Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A kezdetek,…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 Sajtótájékoztató Externet tőzsdei bevezetés május 30.
Advertisements

QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
BÉT – Kibocsátói Villámprezentációk
Az opció fogalma Put-call paritás Opciós befektetési stratégiák
10 éves az INTERACTA! VELETEK EGYÜTT SIKERÜLT !!!!!!!!! Bejegyezve július 3.
NYF-”VEKTOR” Versenyképes Kutatás, Technológia, Oktatás a Régiónkban c. projekt nyitókonferenciája június 27. Badak Béla okl. könyvvizsgáló
Kereskedelmi gazdálkodás elemzése
Cash flow felépítése I. Operatív CF 1. AEE – kapott osztalék ±
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
VÍZIKÖZMŰ KÉPZÉS 2004 (3 napos) "Üvegház"-2001 Bt Budapest, Berend u. 3. OKÉV nyilvántartási szám:
2013. október 10. Bogsch Erik A gyógyszeripar válasz a kihívásra.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
A MOL bemutatása Nemes Mariann Földházi Szilárd.
Múzeumi könyvtárak Magyarországon. Szakfelügyelet A szakfelügyelet sajátosságai –2000-től a Múzeumi főosztály megbízásával –2006-tól könyvtári osztály.
PROGRAMOK, ADATBÁZISOK, OKTATÓSZOFTVEREK CD-ROM-ON
Magyarország ben Milyen lehetőségünk van a kiesés pótlására? részidős munkavégzés nyugdíjba vonulásunk után.... aktív korban gondoskodunk.
Négy vállalkozási alaptípus
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Török József Üzletfejlesztési igazgató Szombathely, április 10. Tőkefinanszírozás.
GOLDEN GLOBE Kft. Bearanyozzuk az életét! Szeptemberében vettük át a már jól bejáratott és megfelel ő vev ő körrel rendelkez ő céget a Golden Globe.
Ciklus és trend a magyar gazdaságban,
StartUp Konferencia március 30. Convertible Note Nagy Péter, társalapító Enterprising Culture.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Click to edit Master title style „Egy hajóban evezünk…” avagy informatika mint a szükséges lapát November 21. „Egy hajóban evezünk…” egészségügyi.
Vállalkozások. A vállalat: olyan szervezeti egység, amely a piac más szerepl ő it ő l elkülönülten gazdálkodik, ezekhez piaci kapcsolatok f ű zik, megteremti.
A nem pénzbeli vagyoni hozzájáruláskor
Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, május 15. Tőkefinanszírozás.
Tőzsdei megjelenés előtt és után Kis Attila marketingigazgató.
A BESZÁLLÍTÓI BEFEKTETŐ RT. TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Összehasonlító gazdaságtan
Hogyan bocsátanak ki értékpapírokat a vállalatok? Richard A. Brealey Stewart C. Myers MODERN VÁLLALATI PÉNZÜGYEK Panem, 2005 A diákat készítette: Matthew.
12. témakör Gazdasági kérdések 2.: Tulajdon, árak, liberalizáció.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Tromf Rt. Prezentáció Készítette: Bogdán Balázs vezérigazgató.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Préda István, önéletrajz
B É T A Budapesti Értéktőzsde Készítette : Kostyál János.
A vezető mint sikertényező szerepe egy középvállalkozás
Econet.hu Nyrt év jelentősebb eseményei I i alaptőke-emelés Est Média Group Kft. 70%-ának megszerzése /Pesti Est, Est.
A évi (új) adópolitika: „NÖVEKVŐ KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY” „NÖVEKVŐ ÁLLAMADÓSSÁG” „NÖVEKVŐ ÍGÉRETEK” …mindent 2006-ért? …bármi áron?
Miért pont Magyarország? avagy Hogyan szerezzünk külföldi befektetőt?
Transznacionális és multinacionális vállalatok
MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál március 6. Jerkovits Éva, Pál Zsófia.
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Esettanulmány: INVIA.HU Utazás Kiállítás
Zsembery Levente vezérigazgató
2008. November 13. Fazakas András COO A Nav N Go sztori: egy magyar cég a virtuális világpiacon.
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
Részvények.
A vállalkozás létrehozásának lépései
1.3 A kis- és közepes vállalkozások sajátosságai
Magyarországi tőkeimport
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
1/14 Közép-dunántúli Regionális Kiválóság Minta Projekt tájékoztató Sugár Karolina elnök Szabó Kálmán ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért.
Fast Ventures B.V. A részvénypiac és a kockázati tőke Tőzsdeképes Cégek Klubja Sajtótájékoztató Július 22.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
A high-tech cégalapítás gyakorlati szempontjai
Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató Opten Kft március 9.
A NAGY GAZDASÁGI VÁLSÁG
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Négy vállalkozási alaptípus
Pályázatmenedzselő és dr. Papp József, vezérigazgató
A csábító három, avagy csak ne ez a dal legyen
Előadás másolata:

