Mennyiben egyformák, miben különböznek a pályázatok? dr. Rácz Jenő Budapest 2010. december 7.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
Advertisements

Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Beruházási projektek dokumentációja
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
 5600 Békéscsaba, Jókai u. 34.   5600 Békéscsaba, Jókai u. 34. 
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
A külső környezet elemzése
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével
Építészet a gyógyulásért 2010 Európai Uniós támogatással AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSSEL SZEMBEN TÁMASZTOTT IGÉNYEK ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET EGÉSZSÉGÜGYI.
Gazdaság a politikum fogságában. Államgazdaság Reálszféra „Strukturális válság” „Kiegyensúlyozott növekedés”
Az EU közös költségvetésének jövője Gondolatok a as pénzügyi perspektíva kapcsán Szemlér Tamás Tanszékvezető egyetemi docens, Budapesti Gazdasági.
GKI Zrt., Vitaanyag az új EU-költségvetésről A 2013 utáni EU-költségvetés fő kérdései Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Budapest,
Bánkeszi Katalin Egyházi Könyvtárak Egyesülése Országos Széchényi Könyvtár Digitalizálás Mit? Miért? Hogyan? Mivel? Továbbképzés Budapest,
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Termelésmenedzsment Production Management
Controlling a gyakorlatban
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 17., Szeged.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
A gazdaság és szakképzés összefüggése. 1. Kialakult hosszabb távra a termelési és termékszerkezet Húzóágazat a feldolgozóipar Húzóágazat a feldolgozóipar.
A DUNA STRATÉGIA AGRÁRLOGISZTIKAI TEENDŐI Fórum november 18. Gyertyán Katalin, KözOP IH Közlekedéslogisztikai fejlesztési lehetőségek a KözOP-ban.
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
76. számú főút Zala megyei szakaszának ( km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése Lakossági fórum február 18.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Lakossági fórum számú főút Zala megyei szakaszának (0+000 – ) km szelvények között) 11,5 tonnás burkolat megerősítése.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Szektorok közötti együttműködések
2006 Az új energia stratégia fő célkitűzése a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségének vizsgálata  napenergia hasznosítási lehetőségek  hőszivattyús.
MaSzeSz-MMK kerekasztal Budapest, december Üzemeltetői észrevételek a KEOP pályázati rendszerhez MaSzeSz – MMK KEREKASZTAL Szücs István Előadó:
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Európai vállalkozók, Európai vállalkozások Dr. Szente Kálmán.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
Az adóreform lehetséges irányai Palócz Éva Kopint-Tárki Zrt.
MILYEN MÉLY A GÖDÖR? A KÓRHÁZAK GAZDASÁGI HELYZETÉNEK FELMÉRÉSE DR. RÁCZ JENŐ-DEMES ISTVÁNÉ-TOMJANOVICS GÉZA BALATONFÜRED OKTÓBER 17.
Új lehetőségek a székelyföldi regionálisfejlesztésben Csák László – Sapientia EMTE MTTK Sopron, november.
Dr. Rácz Jenő ÖNKORMÁNYZATI EGÉSZSÉGÜGYI NAPOK BUDAPEST FEBRUÁR 24.
Kockázat elemzés Mikor? 150M Kritikus tényezők volatilisek.
Pénzforgalmi terv a gyakorlatban
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
PTE-ÁOK TÁJÉKOZTATÓ NAP 2015.ÁPRILIS 15. DR. RÁCZ JENŐ
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
85,2 milliárd forint uniós forrás az egészségügy fejlesztésére („Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban”)
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
ROMÁNIAI MAGYAR KULTURÁLIS PROJEKTEK (NGOSAK) ÉS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEIK A PONT CSOPORT STATISZTIKÁI ÉS AZ ERRE CÉLRA KÉSZÍTETT MÉLYINTERJÚK ALAPJÁN.
A külső környezet elemzése
AZ ELHATÁROZÁSTÓL A CÉGBÍRÓSÁGI BEJEGYZÉSIG
Kórházátalakítási pályázat
ÚMFT DDOP Szálláshelyfejlesztés pályázati kiírás meghirdetése
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
BESZÁMOLÓ A BTK Kari Tanácsának részére
Budapest – Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás
Előadás másolata:

Mennyiben egyformák, miben különböznek a pályázatok? dr. Rácz Jenő Budapest december 7.

