Etikai vétségek elemzése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Online könyvajánlás Hogyan tájékozódhatunk a gyermekkönyvek világában?
Advertisements

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME A FÓRUMOKBAN ÉS A BLOGOKBAN Felelősség és jogérvényesítés.
Weblapkészítési tudnivalók 2: Útmutató az elnevezésekhez Pék Ágnes © 2009.
Etikai Kódex.
Orbán Éva SZIE Állatorvos-tudományi Könyvtár Hagyományos és új terápiás eljárások az információhiány kezelésére Tanulságos esetek az Állatorvos-tudományi.
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
A helyi lapok szerepe az önkormányzati kommunikációban
Az egészségstílus Szegmentáció és barométer a hatékony egészségügyi kommunikáció támogatásához Szonda Ipsos.
Rezgések kölcsönhatása
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
1 Internet. 2 WWW  World Wide Web  Hivatkozásokkal összekötött hipermédia dokumentumok rendszere  Dokumentumok -> Weboldalak  A weboldalak hipertext.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
A pénzügyi felügyelés fő irányai a biztosítási szektorban. A jövő szabályozási kérdései és irányai Dr. Banyár József Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
„Igazságügyi könyvszakértés és a könyvvizsgálat kapcsolata”
Versenyképesség az Európai Unióban Winkler Gyula EP Képviselő SZORVÁNYKONFERENCIA 2008 február 16, Déva.
KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ A GYAKORLATBAN
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
2010/2011.Huszár István1. dia Weboldalak tervezése II. (X)HTML.
Tehetségsegítés kisgyermekkorban IKT eszközökkel
A globális felmelegedéssel, klímaváltozással kapcsolatos dilemmák, szkeptikus vélemények Kovács Tamás november 7.
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Informatika tanítása ea.
A projekttervezés első lépései
WebStarter ECDL W e b k e z d ő ECDL Webkezdő mintafeladat.
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
A JAVA TECHNOLÓGIA LÉNYEGE Többlépcsős fordítás A JAVA TECHNOLÓGIA LÉNYEGE Platformfüggetlenség.
Intézményi fejlettség a Duna-stratégia makrorégióban
(e)(i)HEM&XXL Hírgenerálás, kistérségi mintapéldán keresztül bemutatva.
Az ISZAM szak párhuzamos akkreditációs folyamatának jelenlegi állapota (szerzők??) Gödöllő.
Book Citation Index a Web of Science-en. Könyvek szerepe a tudományos irodalomban Folyóiratok Aktuális Formális Recenzált Konferenciakiadványok Új koncepcók.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Mire kell figyelni a reklámokban a gyermekek védelmében?
A Creative Commons és a könyvtárak Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár.
A Magyar Elektronikus Könyvtár helye, szerepe a hazai digitális könyvtárak között XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Budapest,
Digitális gyűjtemények és a Creative Commons
Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék R „Big Data” elemzési módszerek Kocsis Imre
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Az internetről.
1.Témakör TÁJÉKOZTATÓ ÉS TARTALOM- SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉGEK.
Előadóról Név: Zumpf Tamás
Egészséget építünk!. International Federation of Medical Students’ Association IFMSA Standing Committee on Professional Exchange SCOPE.
TÁMOP ÉLELMISZER-BIZTONSÁGI ISMERETEK Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
A területrendezés és –fejlesztés adat háttere és technológiai megoldásai Göncz Annamária, Juhász Géza Péter
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
Környezeti problémáink A hulladékfelhalmozódás. Adatok Magyarországon évente közel 114 millió tonna hulladék keletkezik. Megközelítőleg 3,5 millió tonna.
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Szakszervezeti demonstrációk szervezése és kommunikálása
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Nemzetközi: IT History Society _ Amerika Computer History Museum (California)
Tudásmenedzsment trendek. Mi újság a TM „házatáján” A TM piaca jelenleg egy „Kék óceán” (Blue ocean) még nem alakult ki öldöklő harc Úgy tűnik, ha lassan.
Informatika tanítása ea.
-A vidékfejlesztési miniszter 11/2013. (III. 5.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER térségek közötti együttműködés.
- Megújuló energiák felhasználásának elterjesztése - kiemelten a napenergia közösségi felhasználásának széles körű népszerűsítése és alkalmazása - az.
Informatika tanítása ea. Csernoch Mária
Állami szabályozás és önszabályozás a médiában Médiaszabályozás 2015.feburár 19. Készítette: Dr. Pintér Szilvia.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ DOBSON TIBOR tű. dandártábornok.
Dokumentumtípusok. Dokumentum Fizikai egység - lejegyzett, rögzített információ tudás ismeret gondolat történet esemény.
12. óra Kenőpénz és korrupció.
HOGYAN LÁTJÁK A VÁLLALATI
Előadás másolata:

Etikai vétségek elemzése Közkapcsolati és médiaetika

A probléma kiválasztása Mi a nyílvánosság szerepe? Mi a közkapcsolati és médiakommunikáció célja? Mikor tölti be feladatát? Hogyan lehet visszaélni vele? Miért veszélyes/káros a visszaélés? Milyen közkapcsolati és/vagy médiaetikai vétséget kíván elemezni és miért?

A probléma kiválasztása nem egyetlen esetet kell elemezni, hanem egy jól körülhatárolható szakmai etikai vétséget, aminek a gyűjtőfogalma alá több (hasonló) eset besorolható problémát hazai napilapokban, ill. legalább egy audiovizuális médiumban (radio v. televízió) is meg kell vizsgálni

A választott problémakör A hírgyűjtés és tájékoztatás korrektsége A szerkesztői munka A meggyőzés etikája A szórakoztatás etikája A felsorolt problémakörök melyikéhez tartoznak az elemezni kívánt esetek?

Az elemzés menete Törekedni kell a kérdés minnél sokoldalúbb értelmezésére Miért és hogyan okoz kárt a tárgyalt vétség? Hogyan mutatkozik ez meg az egyes esetekben? Vegyék figyelembe a vétség szűkebb és szélesebb körű következményeit is

Az elemzés menete Milyen szakmai etikai szabályokkal ütközik az eljárás? A Nemzetközi PR etikai kódexek, http://www.fibraco.hu Médiaetikai kódexek - Media Accountability Systems. Codes of Ethics, http://www.media-accountability.org/html/frameset.php?page=library2 Hazai PR és médiaetiaki kódexek Milyen fórumok illetékesek a kihágás megállapításában? V.mely újságíró szövetség etikai bizottsága Önszabályozó szakmai testület Országos szabályozó testület Bíróság

Az erkölcsi gondolatmenet Vajon milyen megfontolás alapján cselekedett a kihágást elkövető újságíró és hogyan látjuk mi ugyanazt a helyzetet? Miben áll az erkölcsi kihívás, az erkölcsileg problematikus helyzet?

Az erkölcsi gondolatmenet A helyzet meghatározása A helyzetben érintett értékek Erkölcsi alapelvek, amelyek szerint az értékek rangsorolhatók Kik iránt elkötelezett, az aki így gondolkodik?

Közkapcsolati és médiaetikai problémák Források: http://www.cji.ro/articol.php?article=327 http://www.cna.ro/-Decizii-de-sanc-ionare-.html http://www.freeex.ro/en/index_com.html http://www.organizatiimedia.ro/index.php?p=2 http://www.rac.ro/news&p=2 http://www.pr-romania.ro/articole/etica-in-pr/79-etica-si-relaiile-publice.html?showall=1

Hivatkozások A hivatkozásokat minden esetben pontosan kell megadni: szerző, cím, rovat/műsor, oldalszám, vagy időpont (nap, ill. elektronikus média esetében óra, perc), kiadvány címe/tv csatorna/radioadó. Internetes dokumentumok eseteben a fentiek után jön az internetes oldal címe, a feltöltés időpontja (ha ott van) és a Cache (kereső-oldal fejlécén az internetes oldal címe melleti) időpont. Ezek nélkül a hivatkozás nem érvényes