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. 4 April, 2017 Egyről a kettőre avagy Tízmillióról húszmilliárdra A „Synergon sztori” dr. Tóth Zsolt vezérigazgató Synergon Informatika NyRt.

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A kezdetek,… 4 April, 2017 Optotrans Bt. 1990 Czakó Ferenc, Szalóczy Zsolt Rolitron Kft. 1990 Gyurós Tibor (az 1982-ben alapított kisszövetkezetből)

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. … a kezdeti sikerek… 4 April, 2017 Optotrans Bt. Piacvezető az optikai kábelek és kapcsoló technológiák szállításában Rolitron Kft. Meghatározó hardver/szoftver szállító és rendszerintegrátor

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. … és a kezdeti sikerek okai 4 April, 2017 Optotrans Bt. Óriási lefedetlen piaci igény felismerése Rolitron Kft. A Rosytext „hátán” kialakult kapcsolati tőke

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A piaci kényszer felismerése 4 April, 2017 1997 Optotrans Rt. Rolitron Rt. Igazi integráció nem történt

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. Evés közben jön meg az étvágy… 4 April, 2017 További akvizícók: Integra, Quality, stb., … az integráció továbbra sem történt meg, de az e-boomnak köszönhető óriási fejlődés ennek hátrányait eltakarta.

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A növekedés mámora 4 April, 2017 Az akvizíciós politika tőkebevonást tettek szükségessé: Zártkörű részvénykibocsátás Tőzsdére vitel 1999 Jelentősen csökken az alapítók tulajdonrésze, de az irányítás a kezükben marad.

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A nagy ugrás 4 April, 2017 Regionális akvizíciók 2000-ben: Horvátország: Span Csehország: Infinity … az integráció továbbra sem történt meg, de az e-boomnak köszönhető óriási fejlődés ennek hátrányait eltakarta.

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A zuhanás 4 April, 2017 Az e-lufi kipukkan, az bevétel súlyosan visszaesik. A részvényárfolyam 4600 Ft-ról 260 Ft-ra zuhan Jelentős leépítés és portfolió tisztítás, a Magyarországi létszám 500-ról 200-ra csökken … egy adóellenőrzés súlyos hiányosságokat állapít meg … a szervezetek és a leányvállalatok integrációja továbbra sem történik meg

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A kilábalás 4 April, 2017 Az operatív vezetésből a tulajdonosok kezdenek kiszállni A 2004 és 2005 ismét nyereséges, annak ellenére, hogy a külföldi leányvállalatok az integráció hiánya miatt veszteségbe fordultak Ezzel párhuzamosan megtörténik a cég „kifehérítése” A növekedés az integráció hiánya miatt leáll A tulajdonosok teljesen kivonulnak a menedzsmentből, különválasztják a csoport (holding) vezetést a magyarországi cégvezetéstől … és elkezdődik az integráció

A kilábalás Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. 4 April, 2017

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. A hatalomátvétel 4 April, 2017 Befektetői csoportok felfigyelnek a Synergon részvényeinek alul-értékeltségére, nagy mennyiségű részvényt vásárolnak a BÉT-en Az eredeti tulajdonosok súlyos hibát követnek el az Igazgatótanács megbízásával kapcsolatban A tulajdonosi torzsalkodás közepette az alapítók eladják részesedésüket A részvényesek megválasztják az új igazgatótanácsot A Synergon második virágzásának hajnalára érkezett

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. Tanulságok 4 April, 2017 Bízzuk a céget időben profikra Időben fejezzük be a „mutyizást” Gondolj nagyot, kezd kicsiben Amikor akvirálunk, azt akkor tegyük, amikor van mivel gyarmatosítanunk Ha tulajdonosok akarunk maradni, akkor készüljünk fel mindenre, várjuk a váratlant

Synergon Group, Synergon Information Systems Plc. 4 April, 2017 Köszönöm a figyelmet! toth.zsolt@synergon.hu www.synergon.hu