Barki Katalin projektmenedzser

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése „Tudásdepó-Expressz” BÁCSALMÁS.
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése TÁMOP /1/KMR.
„Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására" TÁMOP / A projekt az Európai Unió.
TIOP /1 Haizler Lászlóné Bük, november 12. Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó Expressz”  A könyvtárak.
TÁMOP / Békés – Tudásdepó – Expressz A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
TÁMOP / Dr. Katona György Projektmenedzser HÁLÓZATOS EGYETEMI SZOLGÁLTATÁS-INNOVÁCIÓ A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEMEN.
Könyvtárhasználati verseny
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektzáró.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A Miskolci Egyetem TÁMOP projektjének záró rendezvénye Országos Széchényi Könyvtár Budapest, június 21.
Nevelési Tudásdepó Az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért Budapest, január 26. OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Agria Media Eger, október
TÁMOP / – Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására Barki.
TÁMOP / – Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására Barki.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
„BAJAI-INFO-LÁNC” Két nyilvános könyvtár együttműködése szolgáltatásaik fejlesztésében, a használók nem formális és informális tudásának bővítése az élethosszig.
„BAJAI-INFO-LÁNC” Két nyilvános könyvtár együttműködése szolgáltatásaik fejlesztésében, a használók nem formális és informális tudásának bővítése az élethosszig.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei európai uniós források segítségével ( ) Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály Egyetemi Könyvtárigazgatók.
Networkshop 2009 MKE Vándorgyűlés, Debrecen július 10.
és segíteni az embereket, akik hozzá akarnak férni ezekhez.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig.
Könyvtári konstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjaiban Szakmai tájékoztató a városi könyvtárak számára Országos Széchényi Könyvtár.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.

TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
„Olvasási és digitális kompetenciák fejlesztése könyvtári szolgáltatásokkal. A PTE Egyetemi Könyvtár a minőségi oktatás és hatékony tanulás szolgálatában”
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
„Tudásdepó - „ Tájékoztató a magyarországi könyvtári rendszer fejlesztési irányairól és eredményeiről Sörény Edina vezető tanácsos Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program HEF OP –Térségi.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
Könyvtártípusok és funkcióik. Könyvtár dokumentumtár információtár.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
TÁMOP az OSZK-ban A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért országos és intézményi fejlesztések a tanulás szolgálatában az állományok hozzáférhetőségének.
Előadás másolata:

Barki Katalin projektmenedzser bkati@sek.nyme.hu TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0011 2010.04.15 – 2011.09.30. Tudásbázis és disszemináció a Nyugat-magyarországi régióban az oktatás hatékonyságának javítására Barki Katalin projektmenedzser bkati@sek.nyme.hu

A pályázat célja A NymE közgyűjteményi hálózata a partner könyvtárakkal együttműködve támogassák: a formális oktatáson kívüli önálló ismeretszerzést a digitális írástudás fejlesztését a módszertani paradigmaváltást új tanulási stratégiák kialakítását

A pályázat célja A NymE közgyűjteményi hálózata a partner könyvtárakkal együttműködve támogassák: a kompetencia alapú oktatást az óvodától a felnőttkorig az élethosszig tartó tanulás igényének kifejlesztését a távoli, 24 órában elérhető szolgáltatások fejlesztését

Együttműködők NymE Könyvtári Hálózat

Együttműködők Térségi együttműködés: Berzsenyi Dániel Könyvtár Dr. Bendefy László Városi Könyvtár Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Szakterületi együttműködés: OFI – OPKM Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete Közoktatás Szivárvány Óvoda Mesevár Óvoda „Aranyhíd” Bercsényi Miklós Ált. I. Brenner János Óvoda, Á. I. és Koll. Gothard Jenő Á. I. Neumann János Á. I. Paragvári Utcai Á. I. Reguly Antal Á.I. Móra Ferenc Á.I. és A.M.I Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző I. és Koll. Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépisk. és Koll. Kanizsai Dorottya Gimn. Nagy Lajos Gimn.

A pályázat célcsoportjai egyetemi hallgatók és oktatók könyvtárosok, könyvtárostanárok óvónők, pedagógusok általános- és középiskolai diákok a régió lakosai

Megvalósítás Minadaz, amit terveztünk és elvégeztünk a projekt weboldalán nyomon követhető. Képszerkesztés benti gépen – levágni a felesleges keretet.

