„Új irányok a magyarországi távmunka terjedésében” 2004. évi monitoring feldolgozása Dr. Tésits Róbert egyetemi docens Bokor Lászlóné Szőke Éva PTE TTK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Advertisements

Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Európai Uniós távmunka programok és tredek Wesselényi Andrea
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
Vállalati szféra (mint a hallgatóság alkalmazói, ill. a K+F és a szaktanácsadás partnerei, támogatók, pl. szakképzési hozzájárulás)
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
Sólyom Andrea PhD Hallgató
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Controlling a gyakorlatban
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ TÁVMUNKA PROGRAMIRODA Képes János irodavezető.
Teleházas – közösségi - távfoglalkoztatási lehetőségek Távmunka felfogásunk Klasszikus – üzleti – távmunka Közhasznú távmunka Közigazgatási távmunkák Közhasznú.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Tájékoztató az új távmunkahelyek létrehozására kiírt FMM-IHM pályázatról november 7.
VI. Országos Távmunka Konferencia „Foglalkoztatás – távmunka – képzés” DECEMBER 6. Dr. Székely Judit Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
1 PÁLYÁZAT új távmunkahelyek létrehozására Tájékoztató az IHM-FMM-1 pályázatról november 7.
EGYENLŐ ESÉLYEK Tapasztalatok, teendők, tervek Dr. Derera Mihály igazgató MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
Bozsik József mb. főosztályvezető e-Gazdaság Főosztály.
A Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ (BMIK) szerepe a távmunka program koordinálásában előadó: dr.Bihary Pál FMM Országos Távmunka Konferencia.
V. Országos Távmunka Konferencia „ Versenyszféra tapasztalatai” Forgács Tamás December 07.
AZ ÚJ FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY - MINŐSÉGFEJLESZTÉS, MINŐSÉGHITELESÍTÉS.
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
TÁVMUNKAHÁZ Versenyképesség és vidéki foglalkoztatás.
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
A szakmai gyakorlat megszerzésének lehetséges formái és tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig. Dr. Fritz Péter főiskolai docens.
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A strukturális alapok (ROP) menedzsmentjének tapasztalatai ( ) Molnár Beáta PhD hallgató, PTE-KTK BGF KKFK
A diplomás pályakövetés lehetséges céljai és intézményi szolgáltatások kialakítása: INNOVÁCIÓ vagy IRRITÁCIÓ? Volume 2 Andrási Monika – Majó Zoltán 2009.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
2003. február 20. Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 1 Benedek András Távmunka a Tudásgazdaságban A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Easy Learning Hungary Kft. Nagy Zsolt István, ügyvezető igazgató VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: )
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Szakiskolai fejlesztési program
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Speciális képzési igények a paktum projektekben
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
„Út a munkához”program
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

„Új irányok a magyarországi távmunka terjedésében” évi monitoring feldolgozása Dr. Tésits Róbert egyetemi docens Bokor Lászlóné Szőke Éva PTE TTK PhD hallgató

Célkitűzések FMM–IHM távmunkaprogram továbbfejlesztésének irányai A munkaadók motivációinak feltárása A kezelhető hátrányoknak és kockázatoknak a felmérése A távmunka mint a munkaerőpiac területi egyenlőtlenségeinek csökkentője ?

Kutatási módszerek Szakirodalmi másodelemzés Távmunka Programiroda, a munkaerőpiaci szervezet, illetve az FMM–IHM adatai Kérdőíves felmérés Interjúk * Telefonköltségre a támogatás nem terjedt ki

Hátrányos helyzetűeket foglalkoztató távmunkaadó és távmunkásainak földrajzi kapcsolata

Távmunkaadók és távmunkásaik földrajzi kapcsolatrendszere

Nyertes cégek pályázati igényei

Eredmények összefoglalása 1. A távmunka alkalmazásának lehetséges előnyei Pályázati összeg Távmunka kipróbálása Kvalifikált munkaerőhöz jutás Képzési költségek Tényleges költségcsökkentés

Eredmények összefoglalása 2. Hátrányok a távmunka alkalmazásában A vezetői szemléletváltás sikertelensége A szubjektív kapcsolatok megváltozása A motivációvesztés, az izoláció A távmunkások feletti kontroll elvesztése Számítógépes adat- és vírusvédelem

Eredmények összefoglalása 3. A pályázattal kapcsolatos tapasztalatok A cégek gazdaságosságára gyakorolt hatását A távmunka-igénybevétel földrajzi nyitottságában rejlő lehetőségek Új munkamódszerek bevezetése Általános információhiány Meglévő munkakörök kiszervezési lehetősége Visszaélési lehetőségek A költségtérítés lehetősége (működési költségek) Potenciális távmunkavállalók nyilvántartása

Mit hoz a (közel)jövő?  A távmunka a 3. évezred foglalkoztatási módja  Elterjesztése az EU által is támogatott cél  A kormány elkötelezettnek mutatkozik ez irányban  Munka Törvénykönyv módosítás – távmunka törvényi szabályozása  FMM a gyakorlati végrehajtást elkezdte  Bízunk abban, hogy a szükséges változások bekövetkeznek

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!