Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Pályázz okosan, pályázati kisokos
Advertisements

Alapfogalmak: pályázás •A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Baranya Megyei Önkormányzat
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A projekttől a pályázatig
Karrier és tudásmenedzsment a VIP Humánpolitikai Rendszerben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai.
Paradigmaváltás a határon átnyúló együttműködési programokban
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Mennyiben egyformák, miben különböznek a pályázatok? dr. Rácz Jenő Budapest december 7.
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
A pályázatírás buktatói -
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
Az Európa Pályázat Előkészítő Alap (PEA) tapasztalatai Konkrét pályázatírási tapasztalatok Várkonyi Zoltán Ramboll Konzorcium – Progress Consult kft.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
P ÁLYÁZÓI TAPASZTALATOK Az NFT I. támogatásainak hozzájárulása a mikro-, kis- és középvállalkozások munkaerőpiaci szerepvállalásához Pupek Emese főiskolai.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Európai vállalkozók, Európai vállalkozások Dr. Szente Kálmán.
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Az EGT és Norvég Alapok jelenlegi időszaka. 2 Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok (FM) es időszaka Támogatási összeg: mintegy 153.
Határmenti régiók fejlesztési együttműködésének lehetőségei 2016-ban, Nyíregyháza, szeptember 20. Határmentiség Szatmárban Pataki Csaba elnök Szatmár.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Tervezési folyamat.
Informatio Medicata szeptember
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével Komma Olivér www.euregio3.eu

Miért fontos a pályázatíró szerepe? Jelentős összegeket lehet fejesztési célokra allokálni (Egészségügyi infrastruktúrára fejlesztésre fordítható összeg 1.323.384.965 € 2006-2013 között) Emberi erőforrást biztosít a megrendelők számára a pályázatírás időszakára Pályázati források 12-15%-az előkészítésre forditódik Pályázatírók a pályázati források 1-2%-ból részesülnek! -SF 5,3%-át teszi ki, ezzel szemben 242 millió Eurót költhet szlovákia, 1.755.000 Eurót költhet Németország 5-6 hónapos pályázatírói folyamatra nincs rendelkezésre álló emberi erőforrása a megrendelőknek pl:……………………. -Ez nem azt jelenti, hogy a pályázatíró a pályázat összeg 12-15%át kapja meg. Fontos, hogy ne legyen többenél Ez az 1%- több mint 3 milliárd forint! Nyilvánvaló mikor pályázakról beszélünk elsősorban a pályázati forrásra gondolunk. Talán sokak számára ismert, hogy MO milyen nagy lehetőséget kapott az Európai Unióból 2007-2013-a időszakában. A SF-ok egészszégügyi infrastruktúra fejlesztésre fordítható összege meghaladja a 1,3 milliárd Eurót, Ez az összeg 400 milllió Euróval több mint Lengyelországé. A kezdtei örömöt, meyet a pályázati források megjelenése jelenti a megszerzés nehézségei valamelyest árnyalják. hiszen kevés szervezet teheti meg, hogy 4-5 hónapig emberi erőforrást biztosít egy pályázat előkészítésére.. Érdemes kiemelni, hogy a forrásk közel 12-15%-a előkészítésre költödik, melyben a tervező költségeitől egészen pályázaíró költségei is benne foglaltanak. Ez majdnek 200 millió Euró, melyből hozzvetőlegesen 13 millió Eurót a pályázatírói költségekre fordítanak. www.euregio3.eu

