ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
Advertisements

Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A helyi lapok szerepe az önkormányzati kommunikációban
Kisvállalkozások fejlesztése a MagNet Magyar Közösségi Bank finanszírozásával Dakó Andrea Piac&Profit Konferencia_BKIK.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
Nemzeti Innovációs Hivatal
Új alapítású vállalkozások első 90 napja „Hozhatsz bármilyen döntést, ha mered vállalni a következményeit!”
PRE-TAX Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Kisvállalkozói Szakirány Belső vállalkozásokkal dinamizálni a nagyvállalatokat! Kisvállalkozói Szakirány!
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
4 K 1 ÜZLETI INFORMATIKA SZAKIRÁNY SZÁMÍTÁSTUDOMÁNYI ÉS INFORMÁCIÓELMÉLETI TANSZÉK PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL TANSZÉK IPARI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSGAZDASÁGTAN.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Az adó mint bevételi forrás Badak Zsuzsanna június.
„Többet ésszel, mint pénzzel” Rövidített segédanyag a projekt elkészítéséhez.
ADÓZÁSI, JOGI,KERESKEDELMI ÉS KULTURÁLIS KÖRNYEZET HORVÁTORSZÁGBAN.
1 „100 Kistigris” Sajtótájékoztató május 15. Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai.
„Mértéket tartani és a célt nem téveszteni szem elöl!”
Családi vállalkozások - prezentáció
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Luxemburg, Málta,Hollandia
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
„Ausztria, a jó szomszéd” Vállalkozzunk Ausztriában!
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban. Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
A transzferár ellenőrzés adóhatósági tapasztalatai
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
Ki is az elemző közgazdász?
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Az egykulcsos adó bevezetésének várható hatásai
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Működőképes Elektronikus Ügyintézési Modellek e-Szignó Üzleti Megoldások Barsi András Attila Microsec Kft november 12.
Tananyag -koncepció. Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
Vállalkozói készségek fejlesztése
Vállalkozás Pro és Contra
WTS Klient csoport Budapest Adózási és könyvelési szolgáltatás Magyarországon és Németországban.
SIGNUM vállalkozásoknak Tóth Gyula xx.xx. Általános előnyök Személyzeti eszköz Pénzügyi eszköz.
Jogi és adózási biztonság
Egyszerűen a devizákkal
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
A vállalkozás létrehozásának lépései
„Ötletből pénzt”.
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
A vállalkozások jogi környezete
TAX EXPERT International AG  2014 TAX EXPERT International AG. All rights reserved. Svájci-magyar építőipari szeminárium Adózási szempontok Sebestyén.
Az adó- és illetéktörvények változásainak hatása a vállalkozási szférára Dr. Parragh László Elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Kormányzati Ellenőrzési Hivatal A magánnyugdíjpénztárak által a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadott portfóliókkal kapcsolatos gazdálkodás.
De a pénzügyek nem tartoznak másra, beszéljünk erről személyesen! Ideje másképp gondolkozni pénzügyeinkről!
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Indítás „Zöld mezős” vállalkozással 0-ról indított vállalkozás Előnyei: – Vállalkozó elképzelései szerint alakítható Hátrány: – Időigényes – Nehéz hitelezőt,
Keresztury János kamarai tag könyvvizsgáló november 24.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Előadás másolata:

ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát! egy perces néma felállással a KKV-szektor versenyképességének emléke előtt VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!

I/1. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat! A vállalkozás pszichés célja: az énhatár kiterjesztése. A vállalkozás személyes célját még az alapítás előtt meg kell határoznunk. Ez lehet: Munkahely Vagyongyarapítás Ötletmegvalósítás stb. Bármelyiket is választjuk mindegyikhez más működtetési és adókoncepció tartozik.

