INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Advertisements

A MINŐSÉG MEGTERVEZÉSE
Projekt vezetés és kontroll – Mi történik a gépházban?
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
Dokumentáció dr. Gál Lívia.
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
Minőségköltségek.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 3. előadás
Készítette: Unyatyinszki Csaba
Dr. Kollár Gábor vezető auditor Det Norske Veritas Magyarország
A projektmenedzsment funkciói és területei
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
Minőségmenedzsment 9.előadás
Benchmarking.
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
MINŐSÉGMENEDZSMENT Értékteremtő folyamatok menedzsmentje - IX. előadás
HACCP az élelmiszer-higiéniában
Előnyök és alkalmazási területek
A CAD/CAM modellezés alapjai
Üzleti intelligencia Kecskemét 2007 ősz. BI Business Intelligence Üzleti Intelligencia Bevételnövelő és költségcsökkentő lehetőségek feltárása, döntéstámogatás.
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Just in Time.
infor:COM - Fitté tesszük!
Számítógéppel segített minőségbiztosítás (CAQ)
Számítógéppel segített minőségbiztosítás (SPC és SQC)
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK 2009
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
Ellenőrzés, visszacsatolás
Minőségköltségek. Minőségköltségek felmerülhetnek a tervezés, gyártás, értékesítés és felhasználás során a termék megfelelőségének elérése érdekében,
Budapesti Műszaki Főiskola CAD/CAM szakirány A CAD/CAM modellezés alapjai 2001/2000 tanév, II. félév 1. Előadás A számítógépes modellezés fogalma, szerepe.
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
Funkciói, feladatai és területei
Élelmiszerbiztonság a kereskedelemben.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
ÜZLETI STRATÉGIÁTÓL A MINŐSÉGTERVEZÉSIG
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
Készítette: Májer Dávid
EGYÜTTMŰKÖDÉS A PIACI IGÉNYEK GAZDASÁGOS KIELÉGÍTÉSÉÉRT „IPARI PARK-SZERŰ” ÉLELMISZERTERMELÉSI RENDSZER GAZDASÁGOSAN.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
ISO 9000:2000 A minőségügy rendszerének új
„SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN – TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA” TÁMOP B MAGYAR KÓRHÁZSZÖVETSÉG XXVII.
Biztonságos szoftverfejlesztés kipipálva!? TickIT követelmények
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Interoperabilitási megoldások az e-közigazgatási keretrendszerben Hirling László
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
A különböző eszközök egymáshoz való viszonya IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
20. Mutassa be a minőségbiztosítás szerepét a laboratóriumi munkában! Ismertesse a szabványok fajtáit, jelentőségét, használatát a laboratóriumi munkában!
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Beszerzések hatékonyság növelése
ÜDVÖZÖLJÜK!.
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
BS es Információ Biztonsági Irányítási Rendszer bevezetési és üzemeltetési tapasztalatai Potóczky András Pénzjegynyomda Rt., számítástechnikai.
MILYEN LEGYEN A MAGYAR MODELL?
MIÉRT stabilak (jók??) a minőségrendszereik?.
MILYEN LEGYEN A MAGYAR MODELL?
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
Termelés tervezési és irányítási rendszer SQL alapon
Csuklós munkadarab-befogó készülék koncepcionális tervezése
Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Előadás másolata:

INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás

Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás

E-management 1.Azt, amit kell. 2.Olyat, amilyen kell. 3.Oda, ahol szükség van rá. 4.Annyit, amennyi szükséges. 5.Annyiért, amennyiért a piac elfogadja.