Miért fontos a jó pályázatíró? Kezdetektől részt vesz a tervezési folyamatban Pályázati célokhoz igazítja a pályázó elképzeléseit Folyamatosan kontrollálja a pályázati kiírás hiányosságait Koordinálja a különböző szereplők érdekeit Nem csak a pályázati rendszert ismeri, hanem az egészségügyi rendszert is -Nem csak megvalósít, és nem csak elfogad, hanem részt is vesz a folyamatban. ………..Ezért fontos, hogy megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező embereket bízzanak meg a pályázat megírásával…….. Célok sokszor nem megvalósíthatóak, gondolom ezt az építész kollégáknak nem kell mondanom Kezdetektől részt vesz a tervezési folyamatban: Soszor a pályázatíróra mint mechanikusan dolgozos személyre gondolnak, aki mindazt leírja amit a megrendelő kíván, sjnos magam is tapasztaltam ilyesmit,ennek ellenére a feladat sokkkal nemesebb, hiszne “Pályázati cékhoz igazítja az elképzeléseket” Ugyanakkor a pályázat kiíróját is kontrollálja amennyben a kiírsban szereplő hiányosságokra a kiírót fiigyelmezteti, hiszen így az elírálás idejéncsökkenti nézeteltérések számát. Koordinálja a különböző szereplők érdekeit: a következő dián majd látható lesz, hogy mennyire összetett ez a folyamat. Pl. Meg kell tanulni az építészek nyelvén beszélni. Ismei az EÜ rendszert: www.euregio3.eu

Pályázatírás szerplői NFÜ Szakorvosok Műszaki vezetők KÓRHÁZ Informatikusok Iroda vezetők ÖNKORMÁNYZAT PÁLYÁZÍTÍRÓ ORVOSTECHNOLÓGUS Jól látható, hogy egy pályázatírási folyamat soha nem lehet 1 szereplős. Sőt a pályázatíróha gondosan akr eljárni, akkor a pályázati kiírásnak megfelelő további szakemberek segítségét is igénybe beheti. Niylván tovább lehet bontani ezt az ábrát, de az mindenféleképp látható, hogy jelentős feladat hárúl a pályáaíróra pályázat elkészítése során. Meg lehetne hallgani a belső kört is, de akkor biztosan nem lesz életképes a terv. Főnővér ÉPÍTÉSZ Egyéb partnerek Osztályvezetők STRAPI www.euregio3.eu

Pályázatírás dinamikája hiánypótlás akét pukli Sajnos a beadás előtt mindig felmerülnek újabb és újabb problémák ezért . Talán érddemes lenne ha az építészek is fel tudnák rajzolni a saját kis ábrájukat, így teljes képet kaphtnánk a pályázatírás dinamikájáról. Gondoljuk bele, hogy ezt mind 4-5 hónap alatt kell megvalósítani www.euregio3.eu

Pályázati folyamat www.euregio3.eu Ezt a rövid videót azért készítettem, hogy bemutassam egy jelenleg pályázati kiírás folyamatát. A videón jól ltható, hogy az informális források melyek pályázatok kiírása előtt már megjelennek a pályázat megjelenését illetően. Miért nem kezdünk el már a kiírás előtt a véleményezési szakaszban dolgozni? Mert várjuka kiírást. Igen,de ha várjuk a kiírást, akkor várhatjuk a módosításokat is, melyet a pirossal jelöltem. És még mindig nem zárult le a pályázat… www.euregio3.eu

Pályázati források felhasználásának általános problémája Hosszú távú egészségügyi célok hiánya Nemzeti Egészségügyi Stratéigia hiánya Regionális Egészségügyi startégia hiánya Önkormányzatok szükségletei Egészségügyi intézmények szükségletei Leggyakrabban ezzel a problámával találkoztam, már a tavalyi egészségügyi infrastruktúra fejlesztéssel foglalkozó EUREGIO 3-as Maser Class képzésen is elhngzott, melyet a Menedzserképzőben trtotnk, hogy hiányok miként hatnak a megvlósításra. A fekete vonal az összeférhetetlenségre utal, hiszen ennek az ábrának nem úgy kellene folytatónia, ahogy az a valóságban megjelenik. Ezzel persze ellentmond az a vélemény, hogy most azonnal kell valamilyen célmeghatározás. hiszen az egészségügyi rendszer kritikus állapotban van. Ha csak abba belegondolnak, hogy mennyi időt és energiát vesz igányben a pályázat megírása, akkoR GONDOLOM, HOHGY el tudják képzelni mennyi időbe tellik egy megfelelő stratégia megalkotása. Véleményem szerint Semmelweis tervel ez a folymat elkezdődött amit ezt a délelötti előadásban is hallhattuk. www.euregio3.eu

