Körösszegapáti Körösszegapáti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Felsőregmec.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagyszalonta.
Kőröstetétlen.
Róma az örök város.
Készítette: Szász Marianna 1.évf. geográfus hallgató április 16.
Szülővárosom bemutatása
Hullám kemping.
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Káloz.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
BÜKKSZÉK.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Kölcse.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Milota.
Kétsoprony.
Márok A falu bemutatása.
Bihartorda.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Készítette: Fröhlich Noémi
Készítette: Greges Dániel
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Nagyenyed.
A rómaiak nyomában.
HULLÁM KEMPING.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Nagyfüged.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
TISZAKÓRÓD Készítette: Bercséné Grezner Emese
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
Zselickislak.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Térkép 2..
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
KAMOND.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
„Gyorsabban az Európai Unióba” Sztráda Expressz program Közlekedési Múzeum, április 5.
,, Minden közösségnek vannak elvégzendő feladatai... és mindenki szívében benne lakozik az ehhez szükséges erő." Marianne Williamson,, Minden közösségnek.
Veresegyház.
Kistérségi település elemzés
Tetétlen.
Készítette: Csontosné Nagy Erika
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Körösszegapáti Körösszegapáti

Fekvése: Körösszegapáti, Berettyóújfalutól 20 km-re délkeletre fekszik a magyar-román határtól mindössze 2 km-re.

Megközelíthető: Budapest felől: Debrecen felől: M3-as autópályán a füzesabonyi lehajtóig, majd Tiszafüredig a 33-as főúton főúton, egészen Debrecenig, utána pedig Berettyóújfalu, Mezősas, Körmösdpuszta útvonalon 4-es főúton Püspökladányig, majd pedig Báránd, Földes, Berettyóújfalu, Mezősas, Körmösdpuszta útvonalon Debrecen felől: A 47-es főúton Derecske és Berettyóújfalu felé, majd Mezősas és Körmösdpuszta útvonalon

A község Története: A település az Árpádok uralkodása idején Keresszeg tartozéka. Az Apáti nevet az egykori apátságától, a Körösszeg előnevet a vártól nyerte az 1938-as Bihari monográfia szerint. A vélhetően Bocskai alapította hajdútelepet 1658-ban az erdélyi csapatok, 1660-ban a törökök pusztítják. A népesség növekedését gyorsítja, hogy a Belényesi-medencéből románokat telepítenek a faluba. A magyar-román határ közelében fekvő községhez tartozik a közeli Körmösdpuszta is.

Nevezetességek: Körösszegapáti református temploma (több mint 200 éves) Körösszegapáti községének a könyvtára Baptista Imatemplom (1889-ben épült)

Lehetőségek a kikapcsolódásra: Horgászás illetve fürdés a bányatóban (vagy a Körösben) Biciklizés a Körös védgátján Vadászat

A község Térképe: