Windows NT 4.0 telepítése. Windows NT telepítése - Indítsa el a MS Virtual PC programját! - Készítsen egy új virtuális gépet - Rendeljen hozzá 128 MB.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A PC gépek szoftverei Kérdés: "Mi az elefánt?" Válasz: "Egér operációs rendszerrel."
Advertisements

Windows OS Ambrus Attila 2010 Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Rendszergazda.
SP2 telepítés.
Az operációs rendszer.
FEFO vékonykliens megoldások
Alap hálózat összerakása Packet Tracerben
Windows hálózati infrastruktúra kialakítása
Operációs rendszerek Windows NT - vázlat -. Kezdetek  Microsoft Windows – 1987  1991 – Windows 3.0  1993 – Windows 3.11  1995 – Windows 95  stb…
Hálózati architektúrák
Hálózat összeállítási feladat 2
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Modellezés gyakorlat Micskei Zoltán
Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.
Régen és most. Háttértárolók.
4. Gyires Béla Informatikai Nap május 6.1 Márton Ágnes Debreceni Egyetem Informatikai Kar Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék A Virtual.
X Window System A LINUX GRAFIKUS FELÜLETE Készítette: Pető László.
Ember László Windows Server 2003 R2 Standard Edition with Service Pack 2 Microsoft Virtual PC 2007 ( ) környezetben.
Microsoft Virtual PC 2007 Beszerzés, telepítés
Ember László MS Windows XP Professional SP2 telepítés virtuális gépre.
Ember László Damn Small Linux Microsoft VPC környezetben.
Ember László XUBUNTU Linux (ami majdnem UBUNTU) Ötödik nekifutás 192 MB RAM és 3 GB HDD erőforrásokkal.
Microsoft Windows A Windows fejlődése, általános jellemzése – 2. dia
Iskolai Hálózat Létrehozása
Számítógép architektúrák I. gyakorlat Nagyváradi Anett Rókus 320.
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Tisztaszoftver a gyakorlatban Jedlik Ányos Gimnázium Demjén Sándor.
Megoldás Felhő szolgáltatások és Windows 7.
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
Az operációs rendszer.
Vezeték nélküli technológiák
Számítógép architektúrák I. gyakorlat Linux telepítő gyakorlat
Virtualizáció Számítógép architektúrák I. Gyakorlat Radó János.
Virtualizáció Számítógép architektúrák I. Gyakorlat Radó János.
Windows XP telepítése.
Windows 98 SE telepítése.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Új Windows alapú intézményi szerverek (címtár és management) tervezése és kivitelezése.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Állománykezelők és optikai elven működő háttértárak.
Tétel_11. Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Modellezés gyakorlat Micskei Zoltán
A számítógép elindítása
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Operációs rendszerek Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Operációs rendszerek feladatai és csoportosításuk.
A háttértárak felépítése és működése
Magas rendelkezésre állású Hyper-V rendszer építése
Microsoft Windows Win2000 telepítési folyamata.
Operációs Rendszerek DOS.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Felhő PC demonstráció Gergely Márk MTA SZTAKI Laboratory of Parallel and Distributed Systems
Az operációs rendszer feladata
Linux telepítés Prém Dániel Tanszéki mérnök Windisch Gergely Tanársegéd Operációs Rendszerek 2013/2014/1.
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.
A Windows Server 2003 telepítése. Javasolt, minimális hardver CPU1 GHz RAM512 MB HDD2-2,5 GB + Exchange, SQL…
Dynamic Host Configuration Protocol
Elindult a Vistánk. A Vista véleménye a hardverről.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Operációs Rendszerek gyakorlat Rövid András
WINS Windows Internet Name Service. NetBIOS névfeloldás WINS nélkül tréfiokoskamorgó Ki a morgó ? Szórt üzenet Net use t: \\morgó\iratok Windows 2003-nak.
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Alapszolgáltatások A fájlszerver – milyen tárolókon?
Netware 6 telepítése Molnár Péter. Telepítési követelmények I. Minimális rendszerkövetelmények · Szerverszintű PC legalább Pentium II vagy AMD K7 processzorral.
Rendszergazda Tábor Velence 2000 Molnár Péterwww.afg1.sulinet.hu/~molnarp/enewmail.htm.
AZURE RÉGIÓK Szoftver szolgáltatás SaaS Platform szolgáltatás PaaS Infrastruktúra szolgáltatás IaaS.
Az operációs rendszer.
Telepítő- √.
BOSX Setup. BOSX Setup BOSX Setup Üdvözölek a bálint os x 10.0 operációs rendszerbem a folytatásért nyomja meg az entert! Folytatás=Enter.
Hálózati architektúrák
Előadás másolata:

Windows NT 4.0 telepítése

Windows NT telepítése - Indítsa el a MS Virtual PC programját! - Készítsen egy új virtuális gépet - Rendeljen hozzá 128 MB RAM-ot és egy új 3 GB-os virtuális HDD-t - Állítsa be a hálózati beállításati a gépnek … Bridged networking driver… - Indítsa el a virtuális gépet - Állítsa be a virtuális gép BIOS-át - Csatolja be a WinNT telepítő cd-t - Indítsa újra a virtuális gépet

Készítsen egy 1 GB-os primary partíciót NTFS file rendszerrel (nem lehet megadni de az lesz) Készítsen egy 1 GB-os primary partíciót NTFS file rendszerrel (nem lehet megadni de az lesz) Állítsa át a biosba a boot seqvenciát a hdd-re Állítsa át a biosba a boot seqvenciát a hdd-re Hiába NTFS particiót kértünk FAT16-ot hoz létre az NT telepítő és ilyenkor (az első indításkor) konvertálja át NTFS-re. Hiába NTFS particiót kértünk FAT16-ot hoz létre az NT telepítő és ilyenkor (az első indításkor) konvertálja át NTFS-re. Újraindul, majd elindul a telepítő Újraindul, majd elindul a telepítő Egyedi telepítést választunk mindig! Egyedi telepítést választunk mindig! Termékkulcs: OEM Termékkulcs: OEM

Hálózati beállítások MS file és nyomtatómegosztás(alapban nincs telepítve) MS file és nyomtatómegosztás(alapban nincs telepítve) Gépnév: PCxx (xx- az adott gép száma) Gépnév: PCxx (xx- az adott gép száma) Munkacsoport: A117gyak (A116gyak) Munkacsoport: A117gyak (A116gyak) Ip: (A117) Ip: (A117) Ip: (A116) Ip: (A116) Snm: Snm: Gateway: Gateway: DNS: DNS: DNS: DNS: Wins:Nincs Wins:Nincs Tesztelése: ping Tesztelése: ping

Feladatok Készítsen két darab egyenként 1 GB-os logikai partíciót (most az operációs rendszerhez adott eszközzel) Készítsen két darab egyenként 1 GB-os logikai partíciót (most az operációs rendszerhez adott eszközzel) (Formázza) (Formázza) Ossza meg a Windows file és nyomtatómegosztás szolgáltatáson keresztül az mi3 felhasználónak Ossza meg a Windows file és nyomtatómegosztás szolgáltatáson keresztül az mi3 felhasználónak az elsőt olvasási az elsőt olvasási a másodikat írási jogosultsággal a másodikat írási jogosultsággal Védje meg a megosztott könyvtártakat a tanultaknak megfelelően. Védje meg a megosztott könyvtártakat a tanultaknak megfelelően. Mit tudott megvalósítani a fenti feladatból? Vonja le a következtetéseket. Mit tudott megvalósítani a fenti feladatból? Vonja le a következtetéseket.