I/2. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat! Rejtélyes és nyilvánvaló akadályok a cégalapításkor, amik az adózást is befolyásolják, és amiket az adózás is befolyásol. Rendezetlen tulajdonosi viszonyok. Kivédése: szindikátusi szerződéssel. Adótételekkel nem, vagy rosszul kalkuláló üzleti terv. Kivédése: adószakértői, könyvelői kontroll. A cégszakértők ellentmondó tanácsai. Kivédése: céggondozói szolgáltatás segítségével. A vállalkozó magányossága helyett: www.ceggondozo.hu

I/3. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat! Vannak választási lehetőségeink: Gondolkodjunk hosszú távon! Gondolkodjunk nagyban! Válasszunk magunknak adókörnyezetet! Mi a helyzet az EU-ban? Anglia, Málta… Magyarországon is: van 0% iparűzési adót kivető önkormányzat.

II/1. Konkrét tippek és tanácsok Konkértumok, amiket mindenki hallani szeretne: 1.: ………. 2.:……….. 3.:……….. Adózás és lelkiismeret: Szürke Gandalf és a trambulin: “Fussatok bolondok!” Mi az állam adókoncepciója? Cél: kriminalizálni a vállalkozói szférát? (Példák) Azzal adjuk a legtöbbet az országnak, ha profitábilis, jól működő vállalkozást hozunk létre.

II/2. Konkrét tippek és tanácsok Nem az adó mértéke a nagy, hanem a járulékoké, de: Építsünk cégstruktúrát: költségcentrum – profitcentrum Van 0%-os cafeteria Utalványokkal is lehet megtakarítani Mire jó egy szövetkezet? Használjunk bérmunkaerőt! Ne féljünk a tárgyi eszközök lízingjétől, bérletétől! Maradjunk a realitásoknál: Adót nyerességből lehet optimalizálni. Fontos az alapos adminisztráció!

III/1. Az adóoptimalizálás célja: a személyes vagyon gyarapítása Kerüljük el a cég vagyonvesztését! Új bankok, új portfóliók: inkasszómentesség. Ne tartsuk bankban a pénzt! Az OBA nem fizet. Használjuk ki a legális külföldi lehetőségeket, vegyünk értékpapírokat! Készüljünk a vizsgálatra, ne féljünk a NAV-tól, kérjük vagyonosodási szakértő tanácsát! Gazdálkodjunk és ne garázdálkodjunk az áfával! Hogyan tudunk átlagosan havi 5%-os hozamot kihozni az áfából?

III/2. Az adóoptimalizálás célja: a személyes vagyon gyarapítása A cégvagyonépítés a célokhoz igazítva. Miért nem érdemes mindent visszaforgatni? Kell-e nekünk unit-link biztosítás, hogy pénzt vegyünk ki a cégből? Hogyan lesz a 10 millió forintos lombard-hitelből 10 millió forintos magánvagyon legálisan. Milyen veszélyek leselkednek vagyonelemeinkre és hogyan védekezhetünk ellenük?

IV. A legtöbb, mi adóható! Az itt jelenlévőknek – egy névjegyért cserébe – felajánlunk 3x1 óra díjmentes konzultációt a prezentáció elkészítésében közreműködő szakemberekkel. Csóra István stratégiai igazgató, Első Magyar Céggondozó Kft. (cégalapítás, cégrendszerek, üzleti modellek, cégátvilágítás, céggondozói csomagajánlatok) Knirsch Olivér könyvelő, www.konyveltessvelunk.hu Mészáros Róbert, befektetési tanácsadó, Iconos Consulting, www.vagyonabc.hu (magas hozamú – évi 15-40%-ot hozó – befektetések cégeknek és magánszemélyeknek)

Mészáros Róbert vagyonabc.hu V. Összefoglalás Határozzuk meg a célokat! Konzultáljunk szakértőkkel! Tervezzük meg az adózásunkat! Gyűjtsük a leszarási pénzt! Jegyezzük meg ezt a telefonszámot: 20/9-310- 610! Köszönöm a figyelmet! Mészáros Róbert vagyonabc.hu