FORMA 1 VILÁGA Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat. 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Major József IRONMAN bajnok 3,8 km úszás 180 km kerékpározás 42,2 km futás Portfolió 2010.
Advertisements

„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
A processzorok rövid történelme, áttekintése
Adó és illeték változások 2012-ben
1 Adó és illeték változások 2012-ben. MERIVA LPG Termékismertető Opel Hungary 2.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
A jövő kezdete! Élő kommunikáció az interneten, iWowWe a kommunikáció új generációja Pénzcsinálási alapképzés.
ContiSportContact 3. A gát illusztrálja a ContiSportContact 3 borda működését. Aszimmetria  Oldalsó merevítés  Pontos kormányzás Brief introduction.
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
A közösség számodra annyit jelent amennyit Te hozzáteszel ! A baranyai tájékozódási futás felépítése és működésének struktúrája, a PVSK-n keresztül.
Videó kommunikáció ben!  Marketingtorta – IV. Fókuszban a webáruházak  WebSEO Kft. Horváth Ernő.
A Forma-1–es autók felépítése
A Forma-1 világa A Forma-1 kialakulása Szabályai Versenyek
A Kerékpáros Közlekedés Előnyei. Magyar Kerékpárosklub Adatok Európából  Naponta 100 millió kerékpáros utazás  Több mint 300 millió kerékpár  Városokban.
Hybrid autók A projektünk témája az autók és a környezetvédelem, közelebbről a hibrid autók.
Készítette: Tóth Richárd
A Formula-1 világa.
Bári I. A tervezés és a folyamatok újraszabályozása.
Versenyek diákok számára
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, február 05. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Kezdetektől napjainkig Készítette: Tánczos Andrea (TAAOAAI.ELTE)
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
Tartalom Áttekintés Világbajnokságok A Formula-1 története Kialakulása
A Forma1 világa Készitette: Kállai Béla
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
„Egy harc emberek és gépek között, ahol minden kanyarban veszélyek leselkednek…”
2008-as idény Török Zsolt Nándor (TOZNAAI.ELTE).  Zárt, szilárd burkolatú, külön erre a célra épített versenypálya  Egyes helyszíneknek részben vagy.
Michael Schumacher 2006-ban
Forma 1. A Forma-1 rövid ismertetése A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma– 1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi.
A Forma I világa Bemutató. A Forma 1 történetéből: elődje, gyökere az európai Grand Prix Motor Racing volt 1909-től 1911-ig, 1915-től 1920-ig és 1940-től.
Készítette: Spiller András
A Forma-1 világa A Forma-1 világa Az első évben
Intervallum.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Zoo Klub Év az Alma éve 2011.Év a Körte éve A új projekt része a tanulás. Ezért az évek gyümölcseit mutatjuk meg egy új projektben.
Számalap 1. beadandó Horváth Ágnes (HOAOAAI.ELTE)
A forma-1 világa Drahos István ELTE-IK 2008
A Forma-1  A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma–1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
Számítógépes alapismeretek 1. beadandó Forma 1 világa.
Közösségi oldalak használata
Átláthatósági jelentések követelményei, tapasztalatok
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
„Nemzeti Vágta Bikali Vágta a Nemzeti Vágta Előfutama.”
Internetes bankok piacformáló hatása  Nehézségek, gyermekbetegségek Lovastyik Ádám igazgató HWB Express Takarékszövetkezet október 16.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
Ember és környezete Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Környezetvédelem.
Elektronikus eljárás a polgári perben
Elektronikus fizetési meghagyás
Forma 1 Pillanatok. Juan Manuel Fangio 1934-ben kezdett versenyezni, de európai versenyen csak 1948-ban indult Az argentin autóversenyző tíz éves pályafutása.
A szörny neve Bugatti Veyron A VW a versenyképesség megőrzéséhez a Bugatti nevet használja. A VW a versenyképesség megőrzéséhez a Bugatti nevet használja.
Az információ és kommunikáció szerepe a vidéki területek fejlesztésében Katonáné dr. Kovács Judit A Magyar Agrárközgazdaságtudományi.
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
Az elektromos autó, jövő a jelenben
LÉGSZENNYEZÉS SAVAS KOMPONENSEINEK SZABÁLYOZÁSA es Oszlói jegyzőkönv 1999-es Göteborgi jegyzőkönyv kén-dioxid kibocsátás mennyiségéről rendelkezik.
A Társadalomtudományi Kar Kari Könyvtára. Magunkról Jóllehet a Társadalomtudományi Kar egyike a Egyetem legfiatalabb karainak, könyvtárának története.
Forma-1 Készítette: Ölvedi Tibor (oltqaai). Bevezető Elnevezések Célok Kezdet: 1950 Központ áthelyeződése Motorok Szponzorálás.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
DNS. Az interneten használt osztott név adatbázis, a DNS (Domain Name Service) folyton használatos: –minden web lap letöltésnél, –levél közvetítésnél.
Forma Szabálymódosítások V6 turbómotor Max. 100kg üzemanyagot használhatnak Új aerodinamika A szezonzárón dupla pont járt Állandó rajtszámok 5.
Az adó- és illetéktörvények változásainak hatása a vállalkozási szférára Dr. Parragh László Elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A Forma-1-es autók aerodiamikája Mayer Mihály 11. c Konzulens: Csajági Sándor.
A tartalommarketing lehetőségei és korlátai a gyógyszergyártók szemével szeptember 29.
Előadás másolata:

