Készítette: Kovács Georgina Rotter Nikolett Csákány Eszter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Esélyteremtés lehetőségei a közoktatásban Mayer József Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Salgótarján, május 27.
Advertisements

Alsónémedi A falu bemutatása
Tíz éves a Filozófiai Kert
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Barátaimnak Szeretettel
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A közösségfejlesztés módjai, lehetőségei Készítette: Horváth István Attiláné R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskolája,Kincsesbánya 2010.
ISKOLASZÖVETSÉGTŐL A KÖZKINCSIG (EGYMÁST GENERÁLÓ KULTURÁLIS HÁLÓZATOK KOM.-EGOM. MEGYÉBEN) DÉR GUSZTÁV Farkasgyepü, ELŐADÁSOMBAN EGYMÁST.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Cín: 1196 Budapest, Nádasdy utca 98., Telefon: Fő utca GÁBOR ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA Megemlékezés.
Antibiotikumok használata Itt láthatja az F/1 és az F/2 jelű feladatlapokhoz tartozó grafikonokat, amelyeket akár ki is vetíthet a diákok számára.
„LEHETŐSÉGEK, KIHÍVÁSOK” Lakitelek Népfőiskola január 25.
Iringó Népdalkör 2009/2010..
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Amit a Spanielekről tudni kell!
TDM Szakmai Nap november 21.
Gőzerővel dolgozott mindenki. A művészek dolgoztak lelkesen, a kréta fogyott rendesen!
December.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar F ő iskola Hallgatói Önkormányzatának bemutatása Beregszász 2012 Készítette: Nagy Tibor.
HM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM TÉRKÉPTÁR digitalizálási program, kiadványok.
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Bár az idő soha meg nem áll, és folyton-folyvást változik, a Karácsony áldása időtlen időkig megmarad, a béke, az öröm és a szeretet örök ígéretének.
Illemtan tréning.
Magyarország etnikai szerkezete
Magyarország etnikai szerkezete
TÁMOP „Együtt a tiszapartis tehetségekért” „Ezt írjuk - így mondjuk” Iskolai vers- és prózamondó és –író verseny.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás. Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó,
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
Határon átnyúló munkaerőpiac Komárom térségében
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
Örökség fesztivál. A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Balatoni Múzeum- Keszthely Készítette: Kleri Dzsenifer.
Színes világban élünk.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Vidékfejlesztés, turizmus és az alkotóházak lehetséges kapcsolata
Közösség és innováció Salgótarján, január 29. az Ongai Kulturális Egyesület szemszögéből Készítette: Takács László.
Tanulói lemorzsolódás 2009/2010. tanév. A 2008/2009. tanévben tanulóink közül 42 fő bukott meg (tavaly 45). Közülük 2 tanuló bukott 3 vagy több tárgyból,
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Bánki Hírmondó.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács Academic Council of Hungarians in Slovakia Akademická Rada Maďarov na Slovensku Létrehozás éve: 2013 SZMA T Elnök Dusza.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Az egykor volt bakonybánki Bánki Donát Általános Iskola Bánki Donát díjasai.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Érsekhalma.
Székelykeresztúr Március 15.. Sokan gyűltek össze Székelykeresztúr központjában az 1848– 49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Iskola Bemutató a(z) Iskola szolgáltatásairól ……………… Készítette: ……………… tanár tanügyigazgatás szakos hallgató.
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
Diákönkormányzat beszámolója 2010/2011 tanév I.Félév.
Bánki Hírmondó Szeptember. SZEPTEMBERBEN TÖRTÉNT…
Forrás:
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Ponte de Lima- Freixo 3. projekttalálkozó (2017. október )
Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Szakiskola
Előadás másolata:

Készítette: Kovács Georgina Rotter Nikolett Csákány Eszter

 1949-ben alakult a helyi szervezet több éves munka után 2005-ben megszűnt, majd 2010 június 12-én újra alakult. A szervezetnek 130 tagja van. (2010 október 23.)

 Az iskolában hagyományosan megrendezésre kerül az aradi vértanúkról való megemlékezés.  Az ünnepi műsor mellett a diákoknak emlékfutást is szerveznek.  Még aznap, október 6-án az estéli órákban a kopjafa előtt szintén ünnepi megemlékezésen vesznek részt tanulók.

 A Kultúráért és Turizmusért Társulás Búcson (Komáromi járás, Fő utca 11) megnyitotta a Népviseletes Babák Házát 2008-ban. A múzeumban mintegy 50 különböző felvidéki népviseletbe öltözött "babacsalád" került kiállításra. A népviseleteket varrta: Bajkai Csabáné Bielokosztolszky Eszter (1963)

 Az ünnepség a helyi népművészeti hagyományok bemutatásával és igazi jókedvvel társul. Ha megkínálják Rulandi fehérrel, ne utasítsa vissza. Ennél az aranyszínű nedűnél szó szerint érvényes: minél öregebb, annál szebb. És ha már egyszer szüreti ünnepségen vagyunk, kóstoljuk meg valamelyik vörösbort is. Mondjuk a ritkaságnak számított Alibernetet, amely a nálunk termelt borok közül az egyik legsötétebb. Bátorkeszi a borászat, következő központja, a jó bor és a helyi pincékben tárolt kitűnő Kékfrankos jellemzi. Vörös, pontosabban rubinvörös színű, fahéj és tölgyfa illatú… azt tartják róla, hogy olyan, mint az érett nő vére: amikor azt gondolnánk, hogy alszik, valójában forr… A Chardonnay-típusú bort azoknak ajánljuk, akik az erős gyümölcsös illatú borokat szeretik. Viszont a szorgos szőlősgazdákra, valamint a szőlőlugasok végeláthatatlan soraira vetett pillantásunk sejteti: ahhoz hogy borozgathassunk és élvezhessük a jó bort, rengeteget kell dolgozni. De ami a munkát illeti az itteni szőlősgazdáknak sohasem kellett szégyenkezniük…

Búcs (szlovákul Búč) község Szlovákiában, aNyitrai kerület Komárom járásában ben 1243 lakosából 1164 magyar és 79 szlovák volt ben 1190 lakosából 1084 magyar, 92 szlovák, 2 cigány, 2 cseh és 10 ismeretlen nemzetiségű volt.szlovákulKomárom járásában2001