EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP /2/B KMR PÁLYÁZAT

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanári munka értékelése
Advertisements

A Than mint referencia intézmény
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Főiskolai Pályázatok Kari érintettségek jan. 31.
Információs és kommunikációs technológiák a hazai és a francia közoktatásban.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Agria Media Eger, október
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon Képek az egyéni összefüggő tanítási gyakorlatról Approximáció Jáki Gábor igazgatóhelyettes.
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A regionális központok mentorképzési programjának bemutatása
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
Közoktatás – pedagógusképzés - neveléstudomány
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar gyógypedagógus szakvizsga
Az e-portfólió használati köre
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Hazai szabályozás és nemzetközi kitekintés
A nevelési-oktatási program előzményei
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
Az IKT-metria mérőeszköz
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
A gyakorló intézmények feladatai a pedagógusképzésben
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
TÁMOP /1/A Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület alapszakjaihoz.
Pedagógus-továbbképzések hasznosulása
AZ EREDMÉNYESEBB TANÁRKÉPZÉSÉRT
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A tanárképzés szerkezete
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Pedagógusok egy nemzetközi tanárvizsgálat (OECD TALIS) tükrében
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Egy csónakban evezünk Gondolatok a pedagógusképzésről és továbbképzésről dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke Pedagógus Hivatás Munkacsoport.
Dávid Mária Online nemzetközi kurzusok a korszerű tanárképzésért Social Network in Teacher Education - Közösségi hálózatok a tanárképzésben Szakmódszertanos.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
AP1 - SPORTTUDOMÁNYI KÉPZÉS ÉS TARTALOMFEJLESZTÉS
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
Előadás másolata:

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP- 4.1.2.-08/2/B KMR PÁLYÁZAT A mentorfelkészítés rendszere, próbája, a mentorképzés szakterületi előkészítése EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TÁMOP- 4.1.2.-08/2/B KMR PÁLYÁZAT 3.2 ALPROGRAM Alprogramvezető: M. Nádasi Mária

I. kötet: A mentorképzés nemzetközi áttekintése M. Nádasi Mária: A közoktatási mentor szerepe a tanárképzésben Vámos Gabriella: Szakpolitikai implikációk Major Éva: Mentorképzés Nagy Britanniában Tivolt Tímea: Mentortanárok a tanárképzésben német nyelvterületen: Németország, Ausztria, Svájc Vámos Gabriella: Francia nyelvterületek az Európai Unióban Bodonyi Edit: Tanárképzés - és tanártovábbképzés Szlovákiában Bodonyi Edit: Tanárképzés Csehországban Birta - Székely Noémi: A tanári gyakorlatra való felkészítés Romániában Czető Krisztina: Mentorálás öt észak- európai országban Gordon Győri János: Mentortanárok a kelet-ázsiai közoktatásban Szénásiné Steiner Rita: Mentorprogramok az Egyesült Államokban Vámos Gabriella: Kezdő tanárok támogatása Kanadában H. Nagy Anna: A mentorképzés nemzetközi áttekintésének tanulságai

II. kötet: A mentorképzés koncepciójáról I. rész A közoktatási mentorképzés koncepciója felé vezető úton M. Nádasi Mária: A közoktatási mentorképzési koncepció előkészítésének folyamatáról M. Nádasi Mária (alkotószerkesztő): A közoktatási mentorképzés koncepciója – nyitott kérdések II. rész A közoktatási mentorképzési koncepciót előkészítő tanulmányok: irodalom szemlézés, empirikus kutatások, tapasztalat elemzések Dömsödy Andrea: Tanárjelölt és pályakezdő pedagógusok támogatása, mentorálása - Szemletanulmány a 2005-2009 közötti magyar szakirodalom alapján Czető Krisztina: Összefoglaló áttekintés a jelenlegi hazai gyakorlatvezető mentortanár képzésekről Jáki Gábor: Tanárjelöltek és pályakezdő tanárok mentorálása az iskola világában M. Nádasi Mária: Tanárjelöltek, pályakezdők, vezetőtanárok a tanárrá válás kritikus szakaszairól – Tapasztalat bemutatás Sági Mónika: Tanárjelöltek oktatással kapcsolatos nézeteinek alakulása a tanítási gyakorlat folyamán – Empirikus vizsgálat, szakdolgozat részlet Antalné Szabó Ágnes-Major Éva: Elmélet és gyakorlat. - A bölcsész mentorok képzésének tartalma és keretei Schróth Ágnes: A gyakorlóiskolák javaslata természettudományos mentortanárok képzésére Zsakó László: Javaslatok az informatikai mentortanárok képzésével kapcsolatban Fótiné Hoffmann Éva: Gyakorlatvezető mentorok képzése a gyógypedagógiai terepgyakorlatok irányítására

A közoktatási mentorképzési koncepció fő témái, utalva a vitatémákra 1. A közoktatási mentor feladatköre Vitatémák: - a vezetőtanár és a közoktatási mentor feladatkörének viszonya; - a közoktatási mentor iskolán belüli lehetőségei.

A közoktatási mentorképzési koncepció fő témái, utalva a vitatémákra 2. Ki lehet/legyen közoktatási mentor? Melyek legyenek a továbbképzés képzési és kimeneti kompetenciái? Vitatéma: az általános tanári és a szakspecifikus kompetenciák aránya. Mi legyen a mentori felkészítés tartalma? Vitatéma: a pedagogikum és a szakterületi továbbképzés aránya. Melyek legyenek a felkészítés módszerei?

Hogyan alakuljanak az időbeli keretek? A közoktatási mentorképzési koncepció fő témái, utalva a vitatémákra 3. Hogyan alakuljanak az időbeli keretek? Vitatéma: a pedagogikum és a szaktárgy, illetve a szaktárgyakra fordítandó képzési idő aránya. Az értékelés alternatív módjai.

III. kötet: Oktatási segédletek a közoktatási mentorképzéshez A kötet készülőben van. Már elkészült, kipróbálás alatt levő tanulmányok: A pedagógiai tervezés A tanítási óra elemzése A reflektív gondolkodás fejlesztése