BEVEZETŐKÉNT A VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ NONPROFIT ZRT. EDDIG MINDEN PÁLYÁZATON NYERT, ÍGY NEM A SÉRTETTSÉG, HANEM A JOBBÍTÓ SZÁNDÉK VEZÉREL BENNÜNKET A VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ NONPROFIT ZRT. EDDIG MINDEN PÁLYÁZATON NYERT, ÍGY NEM A SÉRTETTSÉG, HANEM A JOBBÍTÓ SZÁNDÉK VEZÉREL BENNÜNKET

ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS KEZDETE EZ NEM CÍMZETT ÉS CÉLTÁMOGATÁS EZ NEM CÍMZETT ÉS CÉLTÁMOGATÁS A TANULÓPÉNZT MEG KELL FIZETNI A TANULÓPÉNZT MEG KELL FIZETNI STRATÉGIA NÉLKÜL NEM MEGY STRATÉGIA NÉLKÜL NEM MEGY AKI KIMARAD AZ VÉGLEG LEMARAD AKI KIMARAD AZ VÉGLEG LEMARAD AMATŐRÖK VÉGNAPJAI AMATŐRÖK VÉGNAPJAI MINDEN DÖNTÉS HOSSZÚTÁVÚ KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR MINDEN DÖNTÉS HOSSZÚTÁVÚ KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR ÚJ NYELVET TANULUNK ÚJ NYELVET TANULUNK

A CÉLOK CÉL, HOGY A KÖZPONTI CÉLOK, A SZÜKSÉGLETEK ÉS A HELYI IGÉNYEK TALÁLKOZZANAK, ÉS EZEK FELELJENEK MEG AZ UNIÓS ELVEKNEK CÉL, HOGY A KÖZPONTI CÉLOK, A SZÜKSÉGLETEK ÉS A HELYI IGÉNYEK TALÁLKOZZANAK, ÉS EZEK FELELJENEK MEG AZ UNIÓS ELVEKNEK CÉL, HOGY MŰKÖDŐ PÁLYÁZATI RENDSZER ALAKULJON KI CÉL, HOGY MŰKÖDŐ PÁLYÁZATI RENDSZER ALAKULJON KI CÉL, HOGY KÜLSŐ KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK STABILAK LEGYENEK CÉL, HOGY KÜLSŐ KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK STABILAK LEGYENEK CÉL A FENNTARTHATÓ PRODUKTUM CÉL A FENNTARTHATÓ PRODUKTUM

CÉLOK ÖSSZHANGJA UNIÓS/HAZAI UNIÓS/HAZAI HAZAI/KORM. CIKLUSOK HAZAI/KORM. CIKLUSOK POLITIKAI/SZAKMAI POLITIKAI/SZAKMAI KÖZPONTI/HELYI KÖZPONTI/HELYI HELYI EÜ./HELYI EGYÉB HELYI EÜ./HELYI EGYÉB HELYI EÜ./HELYI EÜ. HELYI EÜ./HELYI EÜ.

MŰKÖDŐ PÁLYÁZATI RENDSZER LASSAN MEGSZÜLETŐ ELVEK LASSAN MEGSZÜLETŐ ELVEK FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA KÖVETHETETLENÜL BONYOLULT RENDSZER FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA KÖVETHETETLENÜL BONYOLULT RENDSZER ELHÚZÓDÓ DÖNTÉSEK ELHÚZÓDÓ DÖNTÉSEK HOSSZÚ ELŐKÉSZÍTÉS UTÁN RÖVID KIVITELEZÉSI FÁZIS HOSSZÚ ELŐKÉSZÍTÉS UTÁN RÖVID KIVITELEZÉSI FÁZIS FELHASZNÁLÓI OLDALON KEVÉS SZAKEMBER ÉS FORRÁS FELHASZNÁLÓI OLDALON KEVÉS SZAKEMBER ÉS FORRÁS

