Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 2. konferencia.
1 SZERVEZETFELMÉRÉS A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZETNÉL Szakmai Nap, Budapest május 7. Gula Flórián balesetvizsgáló Tükör az Európai Vasúti Ügynökség.
Játéktár-tréning A kreatív gyakorlatok, szituációs játékok tréningje vezetők, trénertársak, moderátorok, animátorok, belső oktatók, pedagógusok részére.
Széchenyi tehetségműhely
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
Nyílt napok látogatottsága
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
KORSZERŰSÉG AZ ERKÖLCSTAN / ETIKA TANÍTÁSBAN
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Hagyományos szemléltető eszközök
A tudatos zenehallgatás
1 Apertus Közalapítvány Nemzeti Fejlesztési Program
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia)
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Az ellenőrzés, értékelés szerepe, módszerei A teljesítménymérés
A nevelési-oktatási program előzményei
TERVEZET.
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A tea varázslatos világa. 1. Célrendszer I.  Általános célok:  Élményszerzés nyújtása  Viselkedéskultúra fejlesztése  Szabadidő hasznos eltöltésére.
Látható hangok Esztétikai foglalkozások 3-8 éves gyermekek
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Wordforce e-learning szerkesztő lehetőségei és korlátai
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
A portfólió - óvodai szakterület
Az óvodai tevékenységterv
Skype motívációs szerepe
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
MKE XXXI. Vándorgyűlés, Papa Tankönyvek a könyvtárosképzésben Tóvári Judit főiskolai tanár Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger Tóvári Judit.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Integráció, inkluzió PPK,
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Az Alkalmazott bábjáték pedagógiájának Adaptálása
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
A társadalomismereti tartalmak tanításának lehetséges gyakorlata…
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
A virtuális víz nyomában. A témaválasztás indoklása: A környezetért érzett felelősség Ökoetika Vízkészlet végessége környezeti, társadalmi és szellemi.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
1 A fizika tanítása 3. lecke Az oktatási folyamat makro- és mikroszerkezete, óratípusok.
Fodorné Tóth Krisztina PTE Regionális Távoktatási Központ Multimédia az oktatásban 2009.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
IKT A PEDAGÓGIÁBAN 1 Készítette: dr. Létray Zoltán.
A fizika tanítása 10. lecke Az óraelemzés szempontjai.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Előadás másolata:

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia Budapest, dr. Magyar Miklós

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" A FEJLESZTÉSI CÉL AZ ANDRAGÓGIA, A PEDAGÓGIA VILÁGÁBAN MŰKÖDŐ SZEMÉLYISÉG ÖNÁLLÓSÁGÁNAK ERŐSÍTÉSE, TEVÉKENYSÉG-ELEMEINEK FEJLESZTÉSE A SZEREPÁTALAKULÁSI FOLYAMAT MŰKÖDÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A MÉDIAKOMPETENCIA* FEJLESZTÉSE

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" ÉLETTEVÉKENYSÉG- MEGNYILVÁNULÁSOK MEGISMERÉS GYAKORLATI(ÁTALAKÍTÓ)TEVÉKENYSÉG KOMMUNIKÁCIÓ ÉRTÉK-ORIENTÁCIÓSTEVÉKENYSÉG TANULÁS

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" AZ ANDRAGÓGIA VILÁGÁBAN „MŰKÖDŐ EMBER” ALAPVISZONYAI AZ ÉN,..... MINT AZ ÉN,..... MINTMEGISMERŐ AZ ÉN, MINT ALKOTÓ, MINT ALKOTÓ,HASZNOSÍTÓ AZ ÉN,..... MINT KOMMUNIKÁLÓ AZ ÉN, MINT ÉRTÉK- TEREMTŐ TANULÁS