Termék és folyamat tervezés E-management Beszállítás irányítás Vállalkozási források kezelése A kereskedelem és szolgáltatás irányítása Valósidejű folyamatirányítás Termeltető rendszer Termeltető rendszer

E-management Tervek szerint Ütemezés szerint Üzleti és beszállítói lánc Árukészlet koordinálása Termeléstervező rendszerek Termelő készletgazdálkodása Beszállítók Alapanyagok Késztermék Félkész termék Integráció Koordináció Szinkronizálás Kommunikáció Optimalizálás

E-gyártás Az E-gyártás a vertikális (üzleti) és a horizon- tális (beszállítói) rendszer integrációja, amely biztosítja az üzleti kapcsolat értékrendszere szerinti megfelelő információk megosztását, valósidejű elérhetőségét minden döntési szint számára a szervezeti egységektől kezdve a beszállítókig, vagyis minden résztvevő számára.

E-gyártás Az E-gyártás stratégiája: a gyártástechnológiai folyamatok követhető- sége érdekében egyeztetés szükséges a meg- rendelő, a gyártók és a beszállítók között. Az E-gyártás stratégiája: tartalmazza az E-business és az E-gyártás stratégiáit, megteremti a rendszerfejlesztés és megvaló- sítás menetének egységes tervezetét.

E-gyártás Kulcsfontosságú jellemzők: integrált tervszintű automatizmus, közvetlen kapcsolat a gyártókkal, átfogó együttműködés és megbízható karbantartás, testre szabott stratégia a beszállítói hatékonyság biztosítására.

E-gyártás Elosztó központ Kereskedő Megrendelő Alvállalkozó Alkatrész beszállító Gyártó E-business megrendelő Beszállító

Termelésirányítás és minőségirányítás Termelésirányítás: aktív, dinamikus teljesítményorientált Minőségirányítás: passzív, „alvó” Termelésirányítás Termelő rendszer Minőségirányítás

TQM alapanyag ellenőrzése, végtermék ellenőrzése. gyártásközi minőség alakulásának szimulációja, gyártási folyamat összhangja, on-line folyamatirányítás. Laboratóriumi ellenőrzés Műveletközi ellenőrzés Minőségtervezés megfelelés a szabványoknak, gyártmányfejlesztés, piackutatás, prototipus modelljének kialakítása. Minőségirányítás Minőséginformáció

minden olyan jellemző, amely a termék minőségét tükröző adatokból, jellemzőkből áll, a minőségellenőrzési eljárásokat, értékhatárokat tartalmazza. Jellemzői: –objektív, –azonnal felhasználható, –a valósághoz kapcsolható, –ellenőrizhető, –egyszerűen archiválható, –jól feldolgozható.

Minőséginformációk Piaci követelmények Kötelező előírások, specifikációk, dokumentációk TERMÉK követelmények a részegységekkel és gyártásközi állapo- tokkal szemben követelmények a ki- menő és beszerzett anyagokkal szemben TECHNOLÓGIA műveleti sorrend műveletek vizsgálati sorrend (ellenőr-zési terv) vizsgálati eljárások Nemzeti és nemzetközi szabványok

A minőséginformáció A minőségirányításhoz szükséges adatokat meg kell szűrni. Minden tevékenységi terület csak a feladatának megfelelő adatokhoz férhet hozzá. A minőségirányítási rendszer a komplex vezetési és irányítási rendszerszerves része.

A minőséginformáció felhasználásának céljai A minőség alakulásának megismerése minden munkafázisban, a minőségjellemző számok, adatok és paraméterek meghatározása (kvantitatív és kvalitatív jellemzők), a minőségi előírások és a termék minőségi jellemzői mindig biztosan megegyezzenek, a minőség változásai időben észlelhetőek legyenek, a kedvezőtlen minőségi változások még a keletkezéskor korrigálhatóak legyenek, a gyenge minőségből eredő költségeket csökkenteni lehessen.

A számítógéppel segített minőségbiztosítás Cél: –ütemes, rendszerezett adatgyűjtés, –strukturált adatszolgáltatás, –irányítási, beavatkozásai folyamatok gyorsítása, –az adatállomány folyamatos aktualizálása, –bizonylatok automatikus összeállítása, –a dokumentálás automatizálása, –az ellenőrzési munkák egyszerűsítése, –a minőséginformációk gyors kidolgozása, –gyors reagálás minden minőséggel kapcsolatos problémára.