STABIL KÜLSŐ KÖRNYEZET? EGÉSZSÉGPOLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSOK EGÉSZSÉGPOLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSOK GAZDASÁGPOLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSOK GAZDASÁGPOLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSOK POLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSOK POLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSOK ÁFA ÁFA FORINT GYENGÜLÉS FORINT GYENGÜLÉS SZAKMAI SZABÁLYVÁLTOZÁSOK SZAKMAI SZABÁLYVÁLTOZÁSOK

FENNTARTHATÓ PRODUKTUM MÁR A TERVEZÉS FÁZISÁBAN KÓDOLHATÓ SIKERTELENSÉG MÁR A TERVEZÉS FÁZISÁBAN KÓDOLHATÓ SIKERTELENSÉG TERVEZHETETLEN MŰKÖDÉSI FELTÉTELEK TERVEZHETETLEN MŰKÖDÉSI FELTÉTELEK KI FIZETI MAJD A RÉVÉSZT? KI FIZETI MAJD A RÉVÉSZT?

EGYÉB SPECIALITÁSOK ÁLTALÁBAN NEM ZÖLDMEZŐS BERUHÁZÁSOK ÁLTALÁBAN NEM ZÖLDMEZŐS BERUHÁZÁSOK MŰKÖDÉS MELLETT ÉPÍTKEZNI MŰKÖDÉS MELLETT ÉPÍTKEZNI KIESŐ BEVÉTELEK KIESŐ BEVÉTELEK PLUSZ KIADÁSOK PLUSZ KIADÁSOK A KÖZBESZERZÉSEK NEHÉZSÉGEI A KÖZBESZERZÉSEK NEHÉZSÉGEI MI MENNYI? MI MENNYI?

KÜLÖNLEGES KIHÍVÁSOK TÖBB PÁLYÁZAT ELVI ÉS GYAKORLATI SZINKRONIZÁCIÓJA AZONOS INTÉZMÉNYBEN TÖBB PÁLYÁZAT ELVI ÉS GYAKORLATI SZINKRONIZÁCIÓJA AZONOS INTÉZMÉNYBEN PÁLYÁZATOK SZINKRONIZÁCIÓJA EGYMÁS MELLETTI SZOLGÁLTATÓNÁL PÁLYÁZATOK SZINKRONIZÁCIÓJA EGYMÁS MELLETTI SZOLGÁLTATÓNÁL

NÉHÁNY NEM ELHANYAGOLHATÓ KÜLÖNBSÉG NEM AZONOSAK AZ ELVEK A KIÍRÁSBAN NEM AZONOSAK AZ ELVEK A KIÍRÁSBAN NEM AZONOSAK AZ ELVEK A DÖNTÉSEKBEN NEM AZONOSAK AZ ELVEK A DÖNTÉSEKBEN NEM AZONOSAK A MÉRCÉK A KÜLÖNBÖZŐ PÁLYÁZATOKBAN NEM AZONOSAK A MÉRCÉK A KÜLÖNBÖZŐ PÁLYÁZATOKBAN

ÖSSZEFOGLALVA AZ UNIÓS FORRÁSOK LEHETŐSÉGET ADTAK ARRA, HOGY A HALASZTHATATLAN VÁLTOZTATÁSOKHOZ A FEJLESZTÉSI FORRÁSOK RENDELKEZÉSRE ÁLLJANAK AZ UNIÓS FORRÁSOK LEHETŐSÉGET ADTAK ARRA, HOGY A HALASZTHATATLAN VÁLTOZTATÁSOKHOZ A FEJLESZTÉSI FORRÁSOK RENDELKEZÉSRE ÁLLJANAK EDDIG NEM ÉLTÜNK OPTIMÁLISAN A LEHETŐSÉGEKKEL EDDIG NEM ÉLTÜNK OPTIMÁLISAN A LEHETŐSÉGEKKEL EZEN MÉG LEHET JAVÍTANI/RONTANI EZEN MÉG LEHET JAVÍTANI/RONTANI VAN AMIN MÁR NEHÉZ LESZ VAN AMIN MÁR NEHÉZ LESZ

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!