Románia vidéki térségei és Székelyföld esélyei az eddig elért eredmények és az új kohéziós politika tükrében Csata Andrea dr. György Ottilia, András Zoltán.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionális politika
Advertisements

ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Területalapú támogatások Udvarhelyszéken Sólyom Andrea.
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XI. VÁNDORGYŰLÉSE Az új európai kohéziós politika November 22. Kaposvár PhD hallgató SZIE Enyedi György Regionális.
Fejlesztéspolitika a verseny- képesség szolgálatában Dr. Tétényi Tamás Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi Szakosztályának ügyvezető elnöke A közgazdaságtudomány.
Székely kapuk útja. 1. Általános adatok Kérelmező: Hargita Megye Tanácsa Megvalós ítási időtartam: 24 hónap Összköltségvetés: ,77 lej Önrész: 22.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése A turisztikai pályázatok gazdaságélénkítő hatása az Észak-Magyarországi régióban.
Winkler Gyula EP képviselő
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
Humánerőforrás fejlesztés az Ú j Sz échenyi T ervben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Kiváltás projektszemmel, a jövő
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése GOP konstrukció és KMOP tükörkonstrukció.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Sárgarépa piaca hasonlóságelemzéssel Gazdaság- és Társadalomtudományi kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök I. évfolyam Fekete AlexanderKozma Richárd.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSÉI TERV (NSRK 2007–2013) KÉSZÍTÉSÉNEK NÉHÁNY VITAPONTJA Dr. Faragó László MTA RKK 44. Közgazdász vándorgyűlés, Nyíregyháza.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
„New Hungary” Rural Development Programme A Pannónia Kincse LEADER Egyesület AaAa Nyárádszereda, Pannónia Kincse LEADER Egyesület.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) tevékenységei Kocsondi Tamás Sopron, február Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely,
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Hargita Business Center – Vállalkozói inkubátorház.
 Római szerződés: 1957március 25.  Európai Ipar fejlődése  1973 olajválság  es évek legnagyobb problémája  80 – s években Amerika és Japán.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Szélessávú tervek és akciók
Ágazati GDP előrejelző modell Foglalkoztatási és makro előrejelzés Vincze János Szirák, november 10.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
A NEMZETI STRATÉGIAI REFERENCIAKERET (2007–2013) KÉSZÍTÉSÉNEK TAPASZTALATAI Dr. Faragó László MTA RKK Sopron március 1.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
Európai Uniós ismeretek
Előadás másolata:

Románia vidéki térségei és Székelyföld esélyei az eddig elért eredmények és az új kohéziós politika tükrében Csata Andrea dr. György Ottilia, András Zoltán Kaposvár, 2013.november 21-22

EU-s források lehívásának aktuális helyzete Regionális operatív program általános bemutatása Központi fejlesztési régió forrás lehívásának elemzése Időbeli ütemezés kérdése Koncentráció kérdése Következő ciklus kihívásai, különös tekintettel a rurális térségekre Konklúziók

Forrás: Románia Kormánya, az Európai Uniós Források Minisztériuma Március Tervezett periódusra Leadott projektek Jóváhagyott projektek Leszerződőtt projeketKifizetetettEU felé elszámoltEU által visszafizetett Operatív programDarab Érték- millió lej Darab Érték- millió lej Darab Érték- millió lej Millió lej%Millió euro%Millió euró% Szállítás ,41467,3810,24 295,186,46 Környezeti ,76581,1412,88 464,610,3 Regionális ,09 953,83 25,6 920,3424,7 Humán erőforrás fejlesztés ,26410,4111,81 410,4111,81 Versenyképesség ,93369,1714,45 172,916,77 Adminisztratív kapacitás ,1951,7724,89 51,2324,63 Technikai segítségnyújtás ,2331,5418,53 31,0318,23 Összesen , ,2414, ,7012,21

