Informatikai igények a toborzás és kiválasztás piacán (saját szempontú vizsgálat) Kunos Andrea – MediaGo Alapítvány 2011.10.15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT (CRM)
1 ICEG Európai Központ 1118 Budapest, Dayka G. u 6/B. Telefon: (1) Fax: (1) honlap: „Klaszterek”
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
IVSZ IT piaci felmérés, 2006 Sajtótájékoztató december 6.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
DPR és egyetemi stratégia Diplomás Páyakövetés
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
4. Gyires Béla Informatikai Nap május 6.1 Márton Ágnes Debreceni Egyetem Informatikai Kar Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék A Virtual.
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
1950-es évek 1960-as évek 1970-es évek 1980-as évek 1990-es évek
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Projektindítási, dokumentálási és portfoliószintű költségkövetési feladatok támogatása az EPM.
A CRM bevezetési projektek sajátosságai
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Nagyvállalati projektmenedzsment megoldás a Fővárosi Vízművek Rt.-nél Előadó: Fritsch Róbert CIO, Fővárosi.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Innovatív HR-modulok fejlesztése
Piacelemzés - CRM beruházások alakulása
Kompetencia alapú közvetítés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Kutatási Zárókonferencia, Budapest 2008.
TAMOP /2/KMR Projekt szakmai vezető: Demeter Attila alezredes március 23. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
VEZETŐI SZÁMVITEL © – A STRATÉGIAI MÓDSZEREK INTEGRÁLT MEGVALÓSÍTÁSÁRA – dr. Laáb Ágnes BME, egyetemi docens, kandidátus elé r hetőség:
AVIR – intézményi adatmodell K+F+I szekció február 2.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató.
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
HR-klub február 16. Előadó: Hegedűs Márta Értékteremtő szolgáltatói kultúra HR eszközökkel.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Karrierlehetőségek a multiknál
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
HR – több nézőpontból 1. SZIE-HR-IT-DAY HR – több nézőpontból „A rendezők szándéka, hogy szűküljön az egyetemi képzés és a piacképes gyakorlati.
? ? ? ? ? Molnár Ferenc Milyen a jó informatikai háttér az ügyfélkezeléshez, ügyfél- információhoz? A jó CRM nélkülözhetetlen.
C. R. M ? SZÁMADÓ NAP C. R. M SZÁMADÓ NAP 2006.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
Bemutatkozunk Több évtizedes szakmai tapasztalat
Beszerzések hatékonyság növelése
Vállalatirányítási rendszerek bevezetése és tapasztalatai a KKV szektorban Oldal Zoltán vállalati tanácsadó Gy-M-S Kereskedelmi és Iparkamara KKV vezetők.
8. tétel.
Országos nagykereskedelmi menedzser
A munkaerőpiac mai kihívásai
Hatékony és pontos munkavégzés
Kompetencia alapú közvetítés
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Hatékony és pontos munkavégzés
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Informatikai igények a toborzás és kiválasztás piacán (saját szempontú vizsgálat) Kunos Andrea – MediaGo Alapítvány

Bevezetés A BA/BSC szakokon tanuló Hallgatók képzését mindenképpen közelíteni kell a gyakorlathoz, s nem a „diplomás rabszolgaság” alaptípusához, hanem a kreatív és innovatív, szuverén, problémafelismerő és döntés-orientált, a tények talaján állni képes, intuitív képességeit még sem elveszítő ideálhoz... Ebben a folyamatban a piaci/intézményi szereplők és az egyetemek közös gondolkodása megkerülhetetlen. A felek kompromisszuma maga a tananyag/tematika, s a jó munka eredménye az ideálhoz egyre nagyobb létszámban egyre közelebb kerülő Hallgatóság…

Áttekintés  A MediaGo Alapítványról – pár szóban  A HR informatikai igényekről általában  A toborzás és kiválasztás informatikai támogatása  Tipizálható HR-es kiválasztási folyamattípusok Kunos Andrea – MediaGo Alapítvány

A MediaGo Alapítványról – pár szóban Egy alapítvány a pályakezdők támogatására Célunk a versenyszféra és az oktatás közötti kapcsolat megteremtése Jellemzően HR-es folyamatok és informatikai kapcsolódás

A téma alapján releváns vállalatok nagyobb része már használ valamilyen informatikai megoldást Fő hangsúly: HR back office, munkaidőnyilvántartás, bérszámfejtés, CRM Integrált megoldások és kiegészítő szoftverek elsősorban a nagyvállalati szegmensben A HR informatikai igényekről általában

Csoportok : 1. Főtevékenység a HR 2. Főtevékenység nem a HR, de meghatározó nagyságú munkaerő-állománnyal rendelkeznek A HR informatikai igényekről általában Kik a releváns piaci szereplők?

Főtevékenység a HR Munkaerőközvetítők Fejvadászok Munkaerőkölcsönzők Iskolaszövetkezetek Egyéb követítéssel foglalkozók Főtevékenység nem a HR Nagyvállalatok Értékesítői hálózatok, sales house-ok A HR informatikai igényekről általában Kik a releváns piaci szereplők?

Az informatikai támogatás elengedhetetlen Igények változása a toborzási tevékenység mértékének változásával: 1. Rendszerezés Excel-fájlokba 2. Saját fejlesztésű egyedi megoldások használata 3. Külső fejlesztésű egyedi megoldások használata 4. „Dobozos” szoftver használata önmagában 5. Integrált HR rendszer használata A toborzás és kiválasztás informatikai támogatása I. GYAKORISÁGGYAKORISÁG

Összefoglalva a toborzás-kiválasztási területen a szoftveres támogatás elsősorban a nagyvállalati szegmensben mérvadó. A kkv szektorban az igény létezik, azonban erős árérzékenység miatt „nincs ló, jó a szamár is” elv követése Mi adhat megoldást? Minimális konfiguráció, csökkentett árak A toborzás és kiválasztás informatikai támogatása II.

A toborzás és kiválasztás informatikai támogatása III. Mi adhat megoldást? Minimális konfiguráció, csökkentett árak „Dobozos” szoftver Folyamattipizálás

Tipizálható HR-es folyamattípusok 1. Projektalapú megközelítés 2. Személyalapú megközelítés A keresés adott projekthez rendelhető (ügyfél, megrendelés vagy pozíció orientált projektek) Nem jellemző a jelöltek „előinterjúztatása” Az interjúztatottak másik projekthez rendelése eseti jellegű Projektalapon keresnek jellemzően a munkaerőközvetítők, munkaerőkölcsönzők, iskolaszövetkezetek, fejvadászok, a nem HR-es főtevékenységgel bíró nagyvállalatok 1. Projektalapú megközelítés

Tipizálható HR-es folyamattípusok 1. Projektalapú megközelítés 2. Személyalapú megközelítés A keresés egyáltalán nem, vagy nehezen rendelhető projekthez, hanem önmagában a személyre irányul Ugyanarra a pozícióra és saját részre történik a keresés (lsd. értékesítési hálózatok) vagy megkülönböztethetőek ügyfelek, azonban a középpontban a személy áll, nem a megrendelés (lsd. MediaGo Alapítvány) Jellemző a jelöltek „előinterjúztatása”, „tartalékolása” 2. Személyalapú megközelítés

Hivatkozások Rendelkezésre álló nyilvános elemzések Kis mintájú, de reprezentatív személyes megkérdezések Köszönöm a figyelmet! Kunos Andrea – MediaGo Alapítvány