Balogh Sándor A BKIK Maghreb Szakmai tagozat elnöke

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
Advertisements

Nemzeti Innovációs Hivatal
Állami (minisztériumi) feladatok beszállítói területen
MAGYAR-VIETNAMI KAPCSOLATOK:
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Bács Edit osztályvezető Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály Szeged, január 19.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
Rövid beszámoló egy tört évről 2013 Klaszter Klubest Bertalan Zsolt elnök.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
1 Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch – Ungarischen Industrie- und Handelskammer Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara.
Magyar sikerek Kínában
A nyugat-balkáni országok gazdaságáról számokban - Mekkora piacról beszélünk és elsősorban milyen típusú külpiaci együttműködésekre van lehetőség? Piac.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Oroszországi befektetési lehetőségek Magyar-Orosz Üzleti Fórum Budapest, október 30. Tóth Imre Tiszteletbeli elnök BKIK, MKIK Magyar-Orosz Tagozat.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, május.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
Szigetszentmiklós SUSAN – Dél – Afrikai Regionális Üzleti Hálózat Fő szervező:HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) Dr. Mészáros Kálmán
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kismértékben javuló kilátások A magyar vállalkozások üzleti helyzete és várakozásai Az MKIK GVI áprilisi vállalati konjunktúra felvételének eredményei.
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
Dobos Erzsébet Elnök HITA Május 26. Az eredmények tükrében.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A KEXPORT program eredményei
KEXPORT Klaszter Céljai Őri István KEXPORT Klaszter Bizottság elnöke
A HITA nyomda- és csomagolóipari ágazati exportösztönzési tevékenysége.
Globális Diplomácia I.: a Közel-Kelet és Észak-Afrika szeptember 18.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
SUSAN Szub-Szaharai Regionális Üzleti Hálózat Az Ütlet Házhoz Jön Kalman Meszaros, dr. Economic and Commercial Counsellor HITA / Embassy of Hungary, Pretoria.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
HongkonG Kína kapuja.
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM A külgazdasági kormányzat fókuszában a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése.
Chambre de Commerce et d’Industrie Magyar - Francia Kereskedelmi
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozat.
Mészáros László prezentációja. Hong Kong TDC Tények Hongkongról A világ legszabadabb gazdasága (Cato Inst.) 11. a világkereskedelemi ranglistán Világelső.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Exportáljon velünk! A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szolgáltatásai kis- és középvállalkozásoknak Rendás Ágnes tanácsadó Belföldi Regionális Hálózat.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Magyarország – Csehország Bilaterális gazdasági kapcsolatok Orosz György főosztályvezető, Globális Főosztály KÜLGAZDASÁGÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG.
T RADICIONÁLIS PIACOK, Ú J LEHETŐSÉGEK ! MNKH K ÖZÉP - EURÓPAI K ERESKEDELEMFEJLESZTÉSI H ÁLÓZAT K FT. B EMUTATKOZÁS.
Magyarország és Koszovó bilaterális gazdasági kapcsolatai Budapest, december 9.
Magyar-román gazdasági kapcsolatok Bogár Ferenc gazdasági tanácsos.
Az ITDH új szolgáltatásai Hagyományos elemek Kiállítások Kereskedelemfejlesztési pályázatok Üzletember találkozók itthon és külföldön Relációs.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Nemzetközi kereskedelemfejlesztési lehetőségek Ázsiában European Business and Technology Centre EU-Japan Technology Center EU Korea Industrial Cooperation.
Road - Show BELGIUM. 10,6 millió lakos, km2 Új ország (1830), mini EU (7 kormány, 7 Parlament) 3 hivatalos nyelv plusz kommunikációra angol.
TUNÉZIAI – MAGYAR ÜZLETI TANÁCS
az önkéntes kamarai tagság
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Projektbemutató - Debrecen
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Projektbemutató - Debrecen
Előadás másolata:

Balogh Sándor A BKIK Maghreb Szakmai tagozat elnöke PIAC&PROFIT Piacbővítés exporttal A BKIK nemzetközi tevékenysége a kkv-kv számára Balogh Sándor A BKIK Maghreb Szakmai tagozat elnöke

Tagozódás 1., Külpolitika – nyilvános, látható 2., Diplomácia – „titkos”, színfalak mögötti 3., Gazdaságdiplomácia – többszereplős - csúcsdiplomácia – Államfők az üzletért - hagyományos diplomácia – Nagykövetek az üzletért - szakdiplomácia – mindenki az üzletért : a., Szaktárcák – NGM, FVM, KIM b., Kamarák – BKIK, MKIK, VOSZ c., Civil szervezetek – MMÜT, TMÜT, HTCC d., (nagy)vállalatok – nemzetközi holdingok, ( régebben nemzeti IMPEXek )

