irodalom 1/4)  Kizárólag az Elsevier kiadó kiadványai (folyóiratok, könyvek) Az Elsevier web kereső motorja, amely a web-en található tudományos tartalmakban keres Ingyenes Integrálva van a ScienceDirect-be és a Scopus-ba is. Elsevier – a 3 “s”

A SCOPUS adatbázisról Az egyik legnagyobb A&I (abstract & indexing) adatbázis A tervezésnél bevonták a kutatókat, hogy minél hatékonyabbá tegyék az adatbázis használatát Lehetővé teszi idézettség keresését 3

A SCOPUS adatbázisról (folyt.) Speciális keresést biztosít a szerző(k)-re Személyre szabott beállítások lehetősége Bibliográfiai menedzsment programokhoz output lehetőség (pl. RefWorks, EndNotes) Napi frissítés 4

A Scopus jelenlegi tartalma 15,000+ cím 4,000+ különböző kiadótól 13,000+ tudományos folyóirat beleértve 535 Open Access folyóirat 750 konferencia kiadvány 600 kereskedelmi kiadványok 27 millió record az utolsó 40 évből 245 millió referencia és az összes abstract 1996-ig visszamenőleg 200 millió tudományos web oldal a Scirus-on 13 millió szabadalmi record 4 szabadalmi hivatal anyagából 5

A folyóiratok tematikai megoszlása  Kémia, fizika matematika és mérnöki tudományok: 4,500  Élet- és orvostudományok: 5,900 (a Medline adatbázist 100%- ban tartalmazza )  Társadalomtudományok, pszichológia és közdaságtudomány: 2,700  Biológia, agrártudományok és környezetvédelem: 2,500  Általános tudományok: 50

A kiválasztott folyóiratok földrajzi megoszlása

A folyóiratkiválasztás szempontjai Legyen angol nyelvű kivonat Peer-review / tudományosan elismert legyen Rendszeres megjelenés

Bejelentkezés az adatbázisba A ScienceDirect-be: Bármelyikbe történt regisztráció érvényes a másikba is.

Köszönöm a figyelmet!