Salamon Róza felkészítő tanár

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Több oldalas dokumentum készítése Ms Word 2007 szövegszerkesztővel
Advertisements

BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A prezentáció művészete
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Microsoft Office XP Word
Word 2007.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Türr István Gimnázium és Kollégium 8500 Pápa, Fő u. 10.
Travian Koroknai Áron.
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
Szövegszerkesztés Alapfogalmak Szövegbevitel Parancskiválasztás
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Szövegszerkesztés alapjai
Szövegszerkesztés.
Bekezdésformázás.
Dokumentum.
Szöveg egységei, gépelés
Microsoft Office WORD 2007 Formázás
Szövegszerkesztés az MS Word 2007-ig
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Bekezdésformázás Tepszis Barbara 8.a Salamon Róza (felkészítő tanár)
Bekezdésformázás Felkészítő tanár: Tóth Attila Diák: Lábszki Anna
Bekezdésformázás Készítette: Kiss Ádám Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak u. 101.
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
 1. dia: Bemutakozó  2. dia: Tartalom  3. dia: Fogalmak  4. dia: Mi a hasznosság??  5. dia: Általános I.  6. dia: Általános II. táblázat  7. dia:
Bekezdésformázás Név:Horváth Bence
Bekezdésformázás Nevem: Berkes András Speciális kategória
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Így tanítanám a tabulátorok használatát
OpenOffice OpenOffice Bekezdésformázás Szabó-Péter Vivien János Zsigmond Kollégium 1989 December 21 sugárút, 9 szám Felkészítő tanár: Kaupert Melinda.
Microsoft Word Oberhuber Balázs.
Feladatlap stílusokra
Szövegszerkesztés Alapfogalmak.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
SZÖVEGSZERKESZTÉSI ALAPISMERETEK Formázások összefoglalás
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Táblázatok.
SZÖVEGSZERKESZTÉSI ALAPISMERETEK
Bekezdések formázása 1..
SZÖVEGSZERKESZTÉS III. ~ KARAKTERFORMÁZÁS ~
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Táblázatkezelés.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
SZÖVEGSZERKESZTÉS IV. ~ BEKEZDÉSFORMÁZÁS ~
SZÖVEGSZERKESZTÉS II. SZÖVEGSZERKESZTÉS LÉPÉSEI
Bekezdések formázása 2..
Karakterek, bekezdések formázása
Bekezdések formázása 1..
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Szövegszerkesztés összefoglalás.
Microsoft Word.
Számítógépes ismeretek
Formázási műveletek.
Így tanítanám a tabulátorok használatát
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Táblázatkezelés Az Excel.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Adatfeldolgozási ismeretek 15. ML osztály részére 2017.
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Előadás másolata:

Salamon Róza felkészítő tanár Bekezdésformázás Feszt Bernadett 8.a Dr. Török Béla Általános Iskola Budapest, Rákospatak utca 101. Salamon Róza felkészítő tanár

Bekezdésformázás A bekezdésformázások egy teljes bekezdésre vonatkoznak. Egy bekezdés az ENTER billentyű két leütése között található szövegrész.  A bekezdés formázása előtt vagy elhelyezzük a kurzort a formázandó bekezdésben, vagy kijelöljük az egész bekezdést.  Tetszőleges szöveg kijelölése után megjelenik a mini pult, ami a leggyakrabban használt formázási ikonokat tartalmazza.

Bekezdésformázás ikonokkal Felsorolás / Szimbólummal megadott lista Számozott lista / Számmal megadott felsorolás Több szintű lista / Több szintű felsorolás Behúzás csökkentése / Listaszint csökkentése Behúzás növelése / Listaszint növelése Rendezés. Minden látszik / Rejtett formázási szimbólumok megjelenítése Balra zárás / Balra igazítás Középre zárás / Középre igazítás Jobbra zárás / Jobbra igazítás Sorkizárás / A szöveg egyenletes elosztása a jobb és a bal margó között Sorköz / A sorok közötti üres terület módosítása. Árnyékolás / A szöveg hátterének színezése Szegélyek Bekezdésformázás ikonokkal A bekezdések formázásához leggyakrabban használt Ikonok megtalálhatók a Kezdőlap menüszalagon a Bekezdés ikoncsoportban.

