Bemutatkozás: Szakosztályunk 2014. január 22-én alakult meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesületének keretein belül. Célja olyan magas színvonalú.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
Honvédelmi nevelési program
„Alma mater” program Készítette: Bodnár István hallgató Minden jog fenntartva.
Játékos katonák, katonás játékok
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Normafa és környéke. „Mi lesz veled Normafa” Szombat Foto:Telek
Intézményfejlesztési Terv
„Alma Mater” program Készítette: Bodnár István mk. hadnagy
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola.
HM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM TÉRKÉPTÁR digitalizálási program, kiadványok.
A magyar huszárokról A huszár
Nyugat-magyarországi Egyetem
Képzések a pécsi bölcsészkaron
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Szilágyi Tivadar egyetemi tanár GTK3185BAN.
Beiskolázási tevékenység elemei és lebonyolítása Résztvevők köre: - kari vezetés - HÖK, hallgatók - szakvezetők, szakterületek képviselői Javaslat: Pál.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
TAMOP /2/KMR Projekt szakmai vezető: Demeter Attila alezredes március 23. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Népszavazási kérdések „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg- gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől.
6. Tárló Időszak: július 1. – július 30.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Prof. Dr. Hanusz Árpád egyetemi tanár
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP RÉTSÁG.
A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM - A MAGYAR FELSŐOKTATÁS INTEGRÁNS RÉSZE 1 MPV előadás.
A háború és a modern fegyveres erő
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS ELMÉLETE
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Kálmán László mk. alezredes MH HKNYP Pk. h. (hadkiegészítés)
Festetics Hajós Klaszter  Történeti áttekintés:  május - Festetics György Program a magyar vitorlázás fejlesztésért  szeptember.
Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása december, országos és budapesti hallgatottság -
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Simicskó István c. egyetemi tanár, államtitkár
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Az Állam- és Jogtudományi Kar.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Ügyintézés az új típusú, második generációs kormányablakban
Kovács László Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Biztonságpolitika, haderőreformok, és a humánerőforrás-gazdálkodás katonai életpályával összefüggő kérdései Dr. Jobbágy Zoltán alezredes Összhaderőnemi.
Juhász László százados
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
Szeged az első világháborúban
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
Magyar történelmi zászlók (Válogatás). A honfoglalás zászlója (rekonstrukció)
Az egyetem létrehozásának célja
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Rendezvényszervezés II. Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
„Alma Mater” program. Nemzeti Közszolgálati Egyetem felépítése Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Rendészettudományi Kar Közigazgatástudományi Kar Nemzetközi.
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat A TAGOZAT MŰKÖDÉSE ÉS TEVÉKENYSÉGE.
A Csapatpszichológiai Szolgálat rendszere a Magyar Honvédségben A hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók V. tudományos-szakmai konferenciája Budapest,
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Vállalkozói Klub indítása a Szegedi Tudományegyetemen.
Magyar történelmi zászlók
Hello-Bello!  „Alma Mater” program.
Fejlesztő mérnök A MOM Zrt. duális képzés keretében hirdet felvételt olyan elsőéves hallgatók részére, akik képzésüket a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnöki.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Az egyetem létrehozásának célja
Miért éppen az NKE RTK biztonsági szakirány?
Duális képzés a Széchenyi István Egyetemen
Előadás másolata:

Bemutatkozás: Szakosztályunk január 22-én alakult meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesületének keretein belül. Célja olyan magas színvonalú tevékenység beindítása, amely reprezentálja az egyetem szellemiségét, erősíti a hallgatók nemzeti és szakmai elkötelezettségét és ápolja, gondozza a magyar katonai, rendvédelmi hagyományokat. A szakosztály a magyar történelem több kiemelkedő korszakába kívánja az érdeklődőket a katonai hagyományokkal megismertetni.

A szakosztály egységes, de a korszakokat képviselő csoportok önállósággal rendelkeznek, vagy fognak rendelkezni. Tevékenységünket az egyetemi protokolláris rendezvényeken kívül tervezzük hazai és külföldi rendezvényeken való részvételekkel megvalósítani. Az erre való felkészülés keretében elméleti és gyakorlati oktatást, képzést fogunk folytatni. A csoportok közötti átjárás illetve ismeretszerzés lehetséges. Bemutatkozás:

Csapataink A végvári időszak hajdú katonái: Bocskai Angyalai január 01-én nagy tapasztalattal rendelkező katonai hagyományőrök által létrehozott csoport. Célunk: a magyar hajdú harcmód és hadikultúra ápolása és bemutatása mind hazai, mind külföldi rendezvényeken. Elérhetőség:

Csapataink Bocskai Angyalai Események, rendezvények: május 30- június 01. Tatai patara: törökkori fesztivál és katonai bemutató

Csapataink as szabadságharc; -első világháború; - a második világháború. Várjuk a jelentkezőket !

Csapataink NÁNDOR HONVÉD DÍSZŐRSÉG március 27-én az NKE Sportegyesülete, és a Katonai Hagyományőr Szakosztály együttműködési megállapodást kötött a Várőrség Alapítvánnyal.

NÁNDOR HONVÉD DÍSZŐRSÉG Alapítás 2008 – ban a Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia alapítása törvénybefoglalásának 200 évfordulóján a Nemzetvédelmi Egyetem Hallgatói Tagozat, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Várőrség Alapítvány együttműködése következtében jött létre. Feladat A Ludovika Akadémia hagyományainak ápolása, lehetőség biztosítása az érdeklődő honvéd tisztjelöltek részére, hogy ezen tevékenységben részt vállaljanak. Udvarlaki Őrség hagyományainak ápolása, az őrség felállítása és díszőr szolgálat ellátása a Budai Várban. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényein és ünnepségein a Ludovika Akadémia csapatzászlajának díszőrsége. Eseti felkérések alapján rendezvények és ünnepségek díszőrségi és/vagy koszorúzási feladatainak ellátása. Állomány Parancsnok: 1 fő honvéd főtiszt a Magyar Honvédség állományának tagja. Kezelőtiszt: 1 fő honvéd tartalékos altiszt. Legénység: az MH Ludovika Zászlóalj állományából önként jelentkező, fedhetetlen előéletű és tanulmányait elmaradás nélkül folytató honvéd tisztjelölt lehet. Egyenruha 1909/30 mintájú koronaszolgálati öltözet Fegyverzet KAR – 98 Mauser típusú karabély szuronnyal

Partnereink Videók

Képgaléria

Kapcsolat: Cím: 1101 Budapest, Hungária krt (Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus) Megközelíthetőség: 1-es és 1/A villamos: Hős utcai megálló Stadionoktól (M2) 1 megálló a Közvágóhíd/Népliget felé Népligettől (M3) 4 megálló a Bécsi út felé Szakosztály vezető: Magyar István alezredes