Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Advertisements

Adó és illeték változások 2012-ben
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Kétharmad, háromnegyed, négyötöd: mindenki olvas újságot
AZ INTERNET 2007 –es dijjazott képei.. A legjobb természeti tájkép (nyilt területi) 100 ból 88.6 pont.
Elszámolás amit az oktatók 90%-a használ (NAV)  SUZUKI SWIFT 1,3  Gyár által megadott fogyasztás: 7,4liter  NAV által engedélyezett szorzó 1,9  NAV.
Folie 1 C-QUADRAT ARTS Best Momentum >> Értékfejlödés 1 éven keresztül Termékinformáció >> C-QUADRAT ARTS Best Momentum Összhozam Maximális veszteség Best.
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Keresőmarketing Nap 2007 A keresés mindent visz? Avagy a keresés szerepe a mindennapokban… Darvas Péter Szonda Ipsos.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Genertel sajtótájékoztató – az NRC kutatási adatai június 9.
Statisztikák. Foursquare • 2014 Januári adatok forrás: foursquare.com/about • Több mint 45 millió felhasználó • Több mint 5 milliárd check-in • Több mint.
Forgalomterelés videóhirdetéssel Sáfrány Katalin Marketing és online szolgáltatások osztályvezető.CommerceDay Budapest,
Felnövekvő médiafogyasztók: fognak-e még rádiózni a fiatalok? Nobody’s Unpredictable Media Hungary What do we see? Szonda Ipsos.
GÉMOSZ KONFERENCIA 2007 Egy online kutatássorozat tapasztalatai.
TOYOTA HIBRIDEK – a fenntartható mobilitás alternatívái
Hernádi László TUDÁS, SEBESSÉG, GYŐZELEM. A pilóta és a titkos „összetevők”
Facebook.com/KBCEquitas | twitter.com/KBCEquitas | Kihagyhatatlan lehetőségek a vagyongyarapításban László Zoltán Marketing Manager,
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
A biztosítók vagyonkezelésének aktuális kérdései Mit kezdjünk az alacsony hozamkörnyezettel? MABISZ Konferencia október 19. Hamecz István elnök-vezérigazgató.
Halmazállapotok Részecskék közti kölcsönhatások
Török Ádám Környezettudatos Közlekedés Roadshow,
0 Budapest, december 8. Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Nyitórendezvény Előadó: Nemecz Gábor Szakigazgató Beruházási.
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
A magyartarka tenyészbikák Készítette: Kozma Eszter (Gödöllő, 2008)
Határkeresztező kapacitások mennyiségei és árai 2009-ben
Mellár János 8. óra Április 2. v
Győr, NYME Minőségbiztosítási Bizottság munkaértekezlete Az EFQM modell - rövid ismertetés- Vas Beatrix Minőségfejlesztési és Informatikai Központ.
A magyar vontatási piac helyzete és jövője
Miért vonzó a startup a befektetők szempontjából?
1. hét 2. hét 3. hét  A témaválasztás során rengeteg feladat megoldása merült fel: Alkotmánybíró választásAlkotmánybíró választás Táplálék kiegészítők.
Online hasonlóságelemzések: Online hasonlóságelemzések: Tapasztalatok árfolyamok előrejelzésekor ad hoc kérdések és inputok alapján Pitlik László, SZIE.
A színek és formák nem engednek asszociálni a témára, ill. a háttér és a fehér betűk nem támogatják a láthatóságot!!! A magyartarka tenyészbikák Készítette:
Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam
Készítette: Dömötör Ádám. Az elemzés célja A kiválasztott nyolc internetszolgáltató internetes csomagjainak összehasonlítása Az összehasonlítással segíteni.
Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.
Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.
A joghurtok Készítette: Timár Cecília. A joghurtokról általában A joghurtok rendkívül egészségesek az ember szervezet számára, ezenkívül a piaci eladási.
Szoftverminőség biztosítása
DoktorInfo Egészségügyi telefonos és internetes tanácsadó rendszer előkészítése (és megvalósítása) Dr. Gaál Péter, Lendvai Ferenc március 30.
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
2008. évi Országos kompetenciamérés 6. osztály / Matematika
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
A szemcsehatárok tulajdonságainak tudatos módosítása Szabó Péter János BME Anyagtudomány és Technológia Tanszék Anyagvizsgálat a gyakorlatban (AGY 4) 2008.
A szemcsehatárok tulajdonságainak tudatos módosítása
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
1. feladat Makó és Veszprém között a távolság 270 km. Reggel 8-kor elindult egy vonat Makóról 60 km/h sebességgel. 9-kor Veszprémből indult egy gyorsvonat.
JEREMIE Programok módosulásai
EGI-InSPIRE RI EGI-InSPIRE EGI-InSPIRE RI e-Science Café RMKI Hernáth Szabolcs 8/5/2014.
7. Házi feladat megoldása
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
Százalék számítás - 1. feladat
Szabó Márton Kopint –Tárki Zrt. ELÁRASZTJA A MAGYAR PIACOT AZ IMPORT ÉLELMISZER ?
A BKV ZRT. HAJÓINAK BEMUTATÁSA Tabán  Gyártási éve:1984.  Befogadó képessége: 100 személyes termes hajó, amely az alsó fedett részen biztosítja.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
A gazdasági válság hatása a magyarországi vállalkozások körében H-1024 Budapest, Margit krt. 5/b  Tel: :   Web:
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
Comenius Logo (teknőc).
Marketing és jó példák a falusi turizmusban
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Dr. Nagy Szabolcs Mérlegen a revízió: Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során.
Kvantitatív módszerek
Az elektromos autó, jövő a jelenben
MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI.
Perifériás érbetegség és krónikus vesebetegség: a fokozott
ÜZEMELTETÉST TÁMOGATÓ MŰSZAKI FEJLESZTÉSEK AZ AUTÓIPARBAN.
Hogyan találnak meg a digitális térben? Keresőmarketing Sziebig Péter üzletág vezető Klikkmánia - keresőmarketing ügynökség
Cégautó vásárlás és üzemeltetés a Ford támogatásával
Előadás másolata:

Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra

Összehasonlított haszongépjárművek Citroen Berlingo Fiat Ducato Ford Transit Connect Mercedes Sprinter Peugeot Partner Volkswagen Caddy Volkswagen Transporter

Citroen Berlingo 92 LE 3m 3 raktér térfogat 0-100km/h-12sec 161 km/h max sebesség 4,6 l átlagfogyasztás 60 l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Fiat Ducato 100 LE 8m 3 raktér térfogat 0-100km/h-11 sec. 130km/h max. sebesség 9l átlagfogyasztás 90l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Ford Transit Connect 90 LE 1m 3 raktér térfogat 0-100km/h-15 sec. 146km/h max sebesség 8l átlagfogyasztás 45l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Mercedes Sprinter 150 LE 7m 3 raktér térfogat 0-100km/h-8,6 sec. 150km/h max.sebesség 10,4l átlagfogyasztás 75l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Peugeot Partner 75 LE 3m 3 raktér térfogat 0-100km/h-14,2 sec. 148km/h max.sebesség 7,5l átlagfogyasztás 55l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Volkswagen Caddy 102 LE 3m 3 raktér térfogat 0-100km/h-9,1 sec. 166km/h max.sebesség 8,2l átlagfogyasztás 60l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Volkswagen Transporter 115 LE 5 m 3 raktér térfogat 0-100km/h-17,8 sec. 168km/h max.sebesség 10,5l átlagfogyasztás 80l-es üzemanyagtartály Ft Forrás:

Cél Az elemzés lényege az volt, hogy segítséget nyújtson autókereskedőknek, akik még nem tudják melyik márkába fektessenek be, ill. szintén segítséget nyújthat autó vásárlóknak.

Elemzés Az elemzés során kiderült, hogy a Ford Transit Connectet túl értékelték, többet adtak el belőle, mint az elemzés szerint kellet volna. A Citroen Berlingot, pedig alulértékelték, kevesebb fogyott belőle tavaly, mint azt a tulajdonságai alapján megérdemelte volna. A többi autó pedig kiegyensúlyozottnak bizonyult.

Elemzés Szintén kiderült, hogy a legfontosabb tulajdonság egy haszongépjármű esetében a raktér térfogata, mondjuk ez valamilyen szinten érthető. És a legérzékenyebb tulajdonság a maximális sebesség.

Végkövetkeztetés Sokkal eredményesebb lett volna az elemzés, ha több autót is össze lehetet volna hasonlítani, ha a rendelkezésre álló információ nem lett volna szűkös. Szóval ez az elemzés csak modell, nem mérvadó, ilyen célú döntéseknél. Ezt bizonyítja a valóság, mivel a Ford kiemelkedően jó évet zárt tavaly, ezzel szemben az elemzésben nem adhatott volna el annyi autót.

Haszongépjármű részesedés

Utószó A diagramból is látszik, hogy érdemes a Fordba fektetni, de ez is annyira piac függő. Elég csak, ha a vásárlók preferencia rendszere megváltozik. Egy jó reklámmal elő segíthető a piac szerzés. De ez már legyen a kereskedők gondja.

Irodalomjegyzék Peter Haynes (2007.okt.26):LCV volumes rise in European markets; JATO Dynamics, England (internet: lumes%20rise%20in%20European%20markets% pdf, letöltés dátuma ) lumes%20rise%20in%20European%20markets% pdf Horváth Györgyi(2008.feb.20.):Európai új autó regisztrációk; Az üzleti élet, a logisztika, és a gazdaság szakmai lapja, Budapest (internet: auto-regisztraciok?pid=1,letöltés dátuma: ) auto-regisztraciok?pid=1 B.D.(2008.feb.22.):Első helyen a Volkswagen haszonjárművek; Az üzleti élet, a logisztika, és a gazdaság szakmai lapja, Budapest (internet: a-volkswagen-haszonjarmuvek, letöltés dátuma: ) a-volkswagen-haszonjarmuvek Számok mögött (2007.); Autólabor online autós magazin, Budapest (internet: =3238, letöltés dátuma: ) =3238