Bemutatom a bekezdések formázási lehetőségeit Igazítások: Balra, Jobbra, Középre, Sorkizárt Térköz állítása Sorköz állítása Behúzások: Függő, Első sor behúzás Felsorolás és számozás Tabulátor beállítások Szegély és mintázat Iniciálé

Igazítások A bekezdés igazítási lehetőségek:  Balra igazított: Ebben az esetben a bekezdés minden sora a bal oldali margóhoz igazodik.  Jobbra igazított: Ebben az esetben a bekezdés minden sora a jobb oldali margóhoz igazodik.  Középre igazított: Ebben az esetben a bekezdés minden sora a két szélső margóhoz képest középen helyezkedik el.  Sorkizárt: Ebben az esetben a bekezdés minden sora mindkét szélső margóhoz igazodik. 

Térköz állítása  A térköz állításával két bekezdés között üres sorokat állíthatunk be szabályosan. Ha szükség van két bekezdés elkülönítésére üres hely segítségével, akkor választjuk a bekezdések közötti térközállítást. Az üres bekezdések használatát válthatjuk ki ezzel a lehetőséggel, és tagolhatjuk a szövegünket a könnyebb olvashatóság céljából. Külön megadhatjuk, hogy a bekezdés előtt és után mennyi hely maradjon ki.

Sorköz állítása  Egy bekezdésen belül a sorok közötti távolság beállítását jelenti. A Kezdőlap menüszalagon a Bekezdés Ikoncsoport Sorköz ikonját használjuk.

Behúzások A behúzások beállítására használhatjuk a Lap elrendezése menüszalagon a Bekezdés ikoncsoport mezőit. Bekezdés behúzásának típusai: Bal oldali behúzás Jobb oldali behúzás Függő behúzás Első sor

Felsorolás és számozás A felsorolásnak három fajtáját készíthetjük el szövegszerkesztő program segítségével. szimbólummal ellátott felsorolást, számmal ellátott felsorolást, többszintű felsorolást. Minden külön felsorolás pont egy-egy bekezdés. Minden bekezdés ENTER-el zárul.

Tabulátor beállítások Tabulátorok fajtái Balra igazító típus a szöveg elejét határozza meg. Gépelés során a szöveg ebből a ponttól jobbra halad. Középre igazító típus a szöveg közepét határozza meg. Gépelés során a szöveg ebből a ponttól jobbra és balra halad. Jobbra igazító típus a szöveg végét határozza meg. Gépelés során a szöveg ebből a ponttól balra halad. Decimális típus a számokat tizedesvessző körül igazítja el. A tizedesjel helye a változatlan marad.

Szegély és mintázat A háttér lehet egy színű vagy mintázott. Nagyon vigyázni kell arra, hogy a háttér színe vagy mintázata ne rontsa az olvashatóságot. Ha sötét alapon sötét betűket használunk, akkor a kinyomtatott dokumentum könnyen olvashatatlanná válhat.

Szegély és mintázat  A Szegély és mintázat menüpontot választva a Szegély és mintázat párbeszédpanel Szegély lapján beállíthatjuk a szegély típusát, a vonal stílusát, vastagságát, színét és helyét is.

Iniciálé Iniciálét a Beszúrás menüszalag Szöveg csoportjában található Iniciálé parancsával készíthetünk. Először ki kell választani a típusát. Ha a Süllyesztett típust választjuk akkor az iniciálé a szövegtörzsbe kerül, és egy hosszabb bekezdés jobbról és alulról körülveszi. A Margóra menüpontot választva az iniciálé a margóra kerül. Ekkor a szövegtörzsben nem foglal helyet. 

Iniciálé Az Iniciálé beállításai menüpontot kiválasztva lehetőségünk van megadni a betűtípusát a bekezdéstől mért távolságát pontban. Itt állíthatjuk be az iniciálé mellett megjelenő sorok számát is.

Források www.informatika.gtportal.eu