Lehetőségek: Fix méretre vágás Hibakiejtés Optimalizációs fűrészek Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
CSATORNAMÉRETEZÉS Egy adott vízhozam (Q) szállításához szükséges keresztszelvény meghatározása a cél, műszaki és gazdaságossági szempontok figyelembevételével,
Advertisements

S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 4. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Készletezési modellek Ferenczi Zoltán
A SZABÁLYOZOTT JELLEMZŐ MINŐSÉGI MUTATÓI
Partner kiválasztási feladat modellezése Virtuális vállalat 8. gyakorlat Dr. Kulcsár Gyula.
ANYAGIGÉNY- TERVEZÉS.
1. A vállalat működésében Ön anyaggazdálkodással foglalkozik
REKLÁMESZKÖZ TERVEZÉS
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
Járatütemezési optimalizáció
V. A készletezés logisztikája
Kompenzációs feladat megoldás menete.  Labilis kompenzálatlan rendszer amplitúdó diagramja alapján rajzolja meg a fázis diagramját!  Jelölje meg a.
A MŰSZAKI RAJZKÉSZÍTÉS SZABÁLYAI
Az Ethernet és az OSI modell
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
4. Előadás Vállalatgazdálkodási alapok
RFID labor az Intézetünkben
Műszaki furnér gyártás
Színfurnér-gyártás Kétszer késelt furnér (Többször késelt furnér)
FASZERKEZETEK GYÁRTÁSA
A továbbfeldolgozás során előállított termékek
Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák
Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák
Továbbfeldolgozási technológiák
FAANYAGÚ TARTÓSZERKEZETEK
Műszaki furnér gyártás
Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák
Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák
Előnyök és alkalmazási területek
AVL fák.
Dijkstra algoritmus. Kiválasszuk a legkisebb csúcsot, ez lesz a kezdőcsúcs, amit 0-val címkézünk és megjelöljük sárgaszínnel. Szomszédjai átcímkézése.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
A konfliktusok és elhárításuk
Halmazok Összefoglalás.
Megfigyelés Irodalom: Falus Iván (200,szerk.): Bevezetés a pedagógiai kutatás módszereibe. Műszaki Könyvkiadó, Budapest.
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
A MÉRETMEGADÁS SZABÁLYAI
A Dijkstra és a kritikus út algoritmusok kapcsolata és szemléletes tanítása Kiss László főiskolai docens OE RKK MKI augusztus 25.
Demerite módszer. Összehasonlításos módszer T ia az elemzett termék technikai paraméterei Q ia az elemzett termék minőségi paraméterei T ic az etalon.
Optimalizáció modell kalibrációja Adott az M modell, és p a paraméter vektora. Hogyan állítsuk be p -t hogy a modell kimenete az x bemenő adatokon a legjobban.
2009. június Szimulációs Workshop 1 Diszkrét folyamatok modellezése többlépcsős technológiák optimalizálására Ladányi Richárd.
A közlekedés környezetvédelme 2+0f2cr. földön, vizen, levegőben.
A Dijkstra algoritmus.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Kell-e csúszásgátló a gyártásterv alá? Dr. Duma László és Szűcs Edina.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Megbízhatóság és biztonság tervezése
Készletezési modellek
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
HÁLÓZAT Maximális folyam, minimális vágás
Elektronszerkezet. 1.Mi az atom két fő része? 2.Milyen elemi részecskék vannak az atommagban? 3.Milyen töltésű a proton? 4.Mi a jele? 5.Mennyi a tömege?
Jellemző anyag típusok a beszerzésben 1. Alapanyagok - műszaki műanyagok (PC, PC/ABS, ABS, POM, PA, PMMA.) - vízbázisú és oldószeres műanyag festékek 2.
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
Káoszból preferált beszállító Vevői elégedettség mindenek felett! (Minden mindennel összefügg)
Gazdasági szervezetek működési jellemzői
A Dijkstra algoritmus.
Gazdasági szervezetek működési jellemzői
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Mesterséges intelligencia
HÁLÓZAT Maximális folyam, minimális vágás
6 szigma.
Munkafolyamat a 2D-től a 3D-ig!
A legkisebb közös többszörös
MRP számítás.
Kísérlettervezés 3. előadás.
Mérések adatfeldolgozási gyakorlata vegyész technikusok számára
Hulladéktároló konténerek és kukák törésének lehetséges okai
A védőkesztyűk új szabályai
Előadás másolata:

Lehetőségek: Fix méretre vágás Hibakiejtés Optimalizációs fűrészek Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások

–Általában fűrészüzemben, felárral –Lehet hasítással is (ládagyártás) –Szeletelés (sorozatvágó körfűrészek) Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások Fix méretre vágás:

–A szabászfűrészekből alakultak ki –Bizonyos optimalizációs feladatot valósítanak meg a kritikus fahibák kiejtése mellett –A fahibák felismerése automatikus, vagy a kezelőszemélyzet jelöli meg azokat –Szkenner érzékeli a fahibát, vagy a kezelők jelöléseit. Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások Optimalizációs körfűrészek:

a. Hulladékminimalizáló b. Értékkihozatali optimalizáció c. Minőségkihozatali optimalizáció d. Darabszám optimalizáció e. Hossztoldás optimalizáció f. Szimuláció A kritikus fahibák mindegyik esetben kiesnek Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások Az optimalizáló programok:

–Megadott hosszméretek –A legkisebb hulladékra törekszünk Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások a. Hulladékminimalizáció

–Minden hosszmérethez értéket rendelünk –Magasabb hulladék mellett is lehet gazdaságosabb Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások b. Értékkihozatali optimalizáció

–Több minőségi kategória és hosszméret lehetséges  mindegyik kombinációnak megvan az értéke –A program mindkettőt mérlegeli, és ez alapján dönt Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások c. Minőségkihozatali optimalizáció

–Ütemezett gyártás, vagy JIT jellegű szállítás esetén –A program gondoskodik róla, hogy a szükséges / megrendelt darabszám időre elkészüljön Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások d. Darabszám optimalizáció

–Általában rövidfás hossztoldásnál alkalmazzák –A program mérlegeli, hogy hosszabb, természetes elem, vagy rövidebb, hossztoldandó elem gyártása előnyösebb-e –Megadandó a maximális hulladékméret és a hossztoldáshoz használható minimális elemhossz. Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások e. Hossztoldás optimalizáció

–Az összes eddigi szempontot figyelembe veszi, kombinálja –Egyéb tényezőket is be lehet vezetni Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák 2. Fűrészelésés továbbfeldolgozási eljárások f. Szimuláció

Továbbfeldolgozási eljárások és technológiák Ragasztás