Madarak Madár Tímea 5.a Felkészítő tanár: Salamon Róza

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

PowerPointba ágyazott Flash A korreláció munkadefiníciója (elemgyakoriságok a Napban és az Allende-meteoritban) Mit mutat a példa? A Flash színesíti a.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása.
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
Városlakó állatok.
A Hüllők osztálya Készítette: MBI®.
A mosómedve.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
A parton és partközelben
Kiss Bence 9.c Koala.
Készítette: Csoma Bence
A művészetek születése Bevezetés az irodalomtörténetbe I.
Készítette: Vomberg Fanni Virág
Készítette: Dalkó Soma 7.a
Kockás piton Kockás piton Készítette: Dani Renáta.
Százlábuak.
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
Megújuló Energiaforrások
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
K ÉSZÍTETTE : S ZOBI C SONGOR F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : D OROGI L ILLA I SKOLA : P IPACSVIRÁG M AGYAR - A NGOL K ÉT T ANÍTÁSI N YELVŰ Á LTALÁNOS I SKOLA I SKOLA.
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Közösségi portálok használata
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Madarak Készitette: Csomafáy Hilda-Gabriella Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“SZÁSZ ADALBERT” Sportliceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11 szám.
Madarak Illés Anna Eszter 7.B Felkészítő tanár: Salamon Róza
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Madarak Rigó Marcell 7.B Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr.Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest, Rákospatak u.101.
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában
Szegénység és egészségi állapot
Közösségi oldalak használata
A madarak osztálya.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Madarak a lombok között
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat
Emlősök osztálya MBI®.
Madarak osztálya Készítette: MBI®.
Állatok a természetben
Környezetismeret – 2. évfolyam
A metafizika és a természettudomány. Különböző érzékszervi ingereket érzünk, melyeket alkalmi mondatokkal fejezhetünk ki. Pl.: a tej látványára a „Tej.
Tápláléklánc hálózatok
Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
Az állatok mozgása Csiga-biga gyere ki…….
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
A házityúk.
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Füsti fecske.
A levegő szárnyas meghódítói
Készítette:Szeidl András
Házi tyúk éve háziasították!.
GR. SC. CSEREY- GOGA CRASNA
A GIMP használata Készítette: Kálmán Krisztina Erzsébethelyi
Felkészítő tanár:Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Állandóan fagyos éghajlat Jegesmedve, borjúfóka, pingvinek
Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.
EZT SZERETEM AZ INFORMATIKÁBAN: A LAPTOPOM BEMUTATÁSA MADÁR TÍMEA 7.A FELKÉSZÍTŐ TANÁR:SALAMON RÓZA 1142 BUDAPEST RÁKOSPATAK U. 101.
Gerincesek: halak, kétéltűek, hüllők
/Malamud/ Mi hisszük, hogy „egyetlen ember is jobbá teheti a világot”! 3.A Zöld osztály.
Ilyen számítógépet szeretnék
Erre használom az internetet
Baromfiudvar lakói.
Nyílt és mélytengerek.
Iskolánk udvarának madarai
Előadás másolata:

Madarak Madár Tímea 5.a Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest, Rákospatak u. 101.

A madarak meszes héjú tojással szaporodó, meleg vérű gerinces állatok A madarak meszes héjú tojással szaporodó, meleg vérű gerinces állatok. Mellső végtagjaik szárnyakká módosultak. A madárfajok nagy része ma is repülő életmódot folytat. Testüket tolltakaró borítja. Csontjaik üregesek, légzsákokat tartalmaznak. Fogak helyett csőrrel rendelkeznek.

GORKA SZÉNCINEGE VERÉB CINEGE

Egy természethű kertben nem hiányozhatnak a madarak, hogy odacsalogassuk őket, biztonságos, fészkelési lehetőséggel, táplálékkal teli kertet kell nekik kialakítanunk. Ezeknek a feltételeknek megfelel a luc-, és erdeifenyő, galagonya, kökény, vadcseresznye, húsos som stb. A fák, cserjék metszésekor gondoljunk a madarak fészkelési szokásaira. Általában a villás elágazásokat tartják biztonságosnak, hogy elhelyezzék tojófészküket. Több sorból álló természetes formájú sövénysort telepítsünk, mely biztonságérzetüket növeli.

Tordon Ákos: Madárszálló Havas téli nagy ég alatt Vendégeim a madarak. Kopognak már az ablakon, Jól élnek itt morzsán, magon. Csipegetnek, eszegetnek, Ha jól laktak, elröppennek. De holnapra visszajönnek, Ablakomon beköszönnek. Így élnek ők a nagy télben, Vendégeim minden délben. Meghálálják majd tavasszal Madárfüttyel, madárdallal.

Madáretetés Kevés ember tudja közömbösen szemlélni a fagyos, téli napokon az eleséget kereső madarakat. A tél az emberek számára is nagy kihívás, és érezzük, hogy bizony a természetben milyen komoly erőpróba lehet. A madarakat etető ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatói látványában és jóleső érzéssel figyeli táplálkozásukat, egy nagyszerű emberi tulajdonságról is számot ad: önzés nélkül segít.

A kertekben, a parkokban és a játszótereken telelő madarak már nehezen találnak ennivalót maguknak. Egyre több faj kerül veszélybe, segítsünk a fennmaradásukban, hogy unokáink is gyönyörködhessenek látványukban, hangjukban.

Hogyan készül a madáretető? Az alábbi képeken látható etetők tényleg olyan hulladékanyagokból készültek, amik már legfeljebb tüzelőnek lennének alkalmasak. Ennek ellenére már évek óta remekül megfelelnek céljuknak.                                                                                                  Hogyan készül a madáretető? Az alábbi képeken látható etetők tényleg olyan hulladék anyagokból készültek, amik már legfeljebb tüzelőnek lennének alkalmasak. Ennek ellenére már évek óta remekül megfelelnek céljuknak.

Ilyen a kertem.

Cinege-eledelt akasztottunk a szőlőlugasra.

Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Madarak http://www.google.hu/