„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EGY CSEPP EMBERSÉG Hallgasd a zenét, nézd a képeket!
Advertisements

A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
Az én világom Somogyi J (verse).
Barátaimnak Szeretettel
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
Lázár Ervin virtuális kiállítás
József Attila / / Tóth Márta.
Elégia Készítők: Balogh Olivér, Labrosse Dani Somfai Bori, Mészáros Fanni.
Szolgáltatásfejlesztés, adatbázisépítés együttműködéssel Networkshop 2005 Szeged Burmeister Erzsébet Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum
Selyem Melinda Mercédesz
József Attila: Téli éjszaka
‘tehát mosolyogj egy kicsit’
A barátságunk : drága kincs....
Zsikazsu Emlékkönyve.
Gyuri Megy magától, csak hallgassátok! Magyarország szégyenteljes feldarabolása 1920 június 4-én történt. December 5-én a megemlékezés ünnepén, amikor.
Hogyan legyél boldog “Mosolyogj” Mosolyogj néha, mert ha mosolyt mosoly után küldesz, akkor rövidesen ezer meg ezer mosolyt fogsz látni. ‘tehát mosolyogj.
Berzsenyi Dániel Érettségi tételminta.
A táj, a természet szerepe Petőfi lírájában és Az apostolban
5.2. Próbavizsga Próbáld ki tudásod!
Legyen szép napod! 1.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
RADNÓTI MIKLÓS ( Budapest 19O9.május 5. – Abda 1944.nov.9.)
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Szilágyi Domokos
Lovasturizmus -Általános turisztikai ismeretek-
Egy csepp emberség Hallgasd a zenét, nézd a képeket!
Névnapodra Szeretettel!
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Ha Eljön Karácsony…..
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Nemes Nagy Ágnes.
Készítette: Sümegi Dániel
Nemes Nagy Ágnes.
Daniel Keyes Virágot Algernonnak
Kommunikáció az egyetemen
Az én világom Somogyí J (verse).
Antoine de Saint-Exupéry
Ady Endre (1877 – 1919) Tóth Zsuzsanna.
A vetítés megy magától, csak hallgassátok! Magyarország feldarabolása 1920 június 4-én történt December 5-én, a megemlékezés ünnepén szavalta el.
Tél AA téli fenyves AA tél szépségében HH ófelhőben JJ égvarázs FF elhők szárnyán jár a szél CC sillogó pelyhek HH avas úton HH ófehér.
75 éves. Tanulmányai: Általános és középiskolai tanulmányait Gyöngyösön végezte, 1950 júniusában érettségizett. Az Egri Állami Pedagógiai Főiskolán szerzett.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Arany János, a titoknok 27/C.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
Borbély Szilárd NINCSTELENEK
Csabai László.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
KÉT VERS 1.Tavaszról 2. Az álomról. M.I MÁJUS. 3.
Tanévzáró ünnepség Nyárády Mihály Általános Iskola Ramocsaháza június 23.
SZABÓ LŐRINC Miskolci híresség. ÉLETRAJZI ADATAI ▪ Teljes neve: Szabó Lőrinc József ▪ Született: Miskolc, március 31. ▪ Elhunyt:Budapest,Józsefváros,
CSOKONAI ÉS PETŐFI KÖZÖTT VERSENYTÁRS NÉLKÜL A LEGKIMAGASLÓBB KÖLTŐI EGYÉNISÉG KÉSZÍTETTE: MÓCSÁNNÉ NAGY ÁGNES Vörösmarty Mihály
KÉZMŰVES PINCE ÉS GALÉRIA Szeretettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit kiállításunk megnyitójára, június 9-én (pénteken) 18 órára. NAGY KÁROLY.
A DANONE és az MLSZ együttműködésében
fény, hogy el ne botoljunk.
a hét verse József Attila: Nyár károlyi angéla
BaLiFe Pálfi Lilla Juhász Ferenc Nagy Barnabás.
Barátaimnak Szeretettel
AZ EMBER TRAGÉDIÁJA Paulay Ede.
Készítette: a színház fantomjai
Tele vagyok, dallal vagyok tele, Nem, mint virággal a rét kebele, Nem mint sugárral, csillaggal az ég: De tartalmával a „poshadt fazék”, Vagy mint csatorna,
Gondolataim egy versről, amelyet egy nagy művész ihletett…
Ady Endre megzenésített versei
Előadás másolata:

„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila: A Kozmosz éneke

A Berzsenyi Dániel Főiskola Könyvtára és az Accordia Kiadó szeretettel meghívja Önt Bognár Stefánia ünnepélyes könyvbemutatójára a Berzsenyi Dániel Főiskola Forrásközpontjának Konferenciatermébe január 26-án 15 órára. (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. C épület)

Dr. Bognár Stefánia Bérbaltaváron született, Szombathelyen élő nyugdíjas matematikatanár vagyok. Matematikát tanítottam egy középiskolában és két főiskolán. Mindig tudtam, hogy van érzékem a szavak ritmusához, a mondanivaló megfogalmazásához. Az utóbbi 7 évben intenzíven, talán kicsit megszállottan írok verseket.

Bognár Stefánia az Irodalmi Rádió szerzője Nyugdíjasként jött az ismerős "képlet": Írás íróasztalfióknak, unszoló barátok, nyilvánosság vállalása kínnal-örömmel, megmérettetés kísérletei, oklevelek, helyezések, antológiák (20-on felül), majd két saját kötet: Emberé az álmodás (Accordia, 2004.) Tűz-tükrök (Accordia, 2005.) Grafománia, exhibicionizmus. Jobb, mint az orvosságok. Hazataláltam.

A Cserhát művész Kör tagjaként több irodalmi díjat: József Attila oklevél, Art-díj, Kiváló költő díjat nyertem. Verseim több folyóiratban megjelentek. „Nap Embere” kitüntetést kaptam a Budapest televízióban. rs.html

Bognár Stefánia: VERSEK …

Versek ünnepekre, alkalmakra

Álmodik a nyár Alszik az emberiség álma ma bátor álma ma szép bölcs igazából néha kilép izzik a mámoros ég nap sugarától perzsel a lég tarka virágtól bódul a rét hagymáz a nyár peremén alszik a gazdag és a szegény rőt júniusnak tűz-szigetén június 25.

Szavak délkörei: versek és prózai írások

ACCORDIA Az ACCORDIA Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetek: Emberé az álmodás 2004 Emberé az álmodás

Most jelent meg elő kötetem „Emberé az álmodás” címmel. Remélem hogy a nyilvánosság vállalása(amelyhez nagyon nehezen jutottam el) néhány olvasónak pozitív élményt nyújt.

Tűz-tükrök Tűz-tükrök 2005