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" FILE-K TÍPUSAI (KÉPEK ÉS/VAGY SZÖVEGGEL, ZENÉVEL, VAGY ANÉLKÜL AZ ÉV FOTÓI, ÉLETKÉPEK NÖVÉNYEK, ÁLLATOK TERMÉSZETI KÉPEK ORSZÁGISMERTETŐK JÓKÍVÁNSÁGOK ÉLETBÖLCSESSÉGEK TRÉFÁS ÁBRÁZOLÁSOK MEGHÖKKENTŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK EGYÉB KÜLDEMÉNYEK

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" A MULTIMÉDIA MEGJELENÉSE ELŐTT IS VOLT TANESZKÖZ ÉS INFORMÁCIÓHORDOZÓ KÉP KÉP SZÖVEGGEL KÉP SZÖVEGGEL ÉS HANGGAL DIAPORÁMA (ANIMÁCIÓ) VIDEOFELVÉTEL (FILMSZERŰ HATÁS)

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" A POWER POINTTAL MINDEZEK MEGVALÓSÍTHATÓK NEM A TECHNIKAI MEGOLDÁSOK, HANEM A DIDAKTIKAI ÉS A MÓDSZERTANI LEHETŐSÉGEK A HANGSÚLYOSAK A RÉSZTVEVŐK: KULTURÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ 19 FŐ NAPPALI 23 FŐ LEVELEZŐ II. OKTATÁSTERVEZÉS 53 FŐ LEVELEZŐ III. TÁVOKTATÁS 7 FŐ NAPPALI IV. 53 FŐ LEVELEZŐ III.

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" DIDAKTIKAI FELADATOK ÚJ TÉNYANYAG FELDOLGOZÁSA ISMERT TÉMAKÖR BŐVÍTÉSE RÖGZÍTÉS ÖSSZEHASONLÍTÁS – MEGKÜLÖNBÖZTETÉS ÖSSZEFOGLALÁS - RENDSZEREZÉS GYAKORLÁS ELLENŐRZÉS - ÉRTÉKELÉS

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" MÓDSZERTANI FELADATOK KOMMUNIKÁCIÓ MOTIVÁCIÓ AKTIVIZÁLÁS DIFFERENCIÁLÁS ÉRTÉKELÉS SZABÁLYOZÁS

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" TANTÁRGYI KERETEK KOMMUNIKÁCIÓ KULTURÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ OKTATÁSTECHNOLÓGIA ICT – MULTIMÉDIA DIDAKTIKA – ANDRAGÓGIA DIDAKTIKA OKTATÁSTERVEZÉS TÁVOKTATÁS

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" A PEDAGÓGIAI FOLYAMAT LÉPÉSEI A mintaanyag megtekintése és a látottak közös megbeszélése. Témaválasztás. Az alkalmazási cél kiválasztása (didaktikai feladat, módszertani feladat). Idő- és munkaterv készítése. Forráskutatás (szakirodalom, kép, zene, esetleg szöveg). Saját felvétel készítése (kép, zene, szöveg).

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" A PEDAGÓGIAI FOLYAMAT LÉPÉSEI 2 Technika feladatok megoldása (szükség esetén team-munkában). Az elkészített anyag bemutatása csoport előtt. Közös megbeszélés, a korrekciós javaslatok megfogalmazása, értékelés. Szükség esetén a javasolt korrekciók elvégzése. A végleges elektronikus és word-anyag beadása.

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" AZ EREDMÉNY TUDATOSABB FORRÁS- ÉS MÉDIUM- HASZNÁLAT ÖNÁLLÓ ALKOTÓ TEVÉKENYSÉG EGYÉNI ÉS KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY A TELJESÍTMÉNY ÉS AZ ELÉGEDETTSÉG ÖSSZHANGJA A SZEMÉLYISÉG MÉLYEBB MEGISMERÉSE: A „MEGTUDOM CSINÁLNI” FELFEDEZÉSE. AZ ÖNFELEDT JÁTÉK (TANULÁS) ÖRÖME EGYFAJTA ‘KÖZÖS JÁTÉK’ FELNŐTTEK RÉSZVÉTELÉVEL

dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!