Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Víz alatt a Bodrogköz Készítette: György Zoltán
Advertisements

Hogyan készítsünk el egy COCO-t???
MHT Országos Vándorgyűlés
Meteorológiai Előrejelzés Adatbányászati Támogatással Putnoki Gyula GTK ISZAM II.évf. Társszerzők: az ISZAM-os Meteor-team TDK-konferencia 2007 Gödöllő.
PIVOT kimutatás az időjárás előrejelzések pontosságáról Készítette: Takács Barbara GTK. II. KÖZG. 11. CS.
Felelősséggel a környezetért! Alapvetően azért nem erről szól a feladat! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Gazdasági Informatika Tanszék
8. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Szabadka, november A CARTESIO-ÜGY: ITT A SZÉKHELY, HOL A SZÉKHELY? KLENANC Miklós (Szegedi.
Készítette: Magyar Dániel
Molnar Ilonka. A marketing kutatas  tervezett  szisztematikus gyűjtés  elemzés  információ terjesztés.
Kezdhetek mindent elölről…
Döntés-előkészítő változatelemzések egy jogosultság kezelő alkalmazás Identity Management rendszerré alakítása kapcsán Készítette: Papp Zsuzsanna Belső.
A magyartarka tenyészbikák Készítette: Kozma Eszter (Gödöllő, 2008)
Energiatermelés külső költségei
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár - hazai vonatkozások
A Java programozási nyelvSoós Sándor 1/4 Java programozási nyelv 12. rész – Képek kezelése Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai.
Új félév, új kihívások!! 1. hét. A Tanár Úr elmondja, hogy milyen feladatot kellene csinálnunk a félév végére. 1. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán.
GAZDASÁGI INFORMATIKA II.
Hogyan készítsünk el egy COCO-t??? Ha választani lehet, inkább ezt a hegyet másznám meg!!!
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzés-alapú vizsgálat a COCO módszer használatával Készítette: Péter Gábor
(e)(i)HEM&XXL Hírgenerálás, kistérségi mintapéldán keresztül bemutatva.
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Online hasonlóságelemzések: Online hasonlóságelemzések: Tapasztalatok elítéltek képzésének engedélyezése kapcsán Pitlik László, SZIE Gödöllő (Forrás: My-X.hu.
Ajánlott irodalmak a szakértői rendszerek témakörében Hallgatói és oktatói referenciák: EGO (szakértői rendszerek online fejlesztése manuálisan)EGO MY-X.
A letermett gombakomposzt újrahasznosítása
Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.
A színek és formák nem engednek asszociálni a témára, ill. a háttér és a fehér betűk nem támogatják a láthatóságot!!! A magyartarka tenyészbikák Készítette:
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Hasonlóságelemzés COCO használatával
Hozam-előrejelzés a gabonatermesztésben
Online kommunikáció nappalos és levelezős tananyagok BA KMT II. Pitlik László, SZIE, GTK Gödöllő 2008 ősz INNOCSEKK 156/2006, ill. INNOCSEKK 438/2006.
Konzulens: Dr. Pitlik László
Trofimov Grigorij. - Faanyag beszállítók ár-érték összehasonlítása -Célcsoport: azon vállalkozások, ame- lyek import fenyő fűrészáruval foglalkoz- nak,
Készítette: Hajdú Julianna
A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási.
GTK-GVAM 11-es csoport. Bevezetés 1. Mi a vizsgált probléma? 2. Ki a célcsoport? 3. Mi a várható hasznosság?
KBSZ Vízi közlekedési Szakmai Nap Budapest
Magyar Optikai Művek (MOM) szervezési, számítógépes tevékenységei
Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
10. óra A HIBA -- esetek.
Margitay – Mérnöketika A MÉRNÖKI FELELŐSSÉG -- ESETEK 11. óra.
Lineáris egyenletrendszer megoldása MS Excel Solver segítségével
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Önálló labor munka Csillag Kristóf 2005/2006. őszi félév Téma: „Argument Mapping (és hasonló) technológiákon alapuló döntéstámogató rendszerek vizsgálata”
A KÖZGAZDASÁG-TUDOMÁNYI SZAK-TÁJÉKOZTATÁS
A magyarországi folyószabályozások geomorfológiai vonatkozásai
A Dijkstra algoritmus.
Árvízi veszély- és kockázati térképezés
Tömeggyarapodás hasonlóságelemzése Melyik tápanyag összeállítás lenne a legmegfelelőbb sertések számára, minél nagyobb tömeggyarapodás elérése céljából.
Gazdasági Informatika II.
Túl magas-e Magyarország CO 2 kibocsátása? Készítette : Vályi-Nagy Lilla Gvam I. évfolyam.
Szent István Egyetem Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar Az EU- tagság és a gazdaság fellendülése közötti téves kapcsolat vizsgálata.
Minuet: A Scalable Distributed Multiversion B-Tree Írta: Benjamin Sowell, Wojciech Golab, Mehul A. Shah Feldolgozta: Fokin Miklós, Hodosy Gábor, Tóth Tamás.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
A tehetetlen tömeg és a súlyos tömeg
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék R „Big Data” elemzési módszerek Kocsis Imre
A digitális kompetencia mérése. IKT-alapú értékelés
- Megújuló energiák felhasználásának elterjesztése - kiemelten a napenergia közösségi felhasználásának széles körű népszerűsítése és alkalmazása - az.
Az IKR zrt által forgalmazott II
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
1 Pest megyei Kastélyszállók szerző, dátum…. 2 Hazánk kastélyszállói, kúriái modern kor kényelmének és a régmúlt idők hangulatának ideális ötvözetét nyújtják.
SZOFTVEREK (programok)
Felelősséggel a környezetért! Készítette: Mácsai Vivien GTK-GVAM I.évf. / 2. csoport Gödöllő, 2008.
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam.
A Tisza árvízi szabályozásának közgazdasági elemzése
Előadás másolata:

Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam

A probléma: vajon helyesen mérik- e fel az árvizek következtében bekövetkező károkat a bevont szakértők (igazak-e az adatok) és ennek következtében helyesen osztják-e el az államtól kapott támogatásokat?

Objektumok Bodrogközi Taktaközi Délborsodi Poroszlói Laskó- Tisza- Zagyva- Tarna közi Szolnoki Tiszakécskei Csongrádi Szegedi

Attribútumok: Védvonalhossz (km) Javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz (km) Területe (km2) Veszélyeztetett terület (km2) Veszélyeztetett belterület (km2) Népesség (fő) Településeinek a száma (db)

A feladat által érintett célcsoportok Állami Számvevőszék, ha pl. ellenőrizni akarja az öblözeteket, hogy jogosan kaptak-e annyit, amennyit kaptak? Állam - segítség a támogatások elosztásában

A saját megoldás bemutatása COCO elemzés Lépcsőszűkítés 9-ről 5-re Lépcsőszűkítés 5-ről 3-ra „ZAJOK” szűrése Solver futtatása Kapott eredmény elemzése (lépcsőszűkítés felesleges volt, mert csak az”érzékenységet”mutatta ki)

Forrás: Excel

Az eredmények értelmezése A 9 lépcsős elemzés során azt az eredményt kaptuk, hogy marginális eltérés csak két öblözet esetén áll fent. A 9 objektumból csak 4 keveredik „gyanúba”, s csak kettő esetén jelentős az eltérés. Ez a módszer a kimutatásra véleményem szerint jónak bizonyult.

Ajánlások megfogalmazása (KÖVETKEZTETÉS) : Az eredményből az következik, hogy érdemes volt elkészíteni ezt a feladatot. Rávilágított arra, hogy a szakértő(k) a két eltérő öblözetnél nem jól dolgozott(tak). Ha valaki így utólag ellenőrizni szeretné az öblözeteket, ez szerintem egy jó módszer. De az is hozzátartozik, hogy nem mindegyik tulajdonság alkalmas a megoldás bemutatására: ebben az esetben csak a javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz adatai, a népesség, illetve a veszélyeztetett terület adatai „változtak”.

Irodalomjegyzék: Vásárhelyi- terv továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: http://http://www.vizugy.hu/vasarhelyi/doc/doc.htm letöltve: 2008. 03. 30.) Az árvíz fogalma (2002) Budapest (Internet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Árvíz letöltve: 2008. 03. 30.) A Vásárhelyi-terv: a tiszai árvízvédelmi rendszer továbbfejlesztése (2002) Budapest (Internet: http://www.aquadocinter.hu/themes/Vasarhelyi/Vasarhelyi_terv.htm letöltve: 2008. 04. 15.)