Regionális operatív program A ROP stratégiai célja a gazdasági, társadalmi, fenntartható és területileg kiegyensúlyozott fejlődés elősegítése, Románia régióiban az egyedi szükségleteknek és erőforrásoknak megfelelően, a városi növekedési pólusokra, az üzleti környezet és az alapinfrastruktúra javítására fektetve a hangsúlyt A program a területi kohézió erősítését tartja elsődlegesnek, hogy Románia régiói, különösen a kevésbé fejlett régiók, a beruházások számára vonzó helyekké váljanak. A Regionális Operatív Program pénzügyi kerete a as időszakra euró, amelyből eurót az Európai Regionális Fejlesztési Alapból fedeznek, a fennmaradó összeg pedig az állami költségvetésből és a magánszférából, a pályázók önrészéből származik, A regionáli operatív program fejlesztési tengelyei: 1. A városi növekedési pólusok fejlesztésének támogatása 2. A regionális és helyi szállítási infrastruktúra javítása 3. A helyi és regionális szociális infrastruktúra javítása 4. A helyi és regionális vállalkozási környezet fejlesztésének segítése 5. A turizmus fejlesztése és népszerűsítése 6. Technikai segítségnyújtás

Pályázatok hiányosságai A fejlesztések az adott szektor részterületeire vonatkoznak Például turizmus: panziók számának növekedése, de a turisztikai marketing és a helyi termékek értékesítésének integrálása elmaradt Székelyföldi megyék tekintetében jóléti hatást növelő pályázatokat hívtak le, ugyanakkor a gazdasági felzárkóztatást, versenyképességet segítő programokban nagy a lemaradás (fenntarthatóság kérdéses)

MegyeÖsszérték-lej A legjobban teljesítő megye százalékában Dâmbovi ț a Arge ș Prahova Teleorman Giurgiu Ialomi ț a Călăra ș i

MegyeÖsszérték- lej A legjobban teljesítő megye százalékában Ia ș i Bacău Suceava Neam ț Boto ș ani Vaslui

MegyeÖsszérték A legjobban teljesítő megye százalékában Bra ssó Maros Fehér Szeben Kovászna Hargita K ö zponti Fejleszt é si Regi ó n bel ü li forr á sleh í v á si k ü l ö nbs é gek a ROP keret é n bel ü l Saj á t szerkeszt é s a region á lis operat í v program hivatalos honlapja alapj á n, let ö lt é s d á tuma:

ROP és kohézió kérdése CountyTotal The best performing county in percentages Brasov Mures Alba Sibiu Covasna Harghita CountyTotal- EUR The best performing county in percentages Alba Brasov Harghita Mures Sibiu Covasna ROP NVFP County A The best performing county in percentages Brasov 100 Sibiu 82,83275 Alba 78,19211 Mures 57,61269 Harghita 53,06878 Covasna 48,97466 GDP/capita 2012 Harghita county was the second on a national level after Constanta county in agricultural subsidies, because of the grants for disadvantaged mountainous regions

Támogatás összérték RON GDP arányosan 2012-re vetítve 2012-es GDP arányosan Pályázatok száma ROP ,70%3,62%62 NVP ,47,45%1,24%1930 Területalapú támogatás ,55% Minden direkt támogatás ,20%56.000

The allocation (% from ESIF) by Operational Programme (billion Euros) Eu Policy Operational Program (OP) Amount % from ESIF European Cohesion Policy Large infrastructure OP Human Capital OP Administrative Capacity OP Regional OPs Competitiveness OP Technical Assistance OP European Territorial Cooperation Teritorial Cooperation Program Romania ‐ Hungary Teritorial Cooperation Program Romania ‐ Bulgaria Common Agricultural Policy Rural Development OP Fisheries P The Partnership Agreement for Romania , 31 May 2013, page 91

Várható változások Kutatás és fejlesztés felértékelődése: rendszer hiba, adottságok hiánya, megfelelő humánerőforrás hiány Zöld energia kiemelt szerepe: energia árak növekedése a támogatási rendszer sajátosságai miatt, befektetők érdekeltsége Fenntarthatósági konfliktusok jönnek létre: társadalmi, gazdasági és környezeti célrendszerben valamint zöld-zöld konfliktusok

Összegzés A regionális operatív programra: számottevő összegeket sikerült lehívni főleg jóléti intézkedésekre a közszféra által, de a vállalkozások versenyképességére és a gazdasági környezet javítására kevesebbet A rurális jellegű megyék, nagy városok nélküli megyék és térségek hátrányát növelte ROP A tervezés aktuális fázisa szerint ez a tendencia nem fog változni.

Köszönöm a figyelmet!