Az eldugott paradicsom

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Cím: Hotkevicsa 5a, Yaremche, Ivano-Frankovsk járás Hotel « O Shale » Yaremche központjában található, a Kárpátok Nemzeti Park területén. A szállásról.
Kedves Pedagógusok! Tovább.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Készítette: Albert Krisztina
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
„ „HATÁRTALANUL” kirándulás
Kőröstetétlen.
Nyelv és nyelvjárás. A magyar nyelvjárások osztályozása
Szülővárosom bemutatása
Kalotaszentkirály.
Kölcse.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Készítette: Buda Ármin Nebehaj Tamás Vigh Dániel.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Olaszország.
Napkor A mi településünk.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár. A sárvári Spirit Hotel, Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája 2008 márciusában nyílt meg. A szálloda dús erd ő.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Magyarország természeti kincsei
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Lengyelország.
Magyarország.
Zselickislak.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
Kávás.
Osztrák Köztársaság Görcs E. 8.a.
Tiszafüredi Halas Napok
Történelmi vonatkozások
Úticélunk: Szlovénia - Göntérháza
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Érsekhalma.
Bér bemutatása.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Zemplénagárd.
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Földrajzi helyzete Kütahya város Nyugat-Anatóliában
Veresegyház.
románul Odorheiu Secuiesc,
Kistérségi település elemzés
Digitális témahét.
PROKO karácsonyi KVÍZ NEVEZETESSÉGEK.
Cím: Hotkevicsa 5a, Yaremche, Ivano-Frankovsk járás
Előadás másolata:

Az eldugott paradicsom Zalacséb Az eldugott paradicsom

Fekvése Zala megyében, Zalaegerszegtől 17 km-re, a Zala folyó partján. Erdők,szőlőhegyek, mezők övezte dombon fekszik. Kellemes éghajlat, bőséges vízellátottság jellemzi.

Története Feltehetőleg már az őskorban is lakott volt. A közelmúltban római-,közép-,és Árpád-kori maradványokra bukkantak. Az első írásos emlékek 1246-ból maradt ránk. 1908-tól a hivatalos neve Zalacséb.

Nevezetességei A falu életében nagy szerepet játszik a turizmus és a Bábolna rt. A Malom-tanya nevű panzió már a környező országokban is nagy hírnévnek örvend,kellemes hangulatáért. A kőtemplom,amely a körülbelül 1886-ban lerombolt fatemplom helyére épült.

A Malom-tanya A Zala-folyó partján,erdővel körülvéve helyezkedik el. A panzió egy eredeti vízimalomból lett átalakítva,itt szállásolja el a vendégeket és a házigazdákat egyaránt. Szórakozásra,kikapcsolódásra pedig rengeteg lehetőség kínálkozik.

Malom-tanya 2. A szobák jól felszereltek (fürdőszoba,TV), medence, szauna, folyóparti terasz,társalgó áll az üdülők rendelkezésére. Lehetőség nyílik: bográcsolásra, szalonnasütésre, kemencében sütésre, horgászásra,lovaglásra. Zalaegerszeg határában termálfürdõ és az ország legújabb aquaparkja található. Kirándulás, biciklitúra Őrség, Göcsej, ill. Ausztria, Szlovénia vidékeire (osztrák határ 40 km)

Általános tudnivalók a településről Rang: község Terület: 963 hektár Lakosság: 566 fő Telefonkörzet: 92 Irányítószám: 8996 Régió: Nyugat-Dunántúl Megye: Zala