9. szekció: Társadalmi válaszok, civil szektor Kalincsák István, Városfejlesztési és Fenntartási osztályvezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Területi államigazgatási szervek
A időszak végrehajtási intézményrendszere
KENYI fejlesztés és országos adatfelvétel
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
A régiók kialakításának finanszírozási kérdései Vigvári András
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
A környezetvédelem intézményrendszere
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
Innováció a közigazgatásban, szakközigazgatásban
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Távmunka a területfejlesztésben
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
Munkahelyi egészség és biztonság
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Jogszabályváltozások az év fordulóján!
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Készítette:Makra Betti Dátum:
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
Foglalkoztatás-politika
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
AZ ÉSZAK - ALFÖLDI RÉGIÓRÓL Gadus István Társelnök Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Az önkormányzatok településfejlesztési
Közigazgatás-Műszaki közigazgatás
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Előadás másolata:

9. szekció: Társadalmi válaszok, civil szektor Kalincsák István, Városfejlesztési és Fenntartási osztályvezető

Terület-település fejlesztés – Településüzemeltetés – Településgazdálkodás – Településirányítás SzakmaPolitika és/vagy

A terület- és településirányítás szintjei, szervezeti rendszere. Az irányítás működőképességének kritériumai. Információ Tervezés Döntési alternatívák Feltételek megteremtése DöntésEllenőrzés Szervezeti, végrehajtási hierarchia országos régiós megyei kistérségi települési

Műszaki környezet ORSZÁGOS IRÁNYÍTÁS, KOORDINÁLÁS A termelési-, a társadalmi- és az életfeltételek megteremtése, folyamatos fenntartása Termelés, szolgáltatás. Mezőgazdaság Szolgáltatások Ipar Energia Jogi környezet Szociális,humán környezet Gazdasági körny. REGIONÁLIS MEGYEI KISTÉRSÉGI TELEPÜLÉSI TEVÉKENYSÉGI SZINTEK

A szintek meghatározása tevékenység-vizsgálatok alapján történik KORMÁNY ORSZÁGOS HATÁSKÖRŰ SZERVEK MINISZTÉRIUMOK országos szint települési szint regionális szint kistérségi szint megyei szint ENGEDÉLYEZÉSI, ELLENŐRZÉSI, FELÜGYELETI, ELEMZÉSI, SZANKCIONÁLÁSI, ADATTGYŰJTÉSI, MONITORING, ADATBANK KEZELÉSI, TÖRVÉNY RENDELETVÉLEMÉNYEZÉSI, KAPCSOLATTARTÁSI TEVÉKENYSÉGEK ELLÁTÁSA RENDELETALKOTÁSI, IRÁNYÍTÁSI FEJLESZTÉSI, FENNTARTÁSI, ÜZEMELTETÉSI, ADATFELVÉTELI, ADATBÁZIS KARBANTARTÁSI, KAPSCOLATTARTÁSI OKMÁNYKIADÁSI stb. TEVÉKENYSÉGEK ELLÁTÁSA, TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSA

AJÁNLÁSOK: 1.Készüljön egységes, a közigazgatási, területfejlesztési, -üzemeltetési feladatok számára kötelezően vezetendő az alábbi célokat szolgáló infrastruktúra nyilvántartás. Korrekt és a szakmaiságot szolgáló döntéselőkészítés Ellenőrzés-ellenőrizhetőség a pályázatok elbírálásában Átláthatóság és követhetőség a területi összehasonlíthatóságban Gazdaságos és szakszerű végrehajtás szempontjainak érvényesítése a végrehajtásban

2. Innováció a közigazgatás szervezeti felépítésében és működésében. Kerüljön felülvizsgálatra és korrigálásra a közigazgatási működési struktúra, a rendszer tartalmazza a ma hiányzó operatív, középszintű szakmai érdekérvényesítésre alkalmas szervezeteket. A működési hierarchiában a szakmai folyamatok és szervezetek ne legyenek alárendelve és kiszolgáltatva a politikának. Érvényesüljön a politikai befolyásolástól mentes közigazgatási - szakmai rendszer elve. Az ötletszerű rögtönzések és változtatások helyett a kutatás-fejlesztési eredményekre alapozott modellkísérletek szolgáljanak egy-egy országos rendszer bevezetésének alapjául.

3. A közlekedésben a baleset-megelőzés ne kampányelemekre épüljön, kerüljön kialakításra objektív, baleseti elemzések eredményeit a napi irányítás számára visszacsatoló rendszer.