Akik számítanak „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok.” Fil.1,3.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Ha szívemben Istennek békéje él,
Feltehetek egy kérdést?
Az Élet Igéje április.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
Kis Angyalkák.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
A HÁROM FA.
A M E R C É D E S.
Igaz történet karácsony előttről
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
A FELESÉG NAPLÓJÁBÓL - Szombat este -.
Történet a szeretetről
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
Jézus (tudományos) halála
Polgári szellem és értékrend Márai Sándor művében
(A tudomány szemszögéből)
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Assisi Szent Ferenc Ima.
10 RÓZSA SZÁL Önnek.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
AZ ÉLET PILLANATAI.
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Őszi képek – és a sikló…  Lapozáshoz majd kattints…
A sütemény.
Gabriel García Márquez
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
A sport egészséges Ahogy Winston Churchill mondta:
Kis Angyalkák.
Jedlik Ányos igaz története Jedlik Ányos István ( )
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
(A tudomány szemszögéből)‏
A HAJÓTÖRÖTT
Hálaének Pecznyík Pál verse. Zengjen hálaének, e földön mindenütt,
VERS RÓLAD.
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
A BOLDOGSÁG TITKA.
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
Azt hiszem, nem vagyok sértődött suszter, aki a járókelők lábát figyeli. De a valóságot nem árt figyelni. Nem árt mindent, ami van és lesz, ennek a valóságnak.
Pozitív gondolatok.
ISTEN hozott köztünk!.
A BHAGAVAD GITA EGYSZERŰEN.
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Ha ezt az üzenetet megkapod …
„Igazságok”.
Szellemes mondások Zene: Enya - Celts Kattintással tovább!
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Egy üzlet tulajdonosa hirdetést rakott a kirakatába, melyen ez állt: „Kutyakölykök eladók” Az ilyesfajta hirdetések mindig vonzzák a gyerekeket, és hamar.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Miért aggódsz?.
Az elátkozott krumpli-s mese
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
A két nővér története Logika nővér Matematika nővér és.
A VILÁG HÉT CSODÁJA. E gy csapat diák azt a feladatot kapta, hogy készítsenek egy listát arról, mit tekintenek most a világ hét csodájának. V alószínűleg…
Vlagyimir Grigorjevics Szutyejev:
Előadás másolata:

Akik számítanak „Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok.” Fil.1,3

V an egy igaz történet egy kisfiúról, akinek a húga vérátömlesztést kellett hogy kapjon. A z orvos elmagyarázta a kisfiúnak, hogy a húgának ugyanaz a betegsége, mint amib ő l a fiú két évvel korábban felépült. A k islánynak az az esélye a gyógyulásra, hogy vérátömlesztést kapjon olyan valakit ő l, aki már legy ő zte ezt a betegséget, így tehát a fiú ideális donor.

A dnál vért Mary – nek – kérdezte az orvos. Johnny tétovázott, az alsó ajka remegett, aztán elmosolyodott, és ezt mondta: „ persze, a húgomért.” N emsokára betolták a két gyereket a kórterembe – Mary sápadt és sovány volt, Jonny er ő s és egészséges. N em szólalt meg egyikük sem, de amikor a tekintetük találkozott, Jonny elmosolyodott.

A mikor azonban a n ő vér beszúrta a t ű t a karjába, Jonny mosolya lehervadt. F igyelte, ahogy a vére átfolyik a csövön. A mikor a megpróbáltatás már csaknem véget ért, Johnny kissé reszketeg hangja megtörte a csendet: „ D oktor, mikor fogok meghalni?”

Csak ekkor értette meg az orvos, hogy Johnny miért tétovázott, miért remegett az ajka, amikor beleegyezett a véradásba. Azt gondolta, hogy ha vért ad a húgának, az azt jelenti, hogy lemond az életéről. Abban a röpke pillanatban meghozta nagy döntését.

É rted ki adná oda az életét? E zek azok az emberek, akikbe érdemes befektetned az életedet. Ő k azok, akik felé ki kell mutatnod nagyrabecsülésedet, most, amíg még teheted. Ő k pótolhatatlanok! A mikor már nem lesznek, rá fogsz jönni.

N éhány dolog, ami most felzaklat, akkor jelentéktelennek fog t ű nni. T ehát hozd ki a lehet ő legtöbbet minden pillanatból! H ozz létre olyan emlékeket, melyeket aztán kincsként ő rizhetsz. L égy bölcs, építsd az életed azok köré, akik számítanak!