FORMA 1 VILÁGA Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Honnan kapta a nevét a Forma-1? Az FIA egyes számú szabálya szerint, a versenyeken kizárólag 1500 köbcentis, kompresszoros motorral ellátott autókkal lehet indulni, s ezért kezdték el a 1,5 literes formulát Forma-1 néven emlegetni. Az első autóversenyek A növekvő sebesség egyre nagyobb veszéllyel járt ban elérték a 100 km/óra sebességet ben London közelében az első Motodrom elnevezésű versenypálya ban már 195,57km/óra volt.

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Napjaink Forma 1-e A Formula–1 az autóversenyek legmagasabb kategóriája. A versenysorozat Nagydíjból áll. Évente két világbajnokot avatnak. 750 lóerős autók. 300 km/órás sebesség. Technikai újítások (elektronika, aerodinamika, felfüggesztés, gumiabroncsok ). Bernie Ecclestone, a FOM elnöke.

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Világbajnokságok 1950 óta évente rendeznek Formula–1-es világbajnokságot Az első nyolc versenyző pontrendszer alapján, kap pontot. A világbajnoki címet, a legtöbb ponttal rendelkező kapja meg A világbajnokságokban csapatok vesznek részt (jelenleg 10), amelyeknek két, ugyanolyan típusú autóba két versenyzőt kell ültetniük óta konstruktőri világbajnokot is avatnak. A címvédő a 2007-es világbajnok a finn Kimi Räikkönen Ponttáblázat HelyezésKapott pont

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Versenypályák A Formula–1-es versenyeket zárt, szilárd burkolatú, külön erre a célra épített pályákon tartják. A boxutca, ahol gumit cserélnek és üzemanyagot tankolnak. A pályák egyik elsődleges tervezési szempontja a biztonság.

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Versenyzők A Formula-1 történetének legsikeresebb versenyzője a német Michael Schumacher. A sportág első évtizedeinek legsikeresebb versenyzői. Fangio öt világbajnoki címével a kor legsikeresebb versenyzője volt. Michael Schumacher (2005)

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA A Forma-1 szabályai 1.Technikai szabályok 1.Kormánykerék 2.Aerodinamika 3.Motor 4.Gumik 2.Versenyszabályok 1.Szabadedzések, időmérő edzés 2.A verseny lebonyolítása 3.Balesetek és biztonság 4.Zászlószabályok 3.Tesztelési szabályok

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Technikai szabályok 1.Kormánykerék: multifunkciós kormányon több minden állítható fékerőeloszlás benzin-levegő keverék aránya kommunikáció stb... 2.Aerodinamika: A Formula–1-es autók vonalvezetésének célja, hogy minél kisebb légellenállást hozzanak létre. Leszorító erő növelése. 3.Motor: Atmoszférikus nyomású vagy turbófeltöltésű motorok. 4.Gumik: kötelező két különböző keverékű gumiabroncs-készletet használni egy versenyen. intermediate, esős és monszun gumiabroncs

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Versenyszabályok 1.Szabadedzések, időmérő edzés : Minden nagydíj pénteken, két szabadedzéssel kezdődik. Az időmérő edzésen a vasárnapi verseny rajthelyeit döntik el, a versenyzők leggyorsabb köre alapján. Az egy órás időmérő három, egyenként 20, 15 és 10 perces szakaszra oszlik. 2.A verseny lebonyolítása: A verseny általában helyi idő szerint órakor, a felvezető körrel kezdődik meg. 3.Balesetek és biztonság: Külön kórházak. Az autók is sokkal biztonságosabbak lettek.

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA Versenyszabályok 4.Zászlószabályok: Oka, hogy a rádió-kommunikáció sokszor nem megbízható óta a zászlójelzéseket a kormányon található kijelzőn is láthatok. Tesztelési szabályok: Autók fejlesztésének legfontosabb eszköze a tesztelés. A csapatok egy évben legfeljebb km-t tesztelhetnek

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA A Formula–1 gazdasági háttere 1.Költségek: Csökkentése érdekében több intézkedést bevezettek. 2.Bevételek : Szponzorok Tv-közvetítések

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA A Formula–1 jövője Az FIA előtérbe helyezi a csapatok minél kisebb költségvetését. A 2009-es évadra radikális szabálymódosításokat tervez a FIA. A tervek szerint 2011-re már bioüzemanyaggal mehetnek az autók. Felhasznált irodalom

Böndör Zoltán (BOZOAAI.ELTE) FORMA 1 VILÁGA