Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME A FÓRUMOKBAN ÉS A BLOGOKBAN Felelősség és jogérvényesítés.
Levéltárak, Balatonfüred, június közösségi oldalak, web 2.0.
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Hülber László SZTE BTK Neveléstudományi Doktori Iskola
Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
"Free phone" Kozellné Szabó Csilla Ozeki Informatikai Kft.
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Web2 és a blogok. Mi az a web2? 1.Filozófia (tartalom) szabadság nyitottság közösség 2.Eszköz(készlet) egyszerűség integráció kompatibilitás mobilitás.
A szolgáltatásai Gödöny Péter ELTE IK Pataky István Inf. Szki.
Bemutatkozás Mádi Gábor BME – 3. év villamosmérnök (Bsc) MobilNetPályázat I. – BME I. helyezés – mywalk.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Az Internet adta lehetőségek
Kereszténység és Internet szeptember 18. Kovách Balázs Sisak Áron.
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
A könyvtári digitalizálás kézikönyve és honlapja
E-LEARNING ÁLTAL TÁMOGATOTT KÖNYVTÁRI MUNKAFOLYAMATOK
Közösségi média és a könyvtár Trendek Közösségi média és a könyvtárak Trendek
VIPRE Antivirus + Antispyware
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
LEVÉL.
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
Előzmények Sikeres pályázat a kézirat elkészítésére (2004) A könyv megjelenése (2006)
Weben publikált térképek a földrajzi kutatásokban Ádám Eszter Geográfus MSc hallgató.
Hanganyag beillesztése wordpress blogba
Statikus vs. dinamikus weblapok
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
A sörétes pisztolytól a távcsöves puskáig Hirdetői módszerek a szakmédiumokban Biró István és Szigetvári József.
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
2011.szeptember 26. Balatonalmádi
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Debrecen, március 27. Internet Fiesta 2008 Könyvtárak akadálymentesítése az Interneten Internet Fiesta 2008 Debrecen, március 27.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Korpásné Szűcs Melinda web-referens DEENK Korpásné Szűcs Melinda web-referens DEENK.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Kié a neten publikált tartalom? Creative Commons.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –

Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Webfejlesztés, Internet Explorer 10 Komjáthy Szabolcs
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Tudományos kommunikáció az interneten május 8. Simon Tamás [origo] Tudomány rovat.
Multimédiás lejátszóprogram
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
"Free phone" Kozellné Szabó Csilla Ozeki Informatikai Kft.
Paulik Tamás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem A Web 2.0 veszélyei és hatásai a privát szférára XLII. Hétpecsét Szakmai Fórum.
Digitalizálás a könyvtárban …mit, mivel, hogyan, mikor, miért, mennyire…
A kapcsolati hálók szerepe a tudásháló építésében Kis Márta Heller Farkas Főiskola A konnektivizmus a tudásszervezés új paradigmája MAFIOK XXXIII. országos.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Honlap készítés és az ehhez szükséges informatikai alapismeretek A világháló jelentősége a KKV-k piachoz jutásában Forgács István (X-Meditor Kft.) Tel.:
European Distance and E-Learning Network
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Integrált ügyfél-kommunikáció a weben
PTE Természettudományi Kar
Vasas Lívia, PhD 2017 Folyóiratok, kiadói honlapok Mozilla Firefox vagy Google Chrome böngésző Vasas Lívia, PhD
Sajtóinformatika online újságírás II.
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Sipos Zoltán Stratégiai igazgató
Előadás másolata:

Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs eszközök = milliónyi önkéntes tartalomgyártó A kapcsolati/közösségi hálózat: hatványozódik a tartalom célba juttatása Megjelenő tartalom: összekapcsolható, címkézhető, osztályozható, véleményezhető, megosztható, továbbosztható Felhasználói tartalom: neten fellelhető médiatartalom, melyeket free rendszerben működő webes szolgáltatással állítanak elő és publikálnak A tartalom sokszor anonim és nem ellenőrizhető a hitelessége

Szöveges tartalmak (1) Fórum, 90’-es évek: Index fórum, Yahoo groups Földrészeken átívelő virtuális közösség, mára elavult, de még mindig népszerű publikálási forma

Szöveges tartalmak (2) Blog: Ma a legdivatosabb publikálási műfaj Nem minden blog = felhasználói tartalom, mert sok azonosíthatóan felelős kiadású hivatalos folyóirat is így publikálja tartalmait.

Szöveges tartalmak (3) Önkéntesek tudásbázisai Wikipedia – szócikkgyártók: Visszakereshető, logikus lexikonba szervezhető Intranetes Wiki: Tudástár cégen belül Sokszerzős kiadványokat is publikálnak ebben a formában Ismertető oldalak: pl. vásárlók írnak a termékekről (vélemények, tippek, tanácsok) Toatalcar.hu : népítélet c. értékelőfóruma

Szöveges tartalmak (4) Képek Képfeltöltő szolgáltatások, hobbifotósoknak (beágyazhatóság, geotaggelhetőek, lájkolhatóak, kommentezhetőek

Szöveges tartalmak (5) Videómegosztás Szélessávú net megjelenése: Youtube, Vimeo, IndaVideo Flash-video formátum térnyerése, beágyazhatósága = SIKER Moderált tartalom: a széles felhasználói tömegek miatt Szexipar: PornTube, RedTube stb. Jogi problémák: a felhasználók mindent feltöltenek, ami „mozog” Rendkívüli adatbázis: Az emberiség kulturkincse épül önkéntes alapon

Szöveges tartalmak (6) Hang- és zenemegosztás Mp3 !! – MySpace; SoundCloud.com (piacvezetők, és kommentelhetők, akár időtengelyen is)

Szöveges tartalmak (7) Ingyenes tárhelyek wordpress.com, uw.hu; freeweb.hu - személyes weblapok, blogmotorok

Szöveges tartalmak (8) Közösségi kapcsolatok A szociális háló is tartalom, pedig effektíve tartalom nincs, csak személyes adatok és kapcsolati viszonyok. Ez egy felbecsülhetetlen értékű adatbázis A hirdetőknek ez óriási üzleti lehetőség: becélozhatják célközönségüket Veszély: a „potenciális áldozatok”

Szöveges tartalmak (9) Programok, modulok Közösségi modulfejlesztési lehetőség: nyílt forráskód, sok önkéntes fejlesztő Facebook-modulok Open Social néven fejleszthetünk 2008: már az Iwiw is fogad külső programfejlesztéseket

Szöveges tartalmak Árnyoldalak Törvénysértés (főleg szerzői jogsértés Utólagos moderálás a szolgáltató részéről Károkozó automatizált programok támadása gyűjtő robotok, reklámok, kéretlen levelek