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara - 2011-ben megalakult az Észak-Afrikai Szakmai Osztály, - Majd ezt követte: a Latin-Amerikai Szakmai Osztály a Kínai Szakmai Osztály a Közel-Keleti Szakmai Osztály az Ibériai Szakmai Osztály a Szub-Szaharai Szakmai Osztály az FÁK Szakmai Osztály az ASEAN Szakmai Osztály az Ausztrália és Óceánia Szakmai Osztály a Vietnami Szakmai Osztály az Olasz Szakmai Osztály (2014) az Afrikai Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra nemzetközi tevékenysége Kína, Vietnám és az ASEAN országok A BKIK 2010-ben a magyar kormányzattal párhuzamosan meghirdette a keleti gazdasági nyitás politikáját - 2013 Vietnámi GVB-n való részvétel, oktatási, szakképzési és felnőttképzési projektek - Együttműködési megállapodás Pekingi KIK-el, Sanghai KIK-el, Csunkingi KIK-el - 2013. szeptember: Magyar-ASEAN Üzleti Fórum szervezése - Ennek keretében: 2013-ban üzleti, kamarai út Jakartában, és Szingapúrban - 2013. november: együttműködési megállapodás a BKIK és a Singapore Business Federation (szingapúri kamara) között - 2013. október: a Magyar-Mongol GVB ülés során együttműködési megállapodás a BKIK és a Mongol Kamara között

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra nemzetközi tevékenysége Törökország, Olaszország és az afrikai országok - 2013 február: a Magyar-Török Üzleti Fórumon a BKIK és a MÜSIAD (Török Kereskedelmi Kamara) együttműködési megállapodást kötött - 2014. február: a BKIK részt vesz Magyar-Török Üzleti Fórum előkészítésében - 2013. december: a BKIK a Milánói Kereskedelmi Kamara Euró-Mediterán KKV Fejlesztési Központjával együttműködési megállapodást kötött - 2013. április: az Algeri Kereskedelmi Kamarával jött létre gazdasági együttműködési megállapodás - 2013-ban megállapodás született az Afrikai-Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központtal (HTCC), hogy a rabati, accrai, és a kampalai magyar kereskedelmi és kulturális házat a BKIK is saját gazdasági központként használhatja

Gazdasági kapcsolatépítés A helyismereti és kapcsolati tőke felhasználása Afrika és Magyarország külgazdasági kapcsolatainak fellendítése érdekében

Észak-Afrikai Szakmai Osztály A Maghreb Reneszánsza

Latin-Amerikai Szakmai Osztály Ecuador: külügyminiszter-helyettesi látogatás és szakmai nap

Közel-Keleti Szakmai Osztály HALAL konferencia

Szub-szaharai Szakmai Osztály Etióp üzleti Fórum Joruba alkirály látogatása

Marokkói-Magyar Üzleti Tanács Alapítás: 2010. december 12. - a HITA és a rabati magyar nagykövetség együttműködésével - társszervezet és társelnök Marokkóban Célja: a marokkói-magyar üzleti kapcsolatok továbbfejlesztése, a GVB ( Gazdasági Vegyes Bizottság ) civil alapja

Africa Summit VII. – A Maghreb reneszánsza - A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Észak-Afrikai (MAGHREB) Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály szervezésében -  Észak-Afrikai országok intézményeivel és vállalataival történő kapcsolatépítés - előadások az üzleti és befektetési lehetőségekről, a partnerkapcsolatok kialakításának feltételeiről, a külföldiek cégalapításának feltételeiről - B2B találkozó

Magyar üzleti delegáció Marokkóban Marokkói sajtódelegáció Magyarországon

Magyar cégek képviselői például az agadiri SIFEL nemzetközi vásáron

A marokkói külügyminiszter látogatása Szaad ad-Din al-Oszmani az MMÜT-nél

Tunéziai-Magyar Üzleti Tanács Alapítás: 2011. szeptember 29. - nagyköveti felkérésre alakult, HITA együttműködés - társszervezet és társelnök Tuniszban Célja: a tunéziai magyar üzleti kapcsolatok továbbfejlesztése, a GVB ( Gazdasági Vegyes Bizottság ) civil alapja

Államtitkári látogatás Sidi Bou Saidban A Tunéziai-Magyar Üzleti Tanács minden támogatást megad a kapcsolatok bővítéséhez

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal újranyitása A Tunisz-Budapest járat újraindítása

Hungarian Trade and Cultural Center - együttműködésben a BKIK-val A HTCC-k célja: - magyar és észak- és közép-afrikai vállalatok, szervezetek és magánemberek összefogása - segíti a vállalkozásokat a beruházási együttműködésekben, üzletfejlesztésekben, partnerkeresésben - delegációs utakat szervez - segíti a vállalatok részvételét jelentősebb nemzetközi kiállításokon és szakkiállításokon A HTCC-k – Magyar Házak - alkalmasak: - delegációk fogadására - üzleti tárgyalások bonyolítására - kulturális rendezvények, kiállítások megrendezésére

HTCC Rabat, Marokkó

HTCC Accra, Ghána

HTCC Kampala, Uganda

Köszönöm a figyelmet!