Keresztény gondolat és tevékenység A múlt vasárnap feleségemmel koccogtunk a templom felé, amikor megpillantottam egy szerencsétlen alakot, szakadt rongyokban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYARORSZÁG Oláh Ibolya René Dupéré 2006 B.Ú.É.K.
Advertisements

Kis történet kedves embereknek!.
Az új pátyi Szent Imre templom kapuzata ÉrMe árverés bemutató (2008. október 8.)
Ami a Tiéd.
A HÁROM FA.
8 Klikkelj az egérrel!.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Kis Angyalkák.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
Eltérések és hasonlóságok a ptc oldalak között A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar”
Hálás vagyok.
UNITED WAY = Emberek az emberekért. Segítsd Te is a UNITED WAY szervezetet, hogy segíteni tudjon! A UNITED WAY olyan országok lakosait segíti, akik alapvető.
Wass Albert Karácsonyi vers ll. F: Laci.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
Maja teremtéstörténet
Jézus (tudományos) halála
Neked tőlem szeretettel
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
„Köszönöm Istenem az édesanyámat!
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Élet vagy halál Egy csaj története.
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
Nyújts kezet a csapatnak!. Egy nap a farmon élő kis egér kémkedett a gazda és a felesége után, amint egy csomagot bontottak ki. Megrémült mikor rájött,
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Kis Angyalkák.
Szeretnék bemutatni valakit:
Hogyan hárítsuk el a tolakodó pasikat?
Hálaadás Dsida Jenő.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Nagy Úr, ha ajkunk feléd kiált
(A tudomány szemszögéből)‏
Mi is az az Advent?.
Kedves Fiam ....
NAGYBÖJT 2012 …az újrakezdés lehetősége…
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
Marcel Reynaert vízfestményei
Szerkesztette: Ballán Attila
Lehet, hogy Béla megöregedett? Az örökifjú Béla is betöltötte a… Szóval betöltötte, és az évforduló kapcsán elgondolkodott: lehet, hogy ő is megöregedett,
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
ÁDÁM-ÉVÁS VICCEK click.
GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.
Kis történet kedves embereknek!.
Emelj fel, mutasd meg tervedet, Vigyázz rám,
RENDŐRVICCEK.
A gazdaság a szakadék szélén áll, De jövőre egy nagy lépést teszünk előre !
ÜDVÖZÖLLEK. HÁLÁS VAGYOK… A KEDVESEMÉRT, AKI PANASZKODIK A VACSORÁRA, MERT ÍGY AZ ESTÉT VELEM TÖLTI, ÉS NEM VALAKI MÁSSAL.
Ott függ a néma bárány: A vére földre hull, Míg dúl körül az ármány, S a tömeg zúg vadul. Szent arcát ütleg éri, és hull reá a vád, S ő szelíd hangon.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
(olvasmány). „Örül a szívem és ujjong a lelkem, testem is biztonságban van. Megismerteted velem az élet útját, Teljes öröm van tenálad.” (Zsoltárok 16,
Minden időben áldom, dicsérem az Urat, magasztalom az Ő nevét
Húsvét II Vasárnapja B év
Húsvét VII Vasárnapja C - év.
8 Klikkelj az egérrel!.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
A teremtő és gondviselő Atya
Ami a Tiéd.
Ami a Tiéd.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Keresztény gondolat és tevékenység A múlt vasárnap feleségemmel koccogtunk a templom felé, amikor megpillantottam egy szerencsétlen alakot, szakadt rongyokban. Egyesek bámulták, mások gyorsan elfordították arcukat, hogy nehogy szennyezödjenek…..

Ekkor eszembe jutottak a papunk mondásai, hogy a szegényeket segitsük, adjuk enni az éhezöknek, ruhát a rongyosoknak… Egy belsö hang kényszerített arra, hogy ezt a boldogtalan teremtést megérintsem. A teste rongyokkal fedve és holmijai két müanyag zsacskóban..

És a belsö hang kényszerített:: „Nyújts d ki a kezedet és érints ed meg!!“ És ahogy haboztam ismét megszólalt a belsö hang: „Nyújts d ki a kezedet és érintsed meg!!“ És akkor már nem tudtam ellenállni...

... És akkor a feleségem kinyújtotta a kezét és megéritett engem…

Tja, a következö hetekben nem hiszem, hogy templomba tudok menni!