Barterkereskedelem BKIK Székház Budapest, 2013 október 15. Demcsák Mária ügyvezető igazgató Piac és Profit Kiadó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VÁLLALKOZÓI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, június 16. Előadó: László Béla projektvezető (Magyar Kedvezményhálózat)
Advertisements

MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Kötelezettségek 10. feladat kidolgozása
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Új alapítású vállalkozások első 90 napja „Hozhatsz bármilyen döntést, ha mered vállalni a következményeit!”
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
EREDMÉNYKIMUTATÁS ADATOK
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
Ahol az üzletek köttetnek. A PP Klub célja A Piac & Profit elindítja a Piac & Profit Klubot, mely elsősorban a kkv-k üzleti kapcsolatainak építésére hivatott.
Veszprém megye bűnözése1. A polgárőrség feladat ellátásával kapcsolatos pályázati elszámolások, illetve a dokumentálást érintő gyakorlati.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Kkv Akadémia 7 nap, 7 gyakorlati téma kezdő és haladó kkv-vezetőknek.
Hallgatók foglalkoztatásának tapasztalatai a Hotel E Stella gyakorlatában
Lehetséges együttműködési területek az online bankkártya elfogadás területén.
Scan & Pay bizományosi értékesítés
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
A fogyasztóvédelmi szabályozás rendszere Fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. törvény) 10 fejezetből áll: pl.: -fogyasztók életének, egészségének,
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
Webshopok nemzetközi ügyleteinek adótervezése Mihály Péter
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kkv Akadémia 7 nap, 7 gyakorlati téma kezdő és haladó kkv-vezetőknek.
1 A profi webáruház sikerének egyik kulcsa: az innovatív futárszolgálat Huszár Csaba értékesítési igazgató trans-o-flex Hungary Kft február 12.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Az internetes könyvvásárlás
Szarvasné Vadászi Csilla
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Fogyasztóvédelmi panaszok, vállalkozások, oktatás dr. Kispál Edit április 3.
Page 1 Date 2007 Author Siemens Finance Zrt./Siemens Leasing Kft. Siemens Financial Services Siemens Financial Services Kisértékű eszköz finanszírozás.
Szűrés A rosszul informált fél lehetőségei a jobban informált fél ösztönzésére.
EISZ Fórum Október 14.. Szakmai háttér 1. Nyomtatott + elektronikus előfizetés (p+e) 2. elektronikus tartalmak előfizetése (e-only) 3. elektronikus.
Titre de la présentation
Mobil Adat Kft. Pénztárgép Előfizetői Támogató Rendszer
Reklámpapír A kötelezettek teljesítési fegyelme Viszkei György ÖKO-Pannon Kht. Budapest, január 21.
Hogyan kerüljük el a tumultust az intézményi pénztárban, ebédfizetési napokon? ebédfizetési napokon? el ő adó: Magyar Gerg ő tanácsadó GNSoft Kft.
DR. HATHÁZI VERA ÜGYVÉDI IRODA
Könyvvezetési feladatok
ORSZÁGOS SPORTISKOLAI INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, október 15.
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
Magyarország és Koszovó bilaterális gazdasági kapcsolatai Budapest, december 9.
Easy Learning Hungary Kft. Nagy Zsolt István, ügyvezető igazgató VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: )
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
copyright © P2P Money Europe Inc.
Beszerzések hatékonyság növelése
Olaszországi üzleti környezet Spányik Péter - Milánói K.G.Sz.
Projektbemutató - Debrecen
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
Partnerség és együttműködés
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
SZÁMVITEL.
Előadás másolata:

Barterkereskedelem BKIK Székház Budapest, 2013 október 15. Demcsák Mária ügyvezető igazgató Piac és Profit Kiadó

A cserekereskedelem előnyei Pénzkímélés Áruk, szolgáltatások cserélnek gazdát Együttműködés, partnerség erősödik Fejlődni lehet akkor is, ha szűkül a piac Forgalombővítés bevételbővítés nélkül Szabályos, könyveinkben kimutatható gazdálkodás Mindenkinek szüksége van valamire, csak meg kell keresnünk, kinek van szüksége a mi valaminkre, s nekünk kell-e az ő valamije.

A barter fajtái Részbarter Egy része áru- és szolgáltatáscsere Másik része fizetős Árcsökkentésként élhető meg Teljes barter Teljes összegben áru- szolgáltatáscsere

Puha áru és kemény áru cserealapként Ha a cserealapban van anyagköltség A szellemi termékek, szolgáltatások puha cserealapok Az alapanyag-igényesek szorzószámot kapnak Ha a cserealapban nincs anyagköltség Egyforma pozíció – ár-árban Hatalmi pozíció kinek van erősebb érdekérvényesítése

Számlázás, szerződés, könyvelés Szabályos barterszerződés, megállapodás A cserealapok összegeinek szerepelniük kell a szerződésben A bartert le kell számlázni Áfát kell utána elszámolni A bartereket ár-árban kell érvényesíteni Árengedményt érdemes adni egymásnak Pénzmozgást nem igényel megjelölés Kompenzációs jegyzőkönyvvel mindkét fél átutalással fizetés

Ajánlások Szoros árkialakítással, raktárkészlet-elszámolással nehezen kivitelezhető Más áfakulcs-elszámolásra figyelni kell A teljesítés dátumára figyelni kell (áfa) A barterben teljesítés ugyanolyan teljesítés, mint a pénzes Adózási kötelezettség alá eső szolgáltatás adótartalma megmarad A barterben vásárolt eszköz értéke is csökken, vagyoni értéket gyarapít

Köszönöm figyelmüket! Piac és Profit Kiadó Kft. Piac & Profit, A kkv-k lapja (print és online) Piac & Profit Klub: A kkv-k kapcsolatépítésének színtere Piac & Profit Konferenciaközpont: A kkv-k tudásbővítésének fóruma