Kommunikáció az egyetemen Készítette: Ébner Mária

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
Advertisements

MaYoR elektronikus napló
E-learning alapú távoktatásos képzés
Dr. Juhász Erika Tanszékvezető, főiskolai docens Debreceni Egyetem
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
A november 18-i workshop napirendje
Mikszáth Kálmán Gimnázium Postaforgalmi SzKI és Kollégium
Szolgáltatásfejlesztés, adatbázisépítés együttműködéssel Networkshop 2005 Szeged Burmeister Erzsébet Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program – JINKA 1.3 Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi.
A SABEDU Kft. Oktatási Ágazata Tarr Dániel december 09. A Sabedu Kft. oktatási ágazati céljai Az e-learning technológiák megismertetése és elterjesztése.
Az EAL-NET rendszer a hallgatók szempontjából Készítette: Forgó Melinda és Gyenes Gábor.
Pályázati eredmények Humánerőforrás – fejlesztési Operatív Program Pályázati eredmények Humánerőforrás – fejlesztési Operatív Program Hátrányos helyzetű.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
KOMPETENCIAMÉRÉSEK ÉS EREDMÉNYEIK
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
E-learning alapú távoktatásos képzés
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
MATARKA szakmai nap Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum március 24. KÖSZÖNTJÜK A RÉSZTVEVŐKET!
Közoktatás – pedagógusképzés - neveléstudomány
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Szakdolgozat címe Készítette: Név Konzulens: Név 2006.
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
Az emberi természet természettudományos vizsgálata
Az EDUVITAL koncepció és oktatási gyakorlat Dr. Falus András egyetemi tanár, az MTA tagja.
IV. ETR konferencia fejlesztés – bevezetés - támogatás Rós László Budapest, január
A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM - A MAGYAR FELSŐOKTATÁS INTEGRÁNS RÉSZE 1 MPV előadás.
2005 február 7Dr. Tánczos László BME EISZK1 Az oklevélmelléklet készítő program alkalmazásának előkészítése Tánczos László igazgatóhelyettes az Oktatási.
Felmérés hazai működő és tervezett intézményi repozitóriumokról HUNOR találkozó Karácsony Gyöngyi Budapest, február 12.
Éves Konferencia- Annual Report Irányító Bizottság: Elnök: D. Terdik György DE IK dékán Tagok: Dr. Kardon Béla EMMI Dr. Sallai Gyula BME, FIRCC Nagy Miklós.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
A Magyar ClusterGRID projekt Stefán Péter tudományos munkatárs NIIF Iroda
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar
UniTech online mérnökverseny
Az információs társadalom. Az elmélettől a politikai gyakorlatig
Fontos információk.
május 13 Hazai kutatói hálózati eredmények és tervek Tétényi István NIIF MT MITE 2003.
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
NÁDAI GÁBOR \t Tanulmányi rendszer fejlesztése Nádai Gábor előadása GDF TDK – 2009; Konzulens: Dr. Kovács János.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Kultúra a török hódoltság korában
13.tétel Mutassa be a honlap készítésére alkalmas szoftvereket! Hasonlítsa össze a Macromedia Dreamweaver és Microsoft Office Frontpage programokat!
A felsőoktatási intézmények és karok OTDK eredményessége
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
TAPASZTALATOK, ÖTLETEK, JAVASLATOK A FELMÉRÉSKÉSZÍTÉS FOLYAMATÁHOZ AZ EVASYS-T FORGALMAZÓ SZEMSZÖGÉBŐL HORVÁTH ZOLTÁN VSL KFT. TÁMOP C-11/1/KONV
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
HEFOP Tananyag-fejlesztési projekt Főpályázók tájékoztatása november 8.
az Eszterházy Károly Főiskola Regionális Pályaválasztási Fóruma AZ INTEGRÁLT TANULÁSI KÖRNYEZET JELENTŐSÉGE A FELSŐOKTATÁSBAN.
„Információvédelem menedzselése” XXX. Szakmai Fórum Budapest, március 19. Aktualitások az információvédelem területén + Egyesületi hírek Dr. Ködmön.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
1 INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉG A TECHNOLÓGIAI CENTRUM KERETÉBEN Innotech Konferencia Pannon Fejlesztési Alapítvány Bemutatkozó prezentáció Dr. Háry.
Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2007 Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter Oktatási és Kulturális Minisztérium július 26.
Bemutatkozás Készítette: Godó Diána Mária JZB2V7.
2011.december 9. Országos Doktori Tanács A felsőoktatási intézmények doktori tanácsai elnökeiből álló testület, amely állást foglal a doktori képzéssel,
Hallgatói juttatási rendszer
Makovecz-program Jakabné dr. Szalai Krisztina Pécs, augusztus 31
Akusztikus emissziós mérések fárasztásos anyagvizsgálat közben
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Az állami fenntartású felsőoktatási intézmények gazdálkodása az erőforrásokkal Budapest, november 18. Földesi Gabriella főosztályvezető Intézményfinanszírozási.
FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK
Előadás másolata:

Kommunikáció az egyetemen Készítette: Ébner Mária Kommunikáció az egyetemen A NEPTUN tanulmányi rendszer bemutatása (Elsősorban a BME szempontjából) Készítette: Ébner Mária

A tanulmányi rendszer rövid története Előzmény: 1995-ben beindították a Hallgatói Információs Rendszert, a HIR-t. A rendszer egyik eleme volt a TIRIS-kártya, amely egy azonosító kártya. A rendszerbe a hallgató csak úgy tudott belépni, ha volt ilyen kártyája. Rendkívül lassú volt, és kezelése is nehézkes volt. 1997 decemberében indították útjára a NEPTUN névre keresztelt rendszert.

I. A tanulmányi rendszer rövid története Úgy is nevezik, hogy Hallgatói Információs és Pénzügyi Rendszer. Az egyetem tanulmányi és részben pénzügyi adminisztrációját lehet itt elvégezni. Kezdetben nagyon sok működési rendellenesség volt a szoftver hibájából. 2005. szeptembertől bevezetésre került a Neptun.Net rendszer, amely a korábbi Neptun 2000 továbbfejlesztett változata. Jelenleg a 293-ik verziót használhatják a hallgatók.

1.1. Ki mindenki használja a rendszert? BDF - Berzsenyi Dániel Főiskola BGF - Budapesti Gazdasági Főiskola BKÁE - Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem BKF - Budapesti Kommunikációs Főiskola BMF - Budapesti Műszaki Főiskola DE - Debreceni Egyetem DF - Dunaújvárosi Főiskola EKF - Eszterházy Károly Főiskola EKF - Károli Gáspár Református Egyetem KJF - Kodolányi János Főiskola ME - Miskolci Egyetem NYF - Nyíregyházi Főiskola NYME - Nyugat-Magyarországi Egyetem PPKE - Pázmány Péter Katolikus Egyetem SE - Semmelweis Egyetem SZIE - Szent István Egyetem SZE - Széchenyi István Egyetem SZOLF - Szolnoki Főiskola TSF - Tessedik Sámuel Főiskola VE - Veszprémi Egyetem ZMNE - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem VJRKTF - Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola

II. A NEPTUN színtereinek rövid ismertetése A belépés: Az ETR-hez hasonlóan felhasználó név és jelszó szükséges hozzá.

Kommunikáció az egyetemen 2.1. Kezdőoldal: A belépés után az üzenetek menüpont jelenik meg. Itt az oktatók tudnak a hallgatóknak üzenetet klüldeni A belépés után az üzenetek menüpont indul el automatikusan. Üzenetet tudnak küldeni a rendszeren keresztül a tanárok a hallgatóknak, de a hallgatók is a tanároknak.

Kommunikáció az egyetemen 2.2. A NEPTUN menüsora Az ETR-hez hasonlóan ennek a rendszernek is van egy menüsora, mely bizonyos tekintetben hasonlít a mienkhez, bizonyos tekintetben pedig nem.

2.2.1. A NEPTUN menüsora részletesen A rendszer néhány fontos menüpontja részletesen

2.2.1. A NEPTUN menüsora részletesen

III. Legfontosabb különbségek az ETR-hez képest A menüpontok felépítése sokkal részletesebb, átláthatóbb Több lehetőség van a rendszerben Kollégium jelentkezés Pénz be- és kifizetés Órarend Üzenetek Használata egyszerűbb(?) Az útmutató egyszerűbben elérhető

IV. A rendszer gyenge pontjai Biztosan van rengeteg, de ezek laikus szemmel nem fedezhetők fel Legfeltűnőbb hibája: bizonyos menüpontok nem működnek Gyakran lefagy a rendszer, ilyenkor sokáig nem elérhető

V. Reakciók, vélemények a NEPTUN rendszerről A hallgatók általában nincsenek jó véleménnyel róla Legjellemzőbb sérelmeik: Túl gyakran omlik össze a rendszer Általában regisztrációs héten, órafelvételkor Nagyon lassú „Nem használható semmire”

Köszönöm a figyelmet!

Felhasznált irodalom: Impulzus, XXVIII. évfolyam, 0. szám (gólyaszám), 2000, Budapest; http://www.impulzus.com/archivum/028/00/main.html www.neptun.bme.hu www.bme.hu Az Oktatási Minisztérium honlapja: www.om.hu Futár Iván: A Neptun biztonsága, avagy a felhasználói viselkedés paradoxona. http://www.hacktivity.hu/h2005_folia/neptun.pdf Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ www.hik.hu