Magyar Országos Közös Katalógus Katalógusok bővítése Miért jó az egyetemnek? a tudástartalmak széleskörű hozzáférhetősége a dokumentumok bekerülnek az ODR szolgáltatásába Magyar Országos Közös Katalógus A MOKKA fejlesztése előtt csak a NymE Központi Könyvtárának katalógusa továbbított rekordokat a MOKKA adatbázisba, addig a megújuló MOKKA-ODR adatbázisba két belépő tagkönyvtár is. Kép alá egy gondolkodó emberke (Miért jó?) Pirossal körberajzolni a menüben MOKKA-ODR

Magyar Országos Közös Katalógus Ez még az előző képernyőre jöhetne animációval, előző képernyőt takarja

Tudástár az egyetemen Projektek kapcsolódása az NymE-en keletkezett tudástartalmak gyűjtésére feldolgozására szolgáltatására A projektben vállalt tartalom: Szakdolgozatok TDK dolgozatok Tananyagok AV dokumentumok Helyismereti dokumentumok Képkönyvtár

Többnyelvű weblapok Nyitás a világhálóra Kapcsolatok bővülése Kéthetente frissítés Interaktivitás

Könyvtári portálok Egyetemi Közoktatási

Retrospektív konverzió

Olvasásnépszerűsítés

Író-olvasó találkozók Bosnyák Viktória, Berg Judit, Gáspár Ferenc, 3-3 helyszínen

Használóképzési programok Az óvodától a forrásközpontig, a meséskönyvtől az adatbázisig A színes krétától a digitális tábláig Ne csak keress, találj is! Használóképzés filmes eszközökkel Táborok: Vakációzzunk együtt! Iránytű a digitális erődbe! Egyetemre készülök Tini- és gólyagalopp Egy lépés a toleranciáért! Virtuális könyvtári séta

Virtuális könyvtári séta

Nem formális oktatás Rendhagyó szakórák Az élet dolgai – szabadegyetem Az olvasás-szövegértési kompetencia és könyvtárhasználat Iskolai könyvtárosok régiós konferenciája Projektzáró

Szaktudás fejlesztése Akkreditált képzések indítása Irodalmi adatbázisok Digitalizálás, digitális dokumentumok közzététele az interneten Az Excel és a PowerPoint alkalmazási lehetőségei a pedagógus munkájában A könyvtárpedagógia módszertana Open Public Library

Indikátorok - célértékek Retrospektív konverzió 27500 rekord Használóképzés 4656 fő Nem formális oktatás 1588 fő Szaktudás megújítása 115 fő Akkreditált képzés 7 db

SWOT analízis Erősségek Lehetőségek a könyvtárak megjelenése a pályázati tevékenységben forrás biztosítása együttműködés erősítése kapcsolatrendszer bővülése a könyvtárosok elkötelezettsége a megvalósításban az országos közös katalógusba való kapcsolódás kiszélesedése adatbázisok építésének felgyorsítása rendezvények számának jelentős növekedése (nem formális) oktatási funkció erősödése a használóképzés módszertanának megújítása az elkészült produktumok újabb pályázat kiírása a könyvtárosok kreativitásának kibontakoztatása a könyvtárosok önbizalmának növekedése a szakmai tudás megújításának igénye az elindított munkafolyamatok tovább vitele (retrospektív, oktatás stb.) a könyvtárak, könyvtártípusok közötti együttműködés sokrétűbbé tétele a felsőoktatás – közoktatás kapcsolatának erősítése az olvasói és használói létszám növekedése a nem hagyományos használóképzés és olvasásfejlesztő programok további színesítése, gazdagítása a könyvtár presztízsének emelése sajtónyilvánosság, mint PR fenntartása

SWOT analízis Gyengeségek Veszélyek a többcsatornás kommunikáció (közvetlen kapcsolat igénye) pénzügyi elszámolások lassúsága a pályázati kiírás nem tartalmazott egzakt összegeket (pl. konverzió díja, személyi megbízás óradíja, oktatók óradíja, sajtó bevonása a pályázatba stb. (-tól, -ig összegek )   a fenntartás időszakában forrás-elvonások (pénz, létszámleépítés) a kultúra, benne a könyvtár háttérbe szorulása a könyvtárhasználók alulmotiváltsága – a motiváltság fenntartásának bizonytalansága az internet szerepének túlhangsúlyozása különös tekintettel a tudományos munkára a könyvtárosok elkötelezettségének csökkenése nem lesz forrás újabb pályázat kiírására

Köszönet az Európai Uniós pályázati lehetőség kivívóinak az Európai Unió és a magyar állam támogatásának a projektekben résztvevőknek a megvalósítóknak és a külső szolgáltatóknak

A hangulatról Ha ez a vonat már el is ment, reméljük lesz egy következő, amire lesz lehetőségünk felszállni

KÖSZÖNÖM A FIGYELMÜKET! Ha ez a vonat már el is ment, reméljük lesz egy következő, amire lesz lehetőségünk felszállni