Megrendelő és a pályázatíró közötti együttműködés tapasztalatai Bizalom, szakmai elfogadás néha nehézkes Pályázók gyakran nem ismerik a pályázati kiírást Helyi érdekek pályázati célok Operatív szinten gyakori a döntési kompetencia hiánya Adatszolgáltatás nehézségei Önkormányzat és a korház részéről humán erőforrás hiánya Távlati célok és a jelenlegi lehetőségek sokszor nincsenek összhangban Ki bizza meg a pályázatírót? Nem ismerik a kiírást,…….. ez időveszteséggel jár, hiszen meg kell értetni az önkormányzatokkal, kórházakkal, hogy mit lehet megvalósítani a pályázat keretén belül, NEM minden igény fér bele, amit Ők szeretnének és ebből sokszor probléma keletkezik……… vállalás időtratama, nem ovassa el a pályázatot. ………..Pályázatírónak nagy felelőssége van e tekintetben is, fel kell világosítania a pályázót, hogy a jövőben milyen kötelezettségek (pl: 5 évig fent kell tartania az intézmény működését, HR biztosítása) fogják terhelni, amit szigorúan be kell tartania. Ha eltér attól, amit a pályázatban felelőssége teljes tudatában vállalt, akkor VISSZA KELL FIZETNIE A TÁMOGATÁSI összeget az EU-nak, ugye nem kell elmagyarázni, hogy ez milyen nehezségeket vet fel egy Önkormányzat esetében, hiszen csőd közeli állapotban vannak………….. www.euregio3.eu

Pályázat kiírói oldallal kapcsolatos tapasztalatok A pályázati kiírások pontatlansága Ezen belül a célok pontatlan megfogalmazása Gyakran változó pályázati dokumentáció a pályázat beadásának határideéig Túlzott adat és dokumentum bekérés Tervezés és a megvalósítás közötti időeltérés Hiánypótlás során nem konzekvens értékelés Nincs visszacsatolás a következő pályázati kiírásra ........Célok pontatlan megfogalmazása: értelmezési problémákat okoznak.........Részben ezeket véleményezési szakaszban lehet orvosolni, de valamikor csak a pályázat leadása után derül ki, hogy mit értünk a célok alatt ........Változó pályázati dokumentáció: ha nem nézi meg az ember minden nap kétszer a honlapot, akkor el lehet siklani fontos kiírási módosítások felett....... .......Értékelések nincsenek összhangban egymással: értem ezalatt az orvos-szakmai, építész, pénzügyi és (VOLT MÉG valami, csak nem jut eszembe)értékeléseket. Egymás értékeléseit nem olvassák el, hiszen nincsen idejük rá, ebből kifoylólag sokszor ugyanazokat az adatokat kérik be redunánsan vagy éppen egymásnak ellentmondó, ezért nem alakul ki egy konzekvens, koherens értékelő anyag. Az értékelőkön nagy a nyomás, hiszen kevesen vannak, így olykor csak egy-egy nap marad egy pályázat elolvasására, amely kb. 1000 oldalból is állhat. Így sajnos csak felületesen képesek a pályázatokat elolvasni............. www.euregio3.eu

Köszönöm a figyelmüket! komma@emk.sote.hu, www.emk.sote.hu Mielőtt eköszönök szeretném jelezni, hogy vannak már Európai Uniós projectek, melyek kfejezetten a Strktúrális Alapokból megvalsóuló fejlesztések eredményességét, tapasztalatait hivatott bemutatni. Többek között ilyen az Euregio III project, melyben a sikeres pályázatok fejlesztések tapasztalatait mutatjuk be. Számos esettanulmány is elérhető, melyek remélhetőleg segítik a jövőbeni munkájukat. Kérem menjenek fel az EUREGIO III honlpra vagy www.